Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ανανέωση ασφάλειας: Πώς να κάνεις τη σωστή επιλογή;

Ανανέωση ασφάλειας: Πώς να κάνεις τη σωστή επιλογή;

Ανανέωση ασφάλειας

Η ανανέωση ασφάλειας δεν είναι μια διαδικασία που πρέπει πάντοτε να γίνεται βιαστικά. Φυσικά, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο οτιδήποτε.

Ωστόσο, είναι μια ευκαιρία για να επανεξετάσεις τις καλύψεις σου και να εξοικονομήσεις χρήματα.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 4+1 tips για να κάνεις τη διαδικασία απλούστερη και να δώσεις προσοχή σε αυτά που έχουν αξία.

1. Επανεξέτασε τις ανάγκες σου

Πριν από την ανανέωση ασφάλειας, αξιολόγησε τις τρέχουσες ανάγκες σου. Έχεις μετακομίσει σε νέα περιοχή; Μήπως έχεις νοικιάσει πάρκινγκ και το όχημά σου πλέον είναι πιο προστατευμένο από ό,τι πριν;

Δηλαδή όταν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, και δεν φοβάσαι π.χ. πως θα σου κλέψουν το όχημα, τότε μπορείς να πάρεις ένα πιο απλό πακέτο.

Ακόμα, μήπως υπάρχουν νέα στοιχεία που πρέπει να καλύπτονται; Όπως ένας νέος οδηγός; Αν ναι, τότε πρέπει να ενημερώσεις την ασφαλιστική σου διότι είναι πιθανό να χρειαστεί να πληρώσεις και το επασφάλιστρο νέου οδηγού.

Οπότε, πριν ανανεώσεις σκέψου αυτές τις πιθανές αλλαγές.

2. Κάνε έρευνα αγοράς

Μην ανανεώσεις αυτόματα με την ίδια εταιρεία χωρίς να έχεις κάνει πρώτα μια έρευνα. Δες τις τιμές ασφάλισης και τις καλύψεις από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες.

Μπορεί να βρεις καλύτερες προσφορές ή πιο ευέλικτα πακέτα που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες ανάγκες σου.

Αν είσαι πελάτης μας όμως δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά, γιατί εμείς σε ειδοποιούμε άμεσα για την ύπαρξη καλύτερης προσφοράς στην ανανέωσή σου, με την υπηρεσία μας Best Price Alert 🔔

Τόσο απλά!

Επιπλέον, καλό είναι να μην αφήνεις τη λήξη ασφάλειας αυτοκινήτου να πλησιάζει. Φρόντισε να βρεις την προσφορά σου και να εξοφλήσεις το συμβόλαιό σου έγκαιρα.

3. Μην υποτιμάς την προστασία Bonus Malus

Η προστασία Bonus Malus μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις σημαντικά στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου.

Αν έχεις ένα καλό ιστορικό οδήγησης χωρίς ατυχήματα, η προστασία bonus malus μπορεί να μειώσει το κόστος της ασφάλειάς σου. Αξιοποίησέ την!

4. Εξέτασε τη δυνατότητα μεγαλύτερης απαλλαγής

Αυξάνοντας το ποσό της απαλλαγής (δηλαδή το ποσό που πληρώνεις εσύ σε περίπτωση ατυχήματος) μπορεί να μειώσεις τα ετήσια ασφάλιστρά σου.

Αυτό είναι ιδανικό εάν θεωρείς ότι κινδυνεύεις λιγότερο να εμπλακείς σε ατύχημα ή αν έχεις την άνεση να καλύψεις ένα μεγαλύτερο κόστος σε περίπτωση ατυχήματος.

Η απαλλαγή συνήθως εφαρμόζεται σε πακέτα πυρός-κλοπής ή μικτής. Οπότε, αν αγοράζεις τη βασική ασφάλεια αυτό το tip, δεν θα σε βοηθήσει και τόσο.

Bonus tip: Έλα στο insurancemarket

Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις, μην διστάσεις να συμβουλευτείς το insurancemarket για την ανανέωση ασφάλειας.

Στην πλατφόρμα μας και μέσα σε λίγα κλικς, μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να εντοπίσεις την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου.

Μπορεί για σένα η καλύτερη να είναι η πιο φθηνή ασφάλεια, ή μπορεί, να εκείνη που προσφέρει η αγαπημένη σου ασφαλιστική. Όποια και να είναι πάντως, το σίγουρο είναι πως θα την βρεις στο insurancemarket!

Η ανανέωση ασφάλειας αυτοκινήτου λοιπόν, είναι μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί έρευνα, σύγκριση και σκέψη.

Επομένως, εάν πλησιάζει η ανανέωση στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου, τώρα ξέρεις όσα πρέπει να κάνεις. Επισκέψου μας!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου