Κάλυψη Λανθασμένου - Νοθευμένου Καυσίμου

Έχεις μόλις γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου και στα πρώτα χιλιόμετρα συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα. Αρχίζει να σκορτσάρει, δυσκολεύεται να ανεβάσει στροφές, αισθάνεσαι σαν να έχει μπουκώσει ο κινητήρας και βλέπεις να ανάβει και η ένδειξη “Check Engine”.

Δεν χρειάζονται πολλά λοιπόν για να καταλάβεις ότι κάτι πήγε λάθος με το καύσιμο το οποίο σου έβαλαν. Δες το βίντεο και μάθε τι είναι η κάλυψη για λανθασμένο ή νοθευμένο καύσιμο.

Δες το βίντεο

Για να αποφύγεις τα χειρότερα, καλό είναι μόλις ο κινητήρας αρχίσει να εκδηλώνει τέτοια… συμπτώματα, να σταματήσεις αμέσως και να καλέσεις την οδική βοήθεια.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν προλάβεις τα χειρότερα και ο κινητήρας σου πάθει ζημιά εξαιτίας του νοθευμένου ή λανθασμένου καυσίμου που σου έβαλαν σε κάποιο πρατήριο;

Για αυτή την περίπτωση λοιπόν, οι ασφαλιστικές έχουν προβλέψει με την κάλυψη λανθασμένου – νοθευμένου καυσίμου. Η συγκεκριμένη κάλυψη φροντίζει για τα έξοδα που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα τροφοδοσίας του οχήματός σου με ακατάλληλο ή νοθευμένο καύσιμο (από υπαιτιότητα του υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων).

Και όταν λέμε ακατάλληλο καύσιμο εννοούμε είτε νοθευμένο καύσιμο, είτε λάθος (δηλαδή να σου βάλουν πετρέλαιο σε έναν βενζινοκινητήρα ή το ανάποδο).

Η συγκεκριμένη κάλυψη λοιπόν πληρώνει τα έξοδα που προκλήθηκαν από λάθος ή νοθευμένο καύσιμο για:

  • Αποστράγγιση
  • Καθαρισμό της δεξαμενής καυσίμου
  • Έξοδα ρυμούλκησης του οχήματος

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη για νοθευμένο / λανθασμένο καύσιμο; Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε δωρεάν έως 29 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου