Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια νέου οδηγού: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Ασφάλεια νέου οδηγού: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

ασφάλεια νέου οδηγού

Η ασφάλεια νέου οδηγού αποτελεί μία σημαντική επιλογή και απόφαση που έχεις να πάρεις ως νέος οδηγός. Αυτό γιατί πρόκειται για το πρώτο σου αυτοκίνητο και επειδή ουσιαστικά “βγαίνεις” πρώτη φορά στον δρόμο χωρίς κάποιον δίπλα σου.

Η οδήγηση είναι μία ευχάριστη εμπειρία, όμως πολλές φορές ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Θα έχεις ακούσει πως η εμπειρία στην οδήγηση μπορεί μόνο να σε προστατεύσει και σε κάποιον βαθμό αυτό ισχύει. Ωστόσο, αν είσαι νέος στο τιμόνι και ακολουθείς τις οδηγίες που έμαθες τότε μπορείς να αποφύγεις τις επικίνδυνες καταστάσεις.

Άλλωστε ακόμα και αν κάτι πάει στραβά, γίνεται να είσαι καλυμμένος/ -η. Η ασφάλεια νέου οδηγού μπορεί να γίνει το “μαξιλαράκι” για όσα απρόοπτα προκύψουν. Γι’ αυτό πάμε να δούμε ποια είναι η ιδανική πρώτη ασφάλεια για σένα και πώς θα κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Ασφάλεια νέου οδηγού: Ποια να επιλέξεις;

Συγκρίνοντας τα πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου των ασφαλιστικών εταιρειών, θα παρατηρήσεις πως τα ασφάλιστρα στους νέους οδηγούς είναι ακριβότερα, καθώς θεωρείται πιο πιθανό να προκαλέσεις ή να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα ως νέος οδηγός.

Αυτό που αυξάνει το κόστος είναι το επασφάλιστρο και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να το γλιτώσεις με κάποιον τρόπο.

Για να βρεις όμως την καλύτερη επιλογή μπορείς να συγκρίνεις την αγορά μέσω του insurancemarket.gr και να εντοπίσεις την ασφάλεια που σου ταιριάζει περισσότερο. Συνεργαζόμαστε με 29 ασφαλιστικές εταιρείες και με την εγγύηση χαμηλότερης τιμής μπορούμε να σου προτείνουμε πακέτα ασφάλισης σε ανταγωνιστικές τιμές!

Πώς δηλώνουμε στην ασφάλεια αυτοκινήτου νέο οδηγό;

Η ασφάλεια νέου οδηγού τακτοποιείται πολύ εύκολα, ακόμα και σε ήδη υπάρχοντα ασφαλιστήρια οχημάτων. Μπορεί, ας πούμε να μην έχεις πάρει ακόμα το δικό σου όχημα και να χρησιμοποιείς των γονιών σου. Άρα η καλύτερη λύση είναι να σε προσθέσουν ως δεύτερο οδηγό.

Αν υπάρχει ήδη ασφαλιστήριο για έναν βασικό οδηγό, τα βήματα είναι τα εξής:

  1. Στέλνεις το δίπλωμα οδήγησης του νέου οδηγού στην ασφαλιστική σου.
  2. Η ασφαλιστική εκδίδει μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη (το επασφάλιστρο) που θα καλύψει τον οδηγό.
  3. Σε ενημερώνει για το επιπλέον κόστος που πρέπει να πληρώσεις. Όταν το τακτοποιήσεις, όλα είναι νόμιμα!

Είναι τόσο απλό. Φυσικά, οι περισσότεροι δεν σκεφτόμαστε τόσο τη διαδικασία, όσο τα χρήματα. Και έχεις δίκιο να το σκέφτεσαι, αλλά είναι πάντα καλύτερο να οδηγείς με έγκυρη ασφάλεια, για σένα και για τους γύρω σου.

Ποιες είναι οι απαραίτητες καλύψεις στην ασφάλεια νέου οδηγού;

Εάν αγόρασες το πρώτο σου αυτοκίνητο και ειδικά αν είναι καινούριο, σου προτείνουμε να επιλέξεις μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου. Η μικτή είναι η πλέον κατάλληλη ασφάλεια για καινούργιο αυτοκίνητο, που η αξία τους είναι υψηλή και θέλεις να αποζημιώνεσαι ακόμα και για ζημιές που θα προκαλέσεις από δική σου αμέλεια.

Έρευνες δείχνουν πως ένας νέος οδηγός τον πρώτο καιρό θα εμπλακεί σε ένα τουλάχιστον ατύχημα. Για αυτό αξίζει και με το παραπάνω μία ασφάλεια αυτοκινήτου που να σε καλύπτει!

Αλλά ακόμα κι αν δεν βάλεις μικτή ασφάλεια, λόγω του υψηλού κόστους της, φρόντισε να προσθέσεις οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σου! Η οδική θα σε σώσει όταν πάθεις μια ηλεκτρολογική ή μηχανική βλάβη, ακόμα κι αν σου μείνει από καύσιμα.

Νέος οδηγός σήμα Ν: Πόσα χρόνια θα έχεις το “Ν”;

Το περίφημο “Ν” υποχρεούσαι να το έχεις στο αυτοκίνητό σου, τοποθετημένο στο πίσω παρμπρίζ για ένα χρόνο από την απόκτηση της άδειας, διότι είναι το ειδικό σήμα αναγνώρισης νέου οδηγού.

Το βλέπουν όλοι οι χρήστες του δρόμου που σε ακολουθούν και έτσι γλιτώνεις και τα κορναρίσματα των υπόλοιπων οδηγών!

Γίνεται απόκρυψη του νέου οδηγού από την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Αν είσαι νέος οδηγός και αποφασίσεις να οδηγήσεις αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη, ενώ δεν έχεις δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία ως δεύτερος οδηγός, τα πράγματα δεν είναι καλά!

Αν προκαλέσεις ατύχημα – καθόλου απίθανο λόγω της έλλειψης οδηγικής εμπειρίας – τότε υπάρχει πρόστιμο που υπολογίζεται με βάση τα ετήσια ασφάλιστρα αστικής ευθύνης.

Εάν μάλιστα ο άλλος ιδιοκτήτης που επέτρεψε να οδηγήσεις το όχημά του έχει μικτή ασφάλεια, τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα αποφασίσει αν τελικά θα δώσει αποζημίωση.

Τι ακολουθεί σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα και δεν έχεις πληρώσει το επασφάλιστρο;

Εφόσον είσαι νέος οδηγός, δηλαδή:

  • κάτω των 23 ετών ή
  • με δίπλωμα οδήγησης για διάστημα μικρότερο ενός έτους

και εμπλακείς σε ατύχημα ενώ δεν έχεις δηλωθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, τότε η εταιρεία θα σου επιβάλλει πρόστιμο, το ύψος του οποίου αναγράφεται στους όρους ασφάλισης.

Να ξέρεις ότι η ποινή επιβάλλεται είτε έφταιγες είτε όχι. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ορισμένες εταιρείες, ακόμα και αν αποπληρωθεί το πρόστιμο, ίσως δεχτούν να καλύψουν μόνο το 50% της ζημιάς.

📍 Θέλεις ασφάλεια νέου οδηγού σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται; Μπες στο insurancemarket και σύγκρινε δωρεάν την ασφαλιστική αγορά σε 1’, και βρες την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για σένα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου