Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σκάφος / Τι καλύπτει η ασφάλιση σκαφών;

Τι καλύπτει η ασφάλιση σκαφών;

βασική ασφάλεια σκάφους

Το σκάφος είναι τρόπος ζωής και σου δίνει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Πριν όμως βγεις στα πέλαγα να αρμενίσεις, φρόντισε οπωσδήποτε να το έχεις ασφαλίσει.

Παρακάτω θα βρεις για τι ακριβώς σε καλύπτει μια ασφάλεια σκάφους.

1. Τις υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις αστικής ευθύνης

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκάφους σε καλύπτει από οικονομικές απώλειες που θα υποστείς εάν κληθείς να αποζημιώσεις τρίτους για τραυματισμό ή θάνατο, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και κάλυψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

2. Την ασφάλιση κατά ζημιών του ίδιου του σκάφους (μικτή)

Η μικτή ασφάλιση σκάφους, στις συνήθεις της καλύψεις, περιλαμβάνει ζημιές του ίδιου του σκάφους από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση και κινδύνους θαλάσσης.

Σε μερικές περιπτώσεις, η μικτή ασφάλεια μπορεί επιπλέον να σε καλύψει και για τα εξής:

  • Έκρηξη
  • Ολική ή μερική κλοπή
  • Σώστρα
  • Βλάβη στην προπέλα
  • Ζημιές απο κακοκαιρία
  • Πειρατεία
  • Κακόβουλες πράξεις
  • Ζημιές απο ανέλκυση ή καθέλκυση

Το σκάφος καλύπτεται όταν πλέει, όταν ελλιµενίζεται, όταν βρίσκεται εκτός θαλάσσης σε προστατευµένο χώρο και επίσης κατά τη διάρκεια της οδικής µεταφοράς του.

Αν στείλω σήμερα αίτηση ασφάλισης, μετά από πόσο καιρό καλύπτομαι;

Η κάλυψή σου θα ισχύει μετά την πιστοποίηση της καταβολής των ασφαλίστρων από την εταιρεία μας και εφόσον λάβεις από εμάς βεβαίωση ασφάλισης, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται σε αυτήν.

Επειδή τα συστήματα πληρωμής μας είναι πολύ γρήγορα και δεν καθυστερούν, το σύνηθες είναι να λάβεις την βεβαίωση ασφάλισής σας το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την ημερομηνία πληρωμής σου.

Για αξιόπιστη ασφάλεια σκάφους, έχουμε τη λύση που ψάχνεις. Σύγκρινε online και εντελώς δωρεάν προσφορές στο insurancemarket και κλείσε αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Σκάφους Online σε 1′

Βρες την καλύτερη ασφάλεια σκάφους για εσένα και εξοικονόμησε έως 40%