Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Οι Top 5 Έλληνες οδηγοί που θα συναντήσεις στο δρόμο

Οι Top 5 Έλληνες οδηγοί που θα συναντήσεις στο δρόμο

τύπος οδηγού

Το σενάριο γνωστό. Οδηγείς αμέριμνος στη μεσαία λωρίδα με πορεία προς το κέντρο και ξαφνικά ένα μηχανάκι πετάγεται μπροστά σου και σε προσπερνάει από τα δεξιά σερφάροντας στην κυριολεξία στο δρόμο.

Τρομάζεις! Αλλά σα να μην έφτανε αυτό τρως και μια μούντζα που δεν τον είδες. Και καλά να πάθεις! Στραβός είσαι;

Οι ιστορίες της καθημερινότητας στους ελληνικούς δρόμους είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Άλλες σοβαρές, άλλες λιγότερο, άλλες αστείες και άλλες που προβληματίζουν, αποτυπώνουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Μια κοινωνία αγχωμένη που συνεχώς βιάζεται – χωρίς να ξέρει τις περισσότερες φορές γιατί – και φυσικά… που έχει πάντα δίκιο.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από οδηγούς που καθημερινά εκθέτουν τους εαυτούς τους σε έναν μεγάλο κίνδυνο που δεν αντιλαμβάνονται. Αυτόν της σωματικής τους ακεραιότητας. Μπερδεύονται στο κυνήγι των υποχρεώσεών τους και ξεχνούν τη μια και βασική τους προτεραιότητα που δεν είναι άλλη από την ίδια τους τη ζωή.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους top5 Έλληνες οδηγούς με την ελπίδα να μην ταυτιστείτε με κανέναν από αυτούς.

# Ο «εδώ είναι η γειτονιά μου» οδηγός

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του οδηγού είναι οι οδηγοί ταξί στα νησιά. Εκείνοι με τις ωραίες κούρσες που επειδή έχουν φάει το νησί με το κουτάλι έχουν αυτοανακηρυχθεί και σερίφηδες.

Μαρσάρουν, κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, κάνουν απότομους ελιγμούς και γενικά συμπεριφέρονται λες και ο δρόμος τους ανήκει.

Φυσικά δεν κάνεις το λάθος να τους κάνεις παρατήρηση γιατί «στο νησί μου, ρε φίλε, θα μου πεις τι θα κάνω;».

Η ίδια συμπεριφορά βέβαια μπορεί να παρατηρηθεί και από συμβατικούς οδηγούς στις μεγάλες πόλης ή στα χωριά με την ιστορία να επαναλαμβάνεται αλλάζοντας τους βασικούς ήρωες!

# Ο «είστε όλοι άχρηστοι» οδηγός

Αυτό το… όχι και τόσο σπάνιο είδος οδηγού μπορεί να παρατηρηθεί κυρίως στις μεγάλες πόλεις που το άγχος και η νευρικότητα βαράει κόκκινο.

Είναι ο οδηγός που μπορεί να έχεις συναντήσει και να έχεις καθίσει δίπλα του που δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο.

Λειτουργεί ως χρέη τροχονόμου και νομίζει ότι είναι υπεράνω όλων όταν πιάνει τιμόνι στα χέρια του. Οδηγεί νευρικά, παραμιλάει, κάνει απότομες προσπεράσεις, μπαίνει ανάποδα σε δρόμους γιατί «εκείνος ξέρει καλύτερα» και φυσικά όταν έρχεται η ώρα να παρκάρει το πετάει όπου βρει.

# Ο οδηγός «νύχτα το πήρε το δίπλωμα»

Είναι εκείνος που σίγουρα λάδωσε για να πάρει το δίπλωμα και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να πατάει γκάζι-φρένο και να γυρίζει το τιμόνι.

Δεν έχει οδηγική συμπεριφορά, δεν ξέρει όλα αυτά τα λαμπάκια στο ταμπλό τι σημαίνουν και καμιά φορά του σβήνει και στην ανηφόρα.

Δεν ανάβει alarm όταν αλλάζει λωρίδα, ξεχνάει να πάει το αμάξι στο ΚΤΕΟ και αν δεν υπήρχαν οι ασφαλιστικές εταιρείες να ενημερώνουν για ανανέωση συμβολαίου θα έμενε και ανασφάλιστος.

# Οι «Bikesurfers»

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους αγαπημένους μας μηχανόβιους. Όχι τους τυπικούς που καμιά φορά γίνονται θύματα των παραπάνω οδηγών αλλά τους άλλους τους μάγκες.

Εκείνους που αδιαφορούν για τη σωματική τους ακεραιότητα και έχουν την απαίτηση να προσέχουμε εμείς για αυτούς.

Εκείνους που σερφάρουν ανάμεσα στα αμάξια, που δεν φορούν κράνος και που «σφάζουν» τα κόκκινα γιατί δεν μπορούν να περιμένουν. Που ανεβαίνουν ανάποδα το δρόμο γιατί μπορούν και παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια.

# Ο «πολυπράγμων» οδηγός

Τα αυτοκινούμενα οχήματα πρέπει να ήταν ιδέα Έλληνα οδηγού. Δεν εξηγείται αλλιώς η ανάγκη του Έλληνα κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να θέλει ταυτόχρονα να μιλήσει στο κινητό, να απαντήσει στα email της δουλειάς, να τσεκάρει εκείνο το κορίτσι στο Instagram και φυσικά να πιει/φάει και κάτι.

Αυτοί κατά τη γνώμη μας είναι οι χειρότεροι εγκληματίες στους δρόμους και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έπρεπε να τους χρεώνουν διπλά για να ασφαλίσουν τα αμάξια τους.

Γιατί είναι οι χειρότεροι; Γιατί μπορούν να συνδυαστούν και με όλα τα άλλα είδη οδηγών που προαναφέραμε.

Ελπίζουμε να μην ανήκεις σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αν όμως αναγνώρισες σε εσένα κάποια επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, κάνε στον εαυτό σου και στους γύρω σου την χάρη να βελτιωθείς 🙂 Η οδήγηση προϋποθέτει υπευθυνότητα! Για όλα τα άλλα, το insurancemarket είναι δίπλα σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου