Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου;

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου;

Πώς να καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου;

Τα φανάρια του αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αυτοκινήτου σου και αν δεν καθαριστούν σωστά, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ορατότητα τη νύχτα.

Για να βεβαιωθείς ότι τα φανάρια του αυτοκινήτου σου είναι πάντα καθαρά και ικανά να εκτελούν σωστά το έργο τους, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να τα καθαρίζεις σωστά.

Για αυτό λοιπόν συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσεις τα φανάρια του αυτοκινήτου σου.

Πώς θα καθαρίσω τα φανάρια του αυτοκινήτου;

Χρησιμοποίησε τη σωστή μέθοδο:

Καθάρισε τα φανάρια του αυτοκινήτου σου με ένα σφουγγάρι και ένα καθαριστικό για τζάμια. Το να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό προϊόν δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, ακόμη και αν είναι σχεδιασμένο να καθαρίζει το τζάμι. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν σκληρά χημικά που μπορούν να καταστρέψουν τις επιφάνειες των φαναριών.

Χρησιμοποίησε οινόπνευμα:

Το οινόπνευμα είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για τα φανάρια του αυτοκινήτου σου. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί και επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα ρύπανσης από την επιφάνεια των φαναριών.

Χρησιμοποίησε ταινία:

Η κολλητική ταινία μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση πιο σκληρών ρύπων στα φανάρια του αυτοκινήτου. Απλά τύλιξε μια ταινία γύρω από το δάχτυλό σου, και άρχισε να την εφαρμόζεις στις περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό.

Χρησιμοποίησε το λευκό ξύδι:

Το λευκό ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό των φαναριών. Χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί και εφάρμοσε μια μείξη λευκού ξυδιού και νερού στην επιφάνεια των φαναριών. Άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά χρησιμοποίησε το πανί για να αφαιρέσεις όλες τις ρυπαντικές ουσίες.

📍 Διάβασε επίσης: Τι είναι το DAB ραδιόφωνο;

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου και καθαρισμός φαναριών

Ο καθαρισμός των φαναριών αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνεται στον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου. Τα φανάρια αυτοκινήτου είναι σημαντικά για την ασφάλεια στον δρόμο και αρκετές φορές μπορεί να καλύπτονται από σκόνη και λάσπη.

Έτσι, ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου περιλαμβάνει τον καθαρισμό των φαναριών με ορισμένα φυσικά προϊόντα όπως το ξίδι και ο χυμός λεμονιού. Αυτό διασφαλίζει ότι τα φανάρια θα παραμείνουν καθαρά και διαφανή. Ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου είναι μια φιλική προς το περιβάλλον λύση καθαρισμού του αυτοκινήτου και παρέχει ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

📍 Διάβασε επίσης: Ασφάλεια νέου οδηγού: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Τι πρέπει να προσέξεις;

Καταρχάς, κατά την επίσκεψή σου σε πλυντήρια αυτοκίνητων με βιολογικό καθαρισμό ή απλό καθαρισμό θα πρέπει να προσέχουν κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου να μην χτυπούν τα φανάρια και να χρησιμοποιούν τα σωστά καθαριστικά, ώστε να μην προκληθεί ζημιά.

Επιπλέον, οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν αν τα φανάρια του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί και να επιλέξουν τα κατάλληλα προϊόντα συντήρησης που είναι κατάλληλα για το είδος των φαναριών.

Με αυτούς τους μικρούς αλλά σημαντικούς κανόνες, μπορείς να διατηρήσεις τα φανάρια του αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια.

📍 Θέλεις ασφάλεια σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν την ασφαλιστική αγορά σε 1’, και βρες την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου