Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει;

Ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει;

ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Αγοράζοντας ένα νέο αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ή συμβατικό, το σίγουρο είναι πως κοιτάς κάτι παραπάνω από το πόσο κοστίζει! Υπάρχουν αρκετά πάγια έξοδα που συνοδεύουν ένα όχημα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλεια αυτοκινήτου κ.α.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αναζητάς το κατάλληλο ηλεκτρικό, κάνοντας παράλληλα μία οικολογική επιλογή. Θα αναρωτιέσαι αν τελικά η ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ακριβότερη σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα.

Και καλά κάνεις, εφόσον ανά έτος ή και λιγότερους μήνες – αν δεν διαλέγεις την οικονομική ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου – θα καλείσαι να την πληρώνεις συχνά.

Ποιο είναι το κόστος για ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Ας δούμε την ασφάλιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε δύο συγκεκριμένα μοντέλα, για να πάρεις μια ιδέα:

🔎 Tesla Model 3

Στο insurancemarket μπορείς να βρεις εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου με μόλις 9,08€ ανά μήνα.* Δηλαδή, το βασικό πακέτο για εξάμηνη ασφάλιση έχει συνολική τιμή 54,46 ευρώ και εννοείται μπορείς να προσθέσεις και επιπλέον καλύψεις όπως:

*Η τιμολόγηση αφορά ασφάλιση στις απαραίτητες εκ του Νόμου καλύψεις για Tesla Model 3 του 2020 στην Caravela, ΤΚ 84100 & οδηγό 40 ετών στις 08/03/2024.

🔎 Volkswagen Id.3

Πώς να το κάνουμε, το Volkswagen Id.3 δεν μας περνά απαρατήρητο. Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για το μοντέλο αυτό; Ακόμα και χωρίς εκπτώσεις, στο insurancemarket μπορείς να βρεις εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου από 56,62 ευρώ όπου η τιμή αυτή βγαίνει κάπου στα 9,44€ το μήνα.*

*Η τιμολόγηση αφορά ασφάλιση στις απαραίτητες εκ του Νόμου καλύψεις για Volkswagen Id.3 του 2020 στη myZen, ΤΚ 84100 & οδηγό 40 ετών στις 08/03/2024.

Διαφέρουν οι τιμές ασφάλειας ηλεκτρικού αυτοκινήτου και συμβατικού αυτοκινήτου;

Η απάντηση είναι όχι. Πλέον οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλίζουν κανονικά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Το κόστος της ασφάλισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από:

 • την αντικειμενική αξία του μοντέλου που έχεις ή θέλεις να αγοράσεις
 • την ηλικία σου
 • τα χρόνια που έχεις το δίπλωμα οδήγησης
 • την περιοχή στην οποία διαμένεις

Οι ίδιοι παράγοντες επηρεάζουν και το κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου με συμβατικό κινητήρα. Το κόστος λοιπόν της ασφάλειας δεν διαφέρει λόγω ηλεκτροκίνησης!

Τι κόστος έχει η οδική βοήθεια στην ασφάλιση ηλεκτρικού;

Η οδική βοήθεια κοστίζει το ίδιο σε όλα τα οχήματα και θα σε σώσει όταν πάθεις στο δρόμο μια μηχανική ή ηλεκτρική βλάβη και χρειαστείς βοήθεια. Στο insurancemarket θα βρεις την οδική βοήθεια με μόλις 2,25 ευρώ το μήνα.

Σκέψου πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις όταν έρθει η στιγμή που θα την χρειαστείς, ακόμα και για μία μικρή βλάβη. Οπότε, όταν κάνεις ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πρόσθεσε και οδική με ελάχιστο κόστος.

Τι κερδίζεις αγοράζοντας ένα ηλεκτρικό όχημα;

Το να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιθανώς θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Όμως, είναι χρήσιμο να δεις πρώτα τις νέες επιδοτήσεις που υπάρχουν και τη λίστα με τα μοντέλα για τα οποία δικαιούσαι επιδότηση. Ίσως με αυτό τον τρόπο η ηλεκτροκίνηση να αποτελεί μία συμφέρουσα επιλογή.

Πάμε να δούμε συνοπτικά τα θετικά που έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 • Δεν εκπέμπει ρύπους, συνεπώς δεν βλάπτει το περιβάλλον.
 • Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, ανάλογα πάντα το μοντέλο.
 • Δεν θα ξαναπατήσεις σε βενζινάδικο.
 • Δεν θα προβληματιστείς ξανά για το αν κυκλοφορείς στο δακτύλιο.
 • Απαλλάσσεσαι από τέλη κυκλοφορίας ή/και φόρο πολυτελείας.

Για ποιους λόγους είμαστε διστακτικοί;

Ίσως πριν μερικά χρόνια που ακόμα δεν ήταν διαδεδομένα, τα ασφάλιστρα για ηλεκτρικά οχήματα να ήταν λίγο πιο «τσιμπημένα». Πλέον που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, η ασφάλισή τους έχει γίνει τυπική! Οπότε τι σε κρατάει πίσω;

 • Κοστίζουν περισσότερο (ακόμα) σε σχέση με τα ίδια μοντέλα με συμβατικό κινητήρα.
 • Αρκετά έχουν περιορισμένη αυτονομία.
 • Θα πρέπει να περιμένεις να φορτίσει από 25 λεπτά έως 5 ώρες σε σταθμό ημιταχείας/ ταχείας φόρτισης.
 • Σε οικιακή πρίζα η επαναφόρτιση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 11 ώρες.

Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των χρόνων τα ηλεκτρικά γίνονται όλο και καλύτερα και φυσικά, πιο δημοφιλή. Και η ασφάλεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως διαπίστωσες, είναι αρκετά οικονομική πλέον.

📌Θέλεις να συγκρίνεις τιμές ασφάλισης ηλεκτρικού; Μπες σήμερα στο insurancemarket, σύγκρινε online & δωρεάν έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και βρες την ασφάλεια αυτοκινήτου που σου ταιριάζει.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου