Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Νερό στη βενζίνη: Συμπτώματα, Αίτια & Τρόποι αντιμετώπισης

Νερό στη βενζίνη: Συμπτώματα, Αίτια & Τρόποι αντιμετώπισης

Νερό στη βενζίνη

Το νερό στη βενζίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον κινητήρα ενός αυτοκινήτου.

Κάποια από τα συμπτώματα που θα δεις περιλαμβάνουν την ασταθή λειτουργία του κινητήρα, την απώλεια ισχύος, όπως και απότομη αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.

Παρακάτω θα βρεις αναλυτικότερα τα συχνότερα συμπτώματα όταν εισχωρεί νερό στη βενζίνη, καθώς και όλα όσα μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Νερό στη βενζίνη – Συμπτώματα

Ακολουθούν τα συχνότερα σημάδια που θα δεις:

Παίρνει πολύ δύσκολα μπρος

Αν δεις ότι δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο το ίδιο εύκολα και χρειάζεται να επαναλάβεις τη διαδικασία πολλές φορές, τότε πιθανόν να έχει θέμα η παροχή καυσίμου και να υπάρχει νερό μέσα στη βενζίνη.

Παρατηρείς αστάθεια στη λειτουργία

Όταν υπάρχει νερό στη βενζίνη, ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί ασταθώς ή να διακόπτεται τελείως, διότι δεν έχει την επαρκή ποσότητα βενζίνης για να λειτουργήσει.

Έχεις απώλεια ισχύος κινητήρα

Το νερό μπορεί να εμποδίσει την καύση της βενζίνης, οδηγώντας σε απώλεια ισχύος και μειωμένη απόδοση του αυτοκινήτου. Ειδικά κατά την προσπάθεια επιτάχυνσης του οχήματός σου μπορεί να παρατηρήσεις το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

Αυξάνεται απότομα η κατανάλωση καυσίμου

Εάν υπάρχει νερό στη βενζίνη, ο κινητήρας μπορεί να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει, αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Βγαίνει λευκός καπνός

Το φαινόμενο του λευκού καπνού που εκπέμπεται από την εξάτμιση είναι κάτι τυπικό σε οχήματα τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει βενζίνη με νερό. Εάν παρατηρήσεις λευκό καπνό, τότε μπορεί να έχεις γεμίσει το όχημά σου με νοθευμένη βενζίνη.

Τι να κάνω αν υποψιαστώ ότι υπάρχει νερό στη βενζίνη;

Αν υποψιάζεσαι ότι υπάρχει νερό στη βενζίνη του αυτοκινήτου σου, θα πρέπει να κινηθείς γρήγορα για να αποφύγεις την περαιτέρω ζημιά.

Πρώτα απ’ όλα, σταμάτησε να οδηγείς, πάρκαρε και επικοινώνησε αμέσως με επαγγελματία. Οι μηχανικοί θα είναι σε θέση να καθαρίσουν το σύστημα καυσίμου και να αφαιρέσουν το νερό.

Υπάρχουν δύο τρόποι που εφαρμόζονται ανάλογα την περίπτωση. Συγκεκριμένα:

  • Είτε θα σου αδειάσουν την δεξαμενή καυσίμου, είτε
  • Θα χρησιμοποιήσουν ένα βελτιωτικό καυσίμου, εφόσον το ζήτημα δεν έχει προχωρήσει με τα σημάδια να μην είναι ιδιαίτερα σαφή.

Απόφυγε να προσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα μόνος σου, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ζημιές.

Γιατί να έχω νερό στη βενζίνη;

Το να έχεις νερό στη βενζίνη με τα συμπτώματα που περιγράψαμε παραπάνω μπορεί να συμβαίνει για δύο λόγους.

Αρχικά, μπορεί να έχει προκληθεί φθορά στο ντεπόζιτο, επομένως να έχει περάσει νερό λόγω των καιρικών συνθηκών ή από δραστηριότητες όπως το πότισμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δεις αν χρειάζεται αντικατάσταση το καπάκι.

Διαφορετικά, εάν σου έβαλαν νοθευμένο καύσιμο τότε απόφυγε το συγκεκριμένο πρατήριο και καλό είναι να υποβάλεις μία καταγγελία, ώστε να προστατευτούν και άλλοι καταναλωτές. Άλλωστε, δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή πρατηρίου για ανεφοδιασμό καυσίμων.

❓ Επιλέγεις όμως προσεκτικά και την ασφάλειά σου; Συγκρίνεις τακτικά τις επιλογές ασφάλισης που υπάρχουν; Αν όχι, τότε μην απορείς γιατί δεν έχεις βρει ακόμα το καλύτερο για σένα!

Γι’ αυτό δοκίμασε σήμερα μέσω του insurancemarket να κάνεις μία σύγκριση ασφαλειών, και ανακάλυψε την επιλογή που καλύπτει στο μέγιστο τις ασφαλιστικές σου ανάγκες, αλλά και τον προϋπολογισμό σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου