Φροντίδα αποζημίωσης & Φιλικός διακανονισμός

Έμπλεξες σε ατύχημα αλλά δεν έγιναν σοβαρές ζημιές και κανείς δεν έχει πάθει τίποτα; Σε αυτή την περίπτωση – και εάν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από όλες τις πλευρές – μπορείτε να αποφύγετε τις δικαστικές διαμάχες και να καταφύγετε στη λύση του φιλικού διακανονισμού.

Δες το βίντεο και μάθε περισσότερα.

Δες το βίντεο

Έτσι, συμπληρώνοντας ένα έντυπο φιλικής δήλωσης, αφήνεις τη διαδικασία αποζημίωσης στα έμπειρα χέρια της ασφαλιστικής σου και γλιτώνεις και τα δικαστήρια.

Τι γίνεται όμως αν η ασφαλιστική σου δε συμμετέχει στη διαδικασία φιλικού διακανονισμού;

Κανένα πρόβλημα! Αν η ασφαλιστική σου δε συμμετέχει στο φιλικό διακανονισμό, τσέκαρε αν στο συμβόλαιό σου περιλαμβάνεται η κάλυψη “φροντίδα αποζημίωσης”. Η συγκεκριμένη κάλυψη έρχεται να καλύψει το κενό του φιλικού διακανονισμού, αφού λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Σε περίπτωση ατυχήματος, η φροντίδα αποζημίωσης σου εξασφαλίζει την αποζημίωσή σου μετά από ατύχημα. Συγκεκριμένα με την κάλυψη αυτή μπορείς να είσαι ήσυχος/η ότι θα αποζημιωθείς από τη δική σου ασφαλιστική για ζημιές που έγιναν στο δικό σου αυτοκίνητο σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να είναι το αυτοκίνητό σου ασφαλισμένο.

Επομένως, η φροντίδα αποζημίωσης λειτουργεί σαν ένα είδος άτυπου φιλικού διακανονισμού, όπου το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι θα αποζημιωθείς από τη δική σου εταιρεία και δε θα χρειαστεί να υπάρξουν διαμάχες που θα καθυστερήσουν τη διαδικασία.

Θέλεις ασφάλεια αυτοκινήτου με κάλυψη φροντίδας αποζημίωσης; Μπες στο insurancemarket.gr, σύγκρινε δωρεάν έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες και κλείσε το συμβόλαιό σου online!

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ 5,5€

…το μήνα, με τις καλύψεις που σου ταιριάζουν!

πινακίδα widget
φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου