Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Κάρτες / Έχασα την κάρτα μου: Τι πρέπει να κάνω;

Έχασα την κάρτα μου: Τι πρέπει να κάνω;

Έχασα την κάρτα μου: Τι πρέπει να κάνω;

Εάν έχεις χάσει την τραπεζική σου κάρτα, μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να βεβαιωθείς άμεσα πως κανείς δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Ξέρουμε πόσο αγχωτικό είναι να χάνει κανείς την κάρτα του, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα. Η πρώτη σου σκέψη όταν ανακαλύπτεις ότι έχασες την κάρτα σου θα πρέπει να είναι τα άμεσα μέτρα ασφαλείας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις εάν χάσεις την κάρτα σου και πού να καλέσεις για να την μπλοκάρεις.

Τι πρέπει να κάνω μετά την απώλεια της κάρτας;

1. Ειδοποίησε άμεσα την τράπεζά σου

Εάν χάσεις την κάρτα σου, επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζά σου για να ακυρώσεις την κάρτα και να ζητήσεις την επανέκδοσή της.

2. Κάνε αίτημα για κλείδωμα των λογαριασμών σου

Εάν η κάρτα που έχασες είναι πιστωτική, τότε μπορεί να έχουν και άλλοι πρόσβαση στον λογαριασμό σου, όπως και σε ευαίσθητες πληροφορίες (αριθμούς κάρτας και κωδικούς πρόσβασης). Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να κλειδώσεις τους λογαριασμούς σου και να αλλάξεις τους κωδικούς που είχες.

3. Σύνδεσε τη νέα κάρτα στον λογαριασμό σου

Εάν η κάρτα σου είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό, πρέπει να την αφαιρέσεις. Επίσης, πρέπει να συνδέσεις μια καινούρια κάρτα στον λογαριασμό σου, ώστε να μπορείς να προχωρήσεις σε οποιαδήποτε συναλλαγή χρειαστείς στο μέλλον. Να θυμάσαι πως οπουδήποτε υπάρχουν τα στοιχεία της παλιάς σου κάρτας, για παράδειγμα σε μηνιαίες συνδρομές, καλό είναι να τα αλλάξεις.

4. Κάνε έναν έλεγχο στις τελευταίες συναλλαγές

Εάν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της τράπεζάς σου online, πρέπει να τις ελέγξεις για να δεις αν υπάρχουν ακυρώσεις συναλλαγών που δεν αναγνωρίζεις. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξεις τυχόν εκκρεμείς υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφλήσεις. Ωστόσο, πέρα από τις συναλλαγές που ακυρώθηκαν πρέπει να ελέγξεις και εάν υπάρχουν άγνωστες συναλλαγές που δεν έγιναν από εσένα.

📌 Διάβασε επίσης: Απώλεια διπλώματος οδήγησης: Τι κάνω;

Πώς να κάνω μπλοκάρισμα κάρτας τηλεφωνικά;

Τις περισσότερες φορές όπου δεν έχουμε απλά απώλεια κάρτας αλλά κλοπή, μαζί χάνουμε και το τηλέφωνό μας με το οποίο διαχειριζόμαστε και το e-banking μας. Αν λοιπόν σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο και δεν έχεις πρόσβαση στο τηλέφωνό σου, κάλεσε απευθείας από κάποιο άλλο στα παρακάτω νούμερα:

  • Alpha Bank – Για το μπλοκάρισμα της κάρτας Alpha Bank πρέπει να δηλώσεις άμεσα την απώλεια ή κλοπή της κάρτας σου στο 210 326 0000, 24 ώρες το 24ωρο.
  • Εθνική Τράπεζα – Το μπλοκάρισμα της κάρτας μπορεί να γίνει καλώντας από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο 210 484 8484.
  • Τράπεζα Πειραιώς – Για να αποτρέψεις την κακόβουλη χρήση της κάρτας σου σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών, ώστε να προβεί στην προσωρινή απενεργοποίησή της, στο 210 328 8000 από Ελλάδα και εξωτερικό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  • Eurobank – Για την ακύρωση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Eurobank θα πρέπει να τηλεφωνήσεις αμέσως στο EurοPhone Banking, στο τηλέφωνο 210 955 5000 για να σου την απενεργοποιήσουν.

Τι κάνω αν πραγματοποιηθούν συναλλαγές μετά την απώλεια;

Εφόσον πρώτα έκανες την ακύρωση πιστωτικής κάρτας και τελικά εντόπισες ηλεκτρονικές συναλλαγές που δεν έγιναν από εσένα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία αμφισβήτησης συναλλαγής που προτείνει η τράπεζά σου.

📌 Στο insurancemarket μπορείς να συγκρίνεις προπληρωμένες, χρεωστικές & πιστωτικές κάρτες με ευκολία, για να επιλέξεις εκείνη που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σου. Δοκίμασέ μας σήμερα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
πιστωτικές κάρτες

Θέλεις πιστωτική για αγορές με δόσεις;

Βρες online την κατάλληλη κάρτα για εσένα.