Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Πώς θα βρω φθηνό ρεύμα;

Πώς θα βρω φθηνό ρεύμα;

Ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα;

Το “ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα”, είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς. Οι εποχές στις οποίες η αναζήτηση φθηνότερου ρεύματος δεν είχε και τόση αξία… πέρασαν. Η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, μας επηρεάζουν όλους και αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Όμως, τι πρέπει να κάνεις για να βρεις το πιο φθηνό ρεύμα;

Η σύγκριση τιμών και προσφορών των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος είναι το πρώτο βήμα. Τι γίνεται όμως, όταν βλέπεις διαφορετικών ειδών πακέτα όπως φοιτητικά, επαγγελματικά, με ενιαία ή νυχτερινή χρέωση & με ή χωρίς επιπλέον παροχές;

Λογικό είναι να μπερδεύεσαι. Για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων (κυρίως των σταθερών και κυμαινόμενων) και το πώς επιτέλους θα βρεις φθηνό ρεύμα!

Ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα;

Στο insurancemarket.gr Ενέργεια συγκρίνεις όλους τους παρόχους και τα πακέτα ενέργειας που εκείνοι προσφέρουν, ώστε να βρεις το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα. Αρκεί αυτό;

Όχι, δεν αρκεί όταν δεν καταλαβαίνεις τους όρους του πακέτου που αγοράζεις. Χρειάζεται να κατανοείς κάποιες έννοιες, για να γνωρίζεις τι επιλέγεις. Αν λοιπόν δυσκολεύτηκες στο να καταλάβεις τους όρους, να σου πούμε πως είναι λογικό, ειδικά όταν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με κάτι παρόμοιο!

Για αυτό, οι άνθρωποι στο insurancemarket Ενέργεια μπορούν να σε βοηθήσουν. Με βάση τις ενεργειακές ανάγκες που έχεις, σου προτείνουμε προσφορές, όπου οι όροι, οι χρεώσεις και η τελική τιμή αναγράφονται ξεκάθαρα.

Άρα, μπορείς να κλείσεις το φθηνότερο πρόγραμμα ρεύματος, αρκεί πρώτα να κατανοείς τους όρους των προγραμμάτων και έπειτα να συγκρίνεις την αγορά.

Τι να προσέξω στην επιλογή σταθερού προγράμματος;

Όπως θα έχεις ακούσει υπάρχουν τα σταθερά και τα κυμαινόμενα προγράμματα ενέργειας.

Τα σταθερά προγράμματα για ρεύμα έχουν σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα. Δηλαδή, χρεώνεσαι ανάλογα με το πόσες κιλοβατώρες θα καταναλώσεις. Η τιμή του συγκεκριμένου προγράμματος παραμένει σταθερή για όλη τη διάρκεια της σύμβασης, είτε αυτή είναι δωδεκάμηνη, είτε εικοσιτετράμηνη.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι όταν έχουμε πολύ μεγάλες αυξήσεις στη χονδρική τιμή του ρεύματος, ο πάροχος εφόσον πρώτα σε ενημερώσει με επιστολή – περίπου 2 μήνες πριν – μετά αλλάζει το τιμολόγιο, μιας και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις παλιές τιμές, παρόλο που το πρόγραμμά σου είναι σταθερό!

Σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώσουν, ώστε εσύ να προλάβεις να πάρεις τη σωστή απόφαση:

📍 Τα σταθερά προγράμματα δεν επιδοτούνται από το κράτος, άρα δώσε προσοχή στο τι θα διαλέξεις.

Τα κυμαινόμενα προγράμματα ρεύματος είναι πιο φθηνά;

Η άλλη σου επιλογή είναι τα προγράμματα με μεταβλητή χρέωση, τα λεγόμενα κυμαινόμενα προγράμματα για τα οποία μπορείς να πάρεις και την κρατική επιδότηση ρεύματος.

Στα κυμαινόμενα προγράμματα οι νέες χρεώσεις ανακοινώνονται κάθε μήνα από τον εκάστοτε πάροχο ενέργειας. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 20 κάθε μήνα, βλέπεις τις νέες ανακοινωμένες τιμές ρεύματος των παρόχων για τον επόμενο μήνα και αποφασίζεις αν επιθυμείς να παραμείνεις στο ίδιο τιμολόγιο ή να αλλάξεις πάροχο!

Συγκεκριμένα οι εταιρείες που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν τα εξής:

  • την τιμή της κιλοβατώρας,
  • το πάγιο
  • τις συνδρομές
  • την κρατική επιδότηση και
  • τις προσφορές των παρόχων

Επίσης, χωρίς την ύπαρξη της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, μπορείς πλέον να μην ανησυχείς για άλλες “κρυφές” χρεώσεις.

Ποια εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με συμφέρει;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα την βρεις μπαίνοντας στο insurancemarket Ενέργεια και διαλέγοντας τον πάροχο ενέργειας που σε συμφέρει περισσότερο.

💡 Τα βήματα που ακολουθείς για να αποκτήσεις φθηνό ρεύμα είναι τα εξής:

  1. Συμπληρώνεις τα στοιχεία για την τωρινή κατανάλωση ρεύματος στη φόρμα.
  2. Συγκρίνεις δωρεάν προσφορές ανάμεσα σε διαφορετικούς παρόχους.
  3. Επιλέγεις προσφορά, στέλνεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εμείς σου στέλνουμε το συμβόλαιο.

Η σύγκριση και επιλογή παρόχου ενέργειας γίνεται online & πιο εύκολη από ποτέ! Κλείσε σήμερα ένα φθηνότερο πακέτο ενέργειας!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!