Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σκάφος / Ηλεκτρικό Σκάφος: Πώς λειτουργεί & το ηλεκτρικό σκάφος της Ελλάδας

Ηλεκτρικό Σκάφος: Πώς λειτουργεί & το ηλεκτρικό σκάφος της Ελλάδας

Ηλεκτρικό Σκάφος: Τι είναι, πώς λειτουργεί & το 1ο στην Ελλάδα

Τα ηλεκτρικά σκάφη είναι ένας καινοτόμος τρόπος να απολαύσει κανείς τη θάλασσα χωρίς να ρυπαίνεται το περιβάλλον. Αυτά τα σκάφη λειτουργούν με ένα νέο τρόπο και συνεισφέρουν στη φιλική προς το περιβάλλον ναυτιλία. Στην Ελλάδα, έχουμε δει μια αύξηση της δημοτικότητάς τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι τα ηλεκτρικά σκάφη και πώς λειτουργούν.

Πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά σκάφη;

Τα ηλεκτρικά σκάφη είναι σκάφη που κινούνται με τη βοήθεια ηλεκτρικού κινητήρα αντί ενός βενζινοκινητήρα. Ο κινητήρας αυτός λειτουργεί με τη χρήση μιας μπαταρίας, η οποία μπορεί να φορτιστεί με τη χρήση ηλιακής ενέργειας ή από την πρίζα στο λιμάνι.

Τα ηλεκτρικά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο με έναν κινητήρα ή και πολλούς, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του σκάφους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών σκαφών;

1. Eίναι πολύ «ήσυχα»

Καθώς δεν υπάρχει βενζινοκινητήρας, η μόνη ηχορύπανση που παράγεται προέρχεται από τον κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς στις διακοπές με σκάφος να απολαύσεις στιγμές ηρεμίας και ησυχίας στη θάλασσα.

2. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Η λειτουργία τους δεν παράγει καυσαέρια ή άλλους ρυπογόνους ρύπους που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το περιβάλλον.

3. Είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με τα σκάφη με βενζινοκινητήρα

Η φόρτιση της μπαταρίας είναι συνήθως φθηνότερη από την αγορά καυσίμου, και τα έξοδα συντήρησης είναι τις περισσότερες φορές χαμηλότερα. Φυσικά όμως, μπορούν να υπάρξουν και εξαιρέσεις με κάποιες βλάβες να έχουν ένα μεγαλύτερο κόστος.

Διάβασε επίσης: Τι καλύπτει η ασφάλεια σκάφους;

Το ηλεκτρικό σκάφος στην Ελλάδα

Το πρώτο ηλεκτρικό σκάφος στην Ελλάδα είναι το “SOLARIS One”. Το SOLARIS One είναι ένα ηλεκτροκίνητο γυάλινο καταμαράν που κατασκευάστηκε από την ελληνική εταιρεία Solaris Power το 2015.

Λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και ήταν ένας καινοτόμος τρόπος μεταφοράς στην ελληνική αγορά σκαφών. Από τότε κάποια από τα ηλεκτρικά σκάφη που έχουν έρθει στην ελληνική αγορά είναι τα παρακάτω:

  • XShore Σκάφη, μια Σουηδικής Start-Up
  • Candela C-8, της εταιρείας κατασκευής σκαφών Candela

Οι ελληνικές θαλάσσιες αρχές επιτρέπουν πλέον τη χρήση ηλεκτρικών σκαφών αντί για σκάφη με βενζινοκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών σκαφών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σκάφη τους σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές.

Τα ηλεκτρικά σκάφη είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να απολαύσει τη θάλασσα, χωρίς να καταστρέφει το περιβάλλον. Αυτά τα σκάφη είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αθόρυβα και οικονομικά. Στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για αυτά τα σκάφη αυξάνεται, και οι αρχές τα επιτρέπουν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές.

Για την κατάλληλη ασφάλεια σκάφους, έχουμε τη λύση που ψάχνεις. Σύγκρινε online και εντελώς δωρεάν προσφορές στο insurancemarket.gr, κλείσε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο και πάρε το συμβόλαιο στο email σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Σκάφους Online σε 1′

Βρες την καλύτερη ασφάλεια σκάφους για εσένα και εξοικονόμησε έως 40%