Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ – Διαδικασία έκδοσης εκκαθαριστικού

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ – Διαδικασία έκδοσης εκκαθαριστικού

Εκτύπωση ΕΝΦΙΑ

Η έκπτωση ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει εύκολα μέσα σε λίγα βήματα, ενώ η αποπληρωμή του μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε εφάπαξ, είτε σε μηνιαίες δόσεις.

Εάν λοιπόν ψάχνεις πώς να εκδώσεις το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, είσαι στο σωστό μέρος. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλη τη διαδικασία.

Πού θα βρω τον ΕΝΦΙΑ;

Ας ξεκινήσουμε από το πού θα βρεις τον ΕΝΦΙΑ. Αρχικά, θα επισκεφθείς την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr), στη συνέχεια θα επιλέξεις το «MyΑΑDE» και την επιλογή «Εφαρμογές».

Πατώντας αυτή την επιλογή θα βρεθείς σε ένα ψηφιακό περιβάλλον όπου εκεί υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Θα πρέπει να πατήσεις κλικ στην επιλογή με τίτλο «Δημοφιλείς Εφαρμογές».

Αμέσως μετά θα δεις την επιλογή «Πιο Δημοφιλείς εφαρμογές» όπου πρέπει να επιλέξεις και να κάνεις κλικ εκεί που γράφει «ΔΗΛΩΣΗ Ε9/ΕΝΦΙΑ».

Αν θέλεις να το βρεις απευθείας, στο έχουμε εδώ.

Πλέον βρίσκεσαι στη σελίδα που έχει τίτλο «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και πατώντας την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ» θα οδηγηθείς στην έκδοση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ.

Πώς θα κάνω εκτύπωση ΕΝΦΙΑ;

Εφόσον ακολούθησες τα βήματα αυτά, τώρα θα πρέπει να συμπληρώσεις τους κωδικούς TaxisNet και να επιλέξεις και πάλει «Είσοδο».

Θα πρέπει τώρα να βλέπεις πληροφορίες όπως «Έτος», «Στοιχεία υπόχρεου», «Διαθέσιμες ενέργειες», «Εκτυπώσεις» κ.λπ.

Επίλεξε το 2024 στο έτος και έπειτα πάτησε στην επιλογή «Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2024» για να κατεβάσεις το αρχείο.

Εφόσον δεν έχεις καμία αλλαγή στην περιουσιακή σου κατάσταση θα πρέπει το ποσό του φόρου που αναγράφεται να είναι το ίδιο με το περσινό. Η καταληκτική ημερομηνία για να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ είναι σε όλους η 30η Απριλίου 2024, αλλά είναι και περισσότερες ανάλογα πάντα τη ρύθμιση οφειλών που έχεις κάνει.

Πώς βγάζω πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ;

Εάν θέλεις να εκδώσεις πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

  • Επίλεξε το τρέχον έτος στην καρτέλα Πιστοποιητικά και έπειτα από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο τρέχον έτος.
  • Διάλεξε τη χρήση, πληκτρολόγησε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλεις να εκδώσεις πιστοποιητικό, και κάνε κλικ στην «Επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού».
  • Δες στην προεπισκόπηση το έγγραφο, επίλεξε έκδοση πιστοποιητικού και τέλος εκτύπωση!

Κάποια από τα πιστοποιητικά που θα βρεις εύκολα με τα παραπάνω βήματα είναι τα ακόλουθα:

  • Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για μεταβίβαση ακίνητου με επαχθή αίτια.
  • Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για αποδοχή κληρονομίας.
  • Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για προσημείωση υποθήκης.
  • Έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ για πώληση ακίνητου.
  • Έκδοση πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ με ρύθμιση οφειλών.

Η εκτύπωση ΕΝΦΙΑ και η ρύθμιση των οφειλών, είναι μία ετήσια υποχρέωση όσων έχουν στην ιδιοκτησία τους έστω ένα ακίνητο.

Η ασφάλειά του όμως, αν και μη υποχρεωτική, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ένα απρόοπτο γεγονός συμβεί, όπως μία πυρκαγιά ή κλοπή.

Τι μπορείς να κάνεις; Σύγκρινε ασφάλειες κατοικίας στο insurancemarket και δες ποιο ασφαλιστικό πακέτο μπορεί να σου δώσει την προστασία που ψάχνεις, στην τιμή που θέλεις.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.