Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Apple AirTag: Τι είναι & πώς συνδέεται με την κλοπή αυτοκινήτων

Apple AirTag: Τι είναι & πώς συνδέεται με την κλοπή αυτοκινήτων

Apple AirTag: Τι είναι & πώς συνδέεται με την κλοπή αυτοκινήτων

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία των trackers έχει γίνει δημοφιλής. Και τώρα η Apple προσθέτει το δικό της στον κόσμο των trackers, το Apple AirTag. Αλλά τι είναι αυτό ακριβώς και πώς λειτουργεί; Διάβασε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε παρακάτω για σένα, ώστε να μάθεις τα πάντα για αυτή τη νέα τεχνολογία!

Τι είναι το AirTag;

Το Apple AirTag είναι ένα στρογγυλό, μικρό tracker που μπορείς να προσαρτήσεις σε οποιοδήποτε προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, κλειδιά ή πορτοφόλι. Στο εσωτερικό του Airtag υπάρχει μια μπαταρία κουμπιού που μπορείς να αλλάξεις μόνος σου, και μία τεχνολογία που λέγεται U1 chip, που βοηθά στην ανίχνευση του AirTag από τη συσκευή iPhone.

Apple AirTag: Πώς λειτουργεί;

Με τη χρήση της εφαρμογής Find My στο iPhone, το AirTag μπορεί να εντοπιστεί και να αναφέρει την ακριβή του θέση. Ακόμα και όταν το AirTag είναι εκτός εμβέλειας του τηλεφώνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία Lost Mode, ώστε να στέλνεται ειδοποίηση στο iPhone όταν το AirTag έρχεται στην εμβέλεια Bluetooth άλλων συσκευών Apple.

Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα είναι σημαντικά στοιχεία του AirTag. Όταν το AirTag συνδέεται με ένα iPhone, μπορεί να εντοπιστεί μόνο από τον ιδιοκτήτη του iPhone. Επίσης, όταν κάποιος βρίσκει ένα χαμένο AirTag, μπορεί να το αναφέρει ως χαμένο στην εφαρμογή Find My, και μόνο ο ιδιοκτήτης του AirTag θα μπορεί να το ανακτήσει.

Υπάρχει διαθέσιμο σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Επίσης, τα AirTags μπορούν να παραγγελθούν στο Apple Store ή σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Το Apple AirTag σύμμαχος κατά της κλοπής αυτοκινήτων

Τα Apple AirTag είναι μικρές, ελαφριές συσκευές παρακολούθησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν την κλοπή αυτοκινήτου. Επίσης, είναι και μία εναλλακτική στην περίπτωση που δεν θέλεις να βάλεις συναγερμό.

Μπορείς να τοποθετήσεις το AirTag μέσα στο αυτοκίνητό σου, όπως στο ντουλαπάκι ή κάτω από το κάθισμα της μοτοσικλέτας, και στη συνέχεια να το παρακολουθείς μέσω εφαρμογής στο τηλέφωνό σου. Αυτό θα σου επιτρέψει να παρακολουθείς το όχημά σου και να γνωρίζεις εάν έχει μετακινηθεί χωρίς την άδειά σου.

💡 Ήξερες ότι: προκειμένου να καταπολεμηθεί το ζήτημα της κλοπής οχημάτων στη Νέα Υόρκη, δόθηκαν 500 δωρεάν AirTags για να τα τοποθετήσουν οι κάτοικοι στα αυτοκίνητά τους. Στόχος ήταν αρχικά να αποτρέψουν με τη χρήση του AirTag ως αντικλεπτικό σύστημα τους κλέφτες και φυσικά να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες να τα βρουν εύκολα το όχημά τους εάν αυτό κλαπεί.

Πώς έχει συνδεθεί το AirTag με την κλοπή αυτοκινήτων;

Είναι αλήθεια πως τα AirTags μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως trackers για τη μηχανή ή το αυτοκίνητό σου, ωστόσο το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι επιτήδειοι δράστες. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν ένα AirTag για να κλέψουν ένα όχημα, τοποθετώντας το στο σωστό σημείο, και στη συνέχεια παρακολουθώντας το όχημα και τον ιδιοκτήτη του.

Όπως αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά μέσα, τα Apple AirTags έχουν συνδεθεί με περιπτώσεις κλοπής αυτοκινήτου, στο εξωτερικό όπου οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τη συσκευή για να παρακολουθούν και να κλέβουν πολυτελή οχήματα.

Τα Apple AirTags μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη κλοπής οχήματος, ωστόσο όταν ο κλέφτης κατανοεί πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία, μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τη συσκευή από το αυτοκίνητο.

Στο σύνολο του, το Apple AirTag είναι μια εξαιρετική τεχνολογία tracker που μπορεί να σε βοηθήσει στην εύρεση χαμένων προσωπικών αντικειμένων. Οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία καθώς αυτή εξελίσσεται, είναι πράγματι πολλές και μπορείς να επωφεληθείς από αυτές.

Για να κερδίσεις και στην ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής, έλα στο insurancemarket. Εδώ μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέξεις το πακέτο που καλύπτει περισσότερο τις δικές σου ανάγκες. Δοκίμασέ μας σήμερα!

Διάβασε επίσης: Τι πρέπει να έχω μέσα στο αυτοκίνητο;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου