Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια αυτοκινήτου Tesla: Όσα θες να μάθεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου Tesla: Όσα θες να μάθεις

Ασφάλεια αυτοκινήτου Tesla: Όσα θες να μάθεις

Τα αυτοκίνητα Tesla στους περισσότερους από εμάς «σύστησαν» την ηλεκτροκίνηση και η αλήθεια είναι πως από τότε η πορεία αυτής τη εταιρείας ενδιαφέρει πολύ κόσμο, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά. Αν ωστόσο αρχίζεις να το σκέφτεσαι είναι καλό να δεις τι ισχύει για την ασφάλιση ενός ηλεκτρικού.

Πριν λοιπόν κάνεις τη μεγάλη αγορά, είναι σημαντικό να κάνεις έρευνα σχετικά με την ασφάλεια αυτοκινήτου Tesla, μιας και η παροχή αξιόπιστης και ολοκληρωμένης κάλυψης είναι απαραίτητη για κάθε οδηγό. Γι’ αυτό πάμε να δούμε αν υπάρχουν διαφορές όταν πρόκειται για την ασφάλιση ενός αυτοκινήτου Tesla.

Τι είναι ένα Tesla αυτοκίνητο;

Η Tesla είναι μια εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ιδρύθηκε το 2003 από τους Μάρτιν Έμπερχαρντ και Μαρκ Τάρπενινγκ, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες ήταν ο επιχειρηματίας Elon Musk.

Τα αυτοκίνητα της Tesla χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες, παρέχοντας ένα πράσινο και βιώσιμο εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Τα αυτοκίνητα Tesla έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα για τα καινοτόμα τους χαρακτηριστικά, τις εξαιρετικές επιδόσεις και την πλούσια σε τεχνολογία, αίσθηση οδήγησής τους.

Eίναι διαφορετική η ασφάλεια αυτοκινήτου ενός Tesla από ένα συμβατικό;

Η απάντηση είναι όχι. Πλέον οι περισσότερες, αν όχι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλίζουν κανονικά τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μεταξύ των οποίων και τα Tesla. Το κόστος της ασφάλισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από:

  • την αντικειμενική αξία του μοντέλου που έχεις ή θέλεις να αγοράσεις
  • την ηλικία σου
  • τα χρόνια που έχεις το δίπλωμα οδήγησης
  • την περιοχή στην οποία διαμένεις

Οι ίδιοι παράγοντες επηρεάζουν και το κόστος ασφάλειας αυτοκινήτου με συμβατικό κινητήρα. Το κόστος λοιπόν της ασφάλειας δεν διαφέρει λόγω ηλεκτροκίνησης!

Πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου Tesla

Βασική Ασφάλεια Tesla

Η βασική ασφάλεια Tesla περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις, δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων καθώς και τις υλικές ζημιές. Η αστική ευθύνη σε καλύπτει ως ασφαλισμένο πρόσωπο (οδηγό, ιδιοκτήτη, κάτοχο του ασφαλισμένου οχήματος) για αποζημίωση τρίτων παθόντων, σε ατυχήματα που θα προκληθούν από την κυκλοφορία του οχήματός σου.

Μικτή Ασφάλεια

Η μικτή ασφάλεια Tesla είναι η πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Στη μικτή ασφάλεια ουσιαστικά η ασφαλιστική σου αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις υλικές ζημίες του οχήματός σου που μπορεί να προκύψουν από:

  • σύγκρουση
  • πρόσκρουση
  • εκτροπή
  • ανατροπή ή κατακρήμνιση

ακόμα και στην περίπτωση που προκαλέσεις εσύ ένα τροχαίο ατύχημα.

Πυρός/Κλοπής

Τα πακέτα ασφάλειας πυρός-κλοπής περιλαμβάνουν ό,τι και τα πακέτα βασικής ασφάλειας και επιπλέον κάλυψη του οχήματος σε περίπτωση φωτιάς ή κλοπής. Δηλαδή, η ασφάλεια πυρός κλοπής αυτοκινήτου σε καλύπτει για κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, ακόμα κι όταν δεν κινείται το αυτοκίνητο.

📍 Η εύρεση της καλύτερης ασφάλειας αυτοκινήτου για το Tesla μπορεί να γίνει εφόσον πρώτα συγκρίνεις την αγορά. Αντί λοιπόν να “αποδέχεσαι” οποιαδήποτε προσφορά ως έχει, αξίζει να ψάξεις και να συγκρίνεις τις παροχές και τις τιμές που προσφέρουν διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες!

Τι ισχύει για την ασφάλεια Tesla σε άλλες χώρες;

Η Tesla έχει ξεκινήσει να προσφέρει την δική της ασφάλεια για τους κατόχους και χρήστες των αυτοκινήτων της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα που της δίνουν τα συστήματα που φέρουν τα μοντέλα της, ώστε να χρεώσει και το ανάλογο ασφάλιστρο, με το κόστος να προσαρμόζεται στον εκάστοτε χρήστη. Όπως φαίνεται, ακόμα και η ώρα της ημέρας που ένας οδηγός βρίσκεται στο δρόμο είναι ένα από τα δεδομένα που συλλέγει η Tesla!

Ουσιαστικά, το αυτοκίνητο «γνωρίζει» σε πραγματικό χρόνο αν αυτός που βρίσκεται στο τιμόνι οδηγεί πολύ κοντά ή σε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αν φρενάρει συχνά και δυνατά την τελευταία στιγμή, αν οδηγεί τηρώντας τα όρια ταχύτητας και αν επιταχύνει δυνατά. Βέβαια, να τονίσουμε ότι αυτή η δυνατότητα δεν έχει έρθει ακόμα στη χώρα μας, όμως είναι πιθανό στο μέλλον η Tesla να μπορεί να προσφέρει ασφάλεια για τα ίδια τα οχήματά της. Το αν συμφέρει ή όχι, και πάλι μπορείς να το κρίνεις συγκρίνοντας!

👉🏼 Για να βρεις την καλύτερη ασφάλεια για σένα, μπες στο insurancemarket και ανακάλυψε ποιο πακέτο ασφάλειας αυτοκινήτου Tesla σε συμφέρει περισσότερο!

Διάβασε επίσης: Τα Αυτοκίνητα του Μέλλοντος – Θα αλλάξει η κινητικότητα μας;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου