Οδηγός Ασφάλειας Αυτοκινήτου

10 τρόποι για να μειώσετε (συγκρίνετε) τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας


1. Συγκρίνετε τακτικά – η σύγκριση τιμών σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμαΕπωφεληθείτε από τον ανταγωνισμό και δείτε εάν μπορείτε να βρείτε πιο οικονομική ασφάλεια κάνοντας έρευνα αγοράς!

Το ξέρετε ότι με την σύγκριση τιμών, η διαφορά που μπορεί να προκύψει είναι έως 40% για ένα ασφαλιστήριο με τις ίδιες ακριβώς καλύψεις; Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και στοχεύει σε διαφορετικό προφίλ πελάτη από μία άλλη.

Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες, προσφέρουν καλύτερες τιμές στους νέους ασφαλισμένους τους από ότι στους ήδη υπάρχοντες πελάτες!

Πριν ανανεώσετε, μπείτε στο insurancemarket.gr και συγκρίνετε έως 26 ασφαλιστικές εταιρείες σε 1' για να βρείτε την καλύτερη τιμή για εσάς!

2. Επιλέξτε προσεκτικά τις καλύψειςΜελετήστε προσεκτικά τις καλύψεις που έχετε στο συμβόλαιό σας . Οι σύμβουλοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιες είναι σημαντικές για εσάς.

Για παράδειγμα, μία πολύ χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η "κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα".

Επίσης, εάν το όχημά σας είναι καινούριο, πιθανότατα δε χρειάζεστε την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές την παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.

Όσον αφορά τα παλαιότερα οχήματα, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις προαιρετικές καλύψεις.

3. Επιλέξτε την καλύτερη απαλλαγή για εσάςΌλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κλίμακες απαλλαγής όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο!

Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200€ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000€ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20€ ή και παραπάνω.


Συμβουλευτείτε τον σύμβουλο σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε την απαλλαγή που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

4.Δείτε εάν δικαιούστε ειδική έκπτωση ασφαλίστρωνΔείτε εάν εμπίπτετε σε μία τις κατηγορίες που δικαιούνται έκπτωση (ένστολοι, άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι).


Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

5. Αναπροσαρμόστε την αξία του οχήματός σαςΠάντα να ασφαλίζετε το όχημά σας στην τρέχουσα τιμή της αγοράς!

Καλέστε τον σύμβουλο ή ελέγξτε την τρέχουσα αξία του οχήματός σας σε ένα από τα αντίστοιχα sites (πχ car.gr, autotriti.gr, xe.gr ή τις τιμές που σας προτείνουμε στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας τιμολόγησής μας) και στη συνέχεια προσαρμόστε την στην ασφάλειά σας.

Σε περίπτωση κλοπής, θα αποζημιωθείτε με βάση την τρέχουσα τιμή αγοράς οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε επιπλέον ασφάλιστρα για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

6. Οδηγείτε με ασφάλειαΟι ασφαλιστικές εταιρείες επιβραβεύουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν το ασφάλιστρο των οδηγών με ιστορικό συχνών ζημιών. Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την τσέπη σας.

7. Προτιμήστε μεγαλύτερη διάρκειαΣυνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-15% πιο χαμηλά. Προτιμήστε τα!

Πάρτε προσφορά για ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου εδώ

8. Ενημερώστε για τυχόν αλλαγέςΓια παράδειγμα, σε περίπτωση που μετακομίσετε σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, ενημερώστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο γιατί πιθανότατα θα μειωθεί το ασφάλιστρό σας.

Άν έχετε προσθέσει κάποιο επασφάλιστρο πχ νέου οδηγού ή ηλικίας, μη διστάσετε να ενημερώσετε άμεσα καθώς δεν αφαιρείται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

9. Βάλτε εξοπλισμό ασφαλείαςΗ προστασία που προσφέρει το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, έχει οδηγήσει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στην μείωση των ασφαλίστρων τους για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτό.

10. Απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο σύμβουλοΌπως αλλάζει η ζωή σας, έτσι αλλάζουν και οι ασφαλιστικές σας ανάγκες. Εάν δεν έχετε συμβουλευτεί τον σύμβουλό σας για αρκετό διάστημα, καλέστε τον για να σας προτείνει τις καλύψεις και τις ασφαλιστικές λύσεις που σας ταιριάζουν.


Στο insurancemarket.gr οι εξειδικευμένοι μας σύμβουλοι είναι δίπλα σας 24/7 για να σας συμβουλεύσουν και να σας καθοδηγήσουν σε κάθε σας βήμα!