Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 4. Χρήσιμα νέα / Νέο Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο: Εξοικονόμησε περισσότερο!

Νέο Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο: Εξοικονόμησε περισσότερο!

νέο περιβαλλοντικό τιμολόγιο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας. Διάβασε πως μπορείς να ωφεληθείς.

Από τις 30 Μαΐου 2018, είναι σε ισχύ νέο εκπτωτικό τιμολόγιο, το Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΠΟΤ), που αφορά αποκλειστικά Οικιακούς καταναλωτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, και θα διατίθεται από όλους τους προμηθευτές ως ενίσχυση λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τη λιγνιτική δραστηριότητα.

Η έκπτωση που θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών θα χορηγηθεί αναδρομικά στον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό. Εκτιμάται ότι από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν συνολικά πάνω από 140 χιλ. νοικοκυριά (133 χιλ. στη Δ. Μακεδονία και 8 χιλ. στο Δήμο Μεγαλόπολης).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

  • Η ενίσχυση δίνεται μέχρι το ορίου των 2400 kWh τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Σε περίπτωση που η τετραμηνιαία κατανάλωση είναι μεγαλύτερη του ορίου των 2400 kWh, η ενίσχυση δίνεται μέχρι του ορίου αυτού.
  • Εξαιρούνται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), οι δικαιούχοι του Ειδικού Τιμολογίου Οικιακής Χρήσεως για τις Πολύτεκνες Οικογένειες, οι δικαιούχοι Ειδικού Τιμολογίου Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι ενταγμένοι αυτοπαραγωγοί σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού και οι ωφελούμενοι από πρόγραμμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.
  • Η μόνη περίπτωση που δικαιούχοι του ΚΟΤ μπορούν να λάβουν την έκπτωση του Περιβαλλοντικού Οικιακού Τιμολογίου είναι εάν δεν λάβουν την έκπτωση του ΚΟΤ για το συγκεκριμένο τετράμηνο λόγω υπέρβασης των ορίων κατανάλωσης.

Πως μπορώ να εξοικονομήσω ακόμα περισσότερο;

Επιλέγοντας έναν εναλλακτικό πάροχο ενέργειας! Καθώς πρόκειται για έκπτωση στην τιμή του ρεύματος που πληρώνεις μπορείς να συνδυάσεις ένα πολύ οικονομικό πακέτο ενέργειας μαζί με την επιδοτούμενη έκπτωση και να βγεις διπλά κερδισμένος.

Για παράδειγμα εάν είσαι δικαιούχος στην ΔΕΗ θα πληρώνεις στο βασικό πρόγραμμα 94,60 €/MWh (χρέωση βασικού προγράμματος χωρίς έκπτωση συνέπειας για κατανάλωση μέχρι 2000kWh/τετράμηνο) – 42€/MWh έκπτωση = 52,60€/MWh.

Αντίστοιχα σε έναν εναλλακτικό πάροχο με τιμή 72€/ΜWh θα πληρώνεις 72€/MWh– 42€/MWh έκπτωση = 32€/MWh.

Ουσιαστικά για κάθε 1000 kWh που καταναλώνεις θα γλιτώνεις επιπλέον 20€. Η διαφορά είναι σημαντική!

Η έκπτωση θα χορηγείται στον 1ο εκκαθαριστικό λογαριασμό μετά την καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ, με την ένδειξη Περιβαλλοντική Έκπτωση Λιγνιτικής Περιοχής.

Οι δικαιούχοι θα προσδιορίζονται από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος θα αποστείλει (και θα επικαιροποιεί) σχετικό πίνακα παροχών στους Προμηθευτές.

Κάλεσέ μας σήμερα στο 215 50 50000 για να μιλήσεις με ένα energy expert που θα σου λύσει όλες τις απορίες!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!