Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σκάφος / Η ασφάλειά μου καλύπτει και άλλους οδηγούς του σκάφους μου;

Η ασφάλειά μου καλύπτει και άλλους οδηγούς του σκάφους μου;

δεύτερος χειριστής σκάφους

Σίγουρα κάποιος φίλος σου θα “γλυκαθεί” με το σκάφος σου και θα θέλει να το πάρει για καμιά βόλτα. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση; Τι ισχύει και ποιον καλύπτει η ασφαλιστική;

Η ασφάλεια που έχεις συνάψει για το σκάφος καλύπτει και άλλον οδηγό, αρκεί όμως ο οδηγός αυτός να έχει νόμιμη και σε ισχύ άδεια χειριστή σκάφους.

Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να δηλώσεις από την αρχή αν θα οδηγεί το σκάφος σου και κάποιος άλλος οδηγός, καθώς στην περίπτωση που έχει την άδεια χειριστή για διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, ενδέχεται να υπάρξει επασφάλιστρο.

Τι πρέπει να προσέχει ένας οδηγός σκάφους;

Όταν είσαι οδηγός σκάφους, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη σου. Από τη σωστή εκκίνηση του κινητήρα, έως την επιλογή της κατάλληλης ταχύτητας και τη διατήρηση του σκάφους, είναι σημαντικό να προσέχεις όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για μια ασφαλή βόλτα με σκάφος.

Όποιος και να είναι ο οδηγός, πάντα με το κατάλληλο δίπλωμα, πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εξής:

Συντήρηση του σκάφους

Πριν από κάθε χρήση, έλεγξε το σκάφος για σημάδια φθοράς ή βλαβών, έλεγξε τα συστήματα ρεύματος και ύδρευσης που χρησιμοποιούνται στο σκάφος σας και επιβεβαίωσε ότι τα συνιστώμενα επίπεδα λαδιού, καυσίμου και νερού είναι σωστά. Αν δεν είσαι βέβαιος/ η, επικοινωνήστε με έναν τεχνικό για περαιτέρω βοήθεια.

Οδήγηση με ασφάλεια

Από τη σωστή εκκίνηση του κινητήρα, έως τη διαχείριση της σωστής διαδρομής, η οδήγηση ενός σκάφους απαιτεί πολλή δεξιοτεχνία και προσοχή. Για να οδηγήσεις με ασφάλεια, πρέπει να έχεις σταθερό χειρισμό του τιμονιού και να επιλέξεις τη σωστή ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες της θάλασσας. Μην οδηγείς ποτέ εντός της ζώνης ασφαλείας και μην υπερβαίνεις ποτέ τα όρια ταχύτητας.

Σημάδια ασφαλείας

Κατά την οδήγηση ενός σκάφους, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τα σημάδια ασφαλείας του νερού. Πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει κάθε σήμα και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσεις σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό περιλαμβάνει τις σημαίες που ορίζουν την ταχύτητα του σκάφους, τις σημαίες που ορίζουν τη θέση τους στο νερό και τις σημαίες που επισημαίνουν επικίνδυνα σημεία.

Ασφάλεια των επιβατών

Μην ξεχνάς ποτέ ότι η ασφάλεια των επιβατών σκάφους είναι ευθύνη σου ως οδηγός σκάφους. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι όλοι έχουν φορέσει σωσίβια, ειδικά σε συνθήκες βραχυκυκλώματος ή μεγάλων κυμάτων. Παράλληλα, επισήμανε τις ασφαλείς περιοχές στο σκάφος και τις βασικές οδηγίες για τη σωστή συμπεριφορά στο νερό.

Για αξιόπιστη ασφάλεια σκάφους, έχουμε τη λύση που ψάχνεις. Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε online έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και βρες το πακέτο ασφάλειας που σου ταιριάζει.

💡Διάβασε επίσης: Τι καλύπτει η ασφάλιση σκαφών;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Σκάφους Online σε 1′

Βρες την καλύτερη ασφάλεια σκάφους για εσένα και εξοικονόμησε έως 40%