Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Τι είναι η κάλυψη σε αξία καινούργιου;

Τι είναι η κάλυψη σε αξία καινούργιου;

κάλυψη σε αξία καινούργιου

Έστω ότι συμβαίνει μια σοβαρή ζημιά στο σπίτι από φωτιά, σεισμό, άλλη φυσική καταστροφή ή άλλον κίνδυνο που προβλέπεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου. Μακάρι μακριά από μας, ποτέ μη σου τύχει ζημιά, αλλά η κάλυψη σε αξία καινούργιου, τι ρόλο παίζει μέσα σε όλα αυτά;

Η κάλυψη αυτή φροντίζει ώστε για τα ασφαλισμένα αντικείμενα που έπαθαν ζημιά, εσύ να αποζημιωθείς με βάση την αξία που θα είχαν, αν ήταν καινούργια.

Πώς λειτουργεί η κάλυψη σε αξία καινούργιου;

Παράδειγμα: Έστω ότι αρπάζει φωτιά το σπίτι σου και προκαλούνται εκτεταμένες ζημιές. Αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άρχισε η φωτιά καλύπτονται από την ασφάλειά σου, τότε πρέπει να αποζημιωθείς για την αποκατάσταση των ζημιών σε ασφαλισμένα αντικείμενα, μέχρι το ποσό που ορίζει το συμβόλαιο.

Τώρα, αν ΔΕΝ έχεις κάλυψη σε αξία καινούργιου, θα αποζημιωθείς για ζημιές στα εν λόγω αντικείμενα, με βάση την παρούσα αξία τους, η οποία πιθανώς έχει πέσει με το πέρασμα των χρόνων.

Αυτός είναι ο λόγος που θέλεις την κάλυψη αυτή, για να αποζημιωθείς σαν τα αντικείμενα που υπέστησαν ζημιές να είναι καινούργια.

Θα αποζημιωθώ για ζημιές μόνο στο κτίριο ή και στα προσωπικά μου αντικείμενα;

Για να αποζημιωθείς σε ζημιές στα προσωπικά σου αντικείμενα, χρειάζεσαι ασφάλεια κτιρίου και περιεχομένου σπιτιού. Κοστίζει κάτι παραπάνω από την απλή κάλυψη κτιρίου, αλλά αξίζει αν αναλογιστείς ότι θα αποζημιωθείς για ζημιές σε πολύ περισσότερα αντικείμενα, όταν επέλθει ένας ασφαλισμένος κίνδυνος.

Πρόσεξε όμως τις εξαιρέσεις της κάλυψης. Για παράδειγμα, η κάλυψη σε αξία καινούργιου πολλές φορές δεν περιλαμβάνει τις ζημιές σε ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα κλπ.

 

Θέλεις ασφάλεια σπιτιού με κάλυψη σε αξία καινούργιου; Έλα στο insurancemarket, σύγκρινε με ένα κλικ την ασφαλιστική αγορά και επίλεξε το πακέτο που σου ταιριάζει, εύκολα και αξιόπιστα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.