Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 3. Φυσικό Αέριο / Συμφέρει το φυσικό αέριο; Δες τα 3 πλεονεκτήματά του!

Συμφέρει το φυσικό αέριο; Δες τα 3 πλεονεκτήματά του!

πλεονεκτήματα φυσικού αερίου

Το φυσικό αέριο εξακολουθεί να συμφέρει και να προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε οικιακούς πελάτες. Με φιλικότητα προς το περιβάλλον και με χαμηλό κόστος συντήρησης συσκευών λόγω καθαρής καύσης χωρίς υπολείμματα και οσμές, έχεις θέρμανση στο σπίτι, άμεση πρόσβαση σε ζεστό νερό, κλιματισμό και μαγείρεμα.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, αποδοτικά και οικονομικά ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα, με πρακτικά και μετρήσιμα οφέλη. Και για αυτό, ενώ γενικά υπάρχει μία προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, εξακολουθούμε να το επιλέγουμε.

Θα ήθελες να επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου; Αν ναι, τότε δες όλα τα οφέλη και γιατί αξίζει να βάλεις φυσικό αέριο στο σπίτι σου!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του φυσικού αέριου έναντι πετρελαίου στο σπίτι;

Τα τρία δυνατά σημεία και πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι τα εξής:

💶 Μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων

Επιλέγοντας φυσικό αέριο κάνεις γρήγορη απόσβεση της επένδυσής σου. Παρά την εκτίναξη των τιμών εξοικονομείς χρήματα, μιας και είναι το φθηνότερο από άλλα ορυκτά καύσιμα, όπως το πετρέλαιο.

Ως ένα καθαρό καύσιμο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του λέβητα. Ταυτόχρονα, μειώνει και το λειτουργικό κόστος, δηλαδή τα έξοδα συντήρησης. Κάνεις συντήρηση, αλλά δεν είναι τόσο συχνή όσο για έναν λέβητα πετρελαίου.

Η υψηλή θερμική του απόδοση συμβάλει σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού κόστους, σημαντικό πλεονέκτημα για τον καταναλωτή. Με απλά λόγια, για να φτάσει η ίδια ποσότητα ενέργειας σε εσένα που το θέλεις για οικιακή χρήση αλλά και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, χρειάζεται να καταναλώσεις λιγότερο φυσικό αέριο από άλλα συμβατικά καύσιμα.

Τέλος, μέσω ενός μετρητή έχεις άμεση ενημέρωση της ποσότητας φυσικού αερίου που καταναλώθηκε, γνωρίζοντας έτσι πόσα θα πληρώσεις. Πληρώνεις αφού καταναλώνεις ενώ με το πετρέλαιο προπληρώνεις το σύνολο της ποσότητας που θα παραγγείλεις. Παρακολουθείς τις δαπάνες σου, βλέπεις πόσο κοστίζει η ενέργεια που καταναλώνεις και έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις έναν ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο προϋπολογισμό. Επίσης, εντοπίζεις ποιες συσκευές κοστίζουν περισσότερο στη λειτουργία και με μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής κάνεις οικονομία χωρίς στερήσεις.

📅 Διευκολύνει την καθημερινότητά σου

Το πώς ακριβώς σε βοηθάει η χρήση φυσικού αερίου στην καθημερινότητά σου, ίσως και να είναι η σημαντικότερη ερώτηση.

Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το ότι έχεις μία μορφή ενέργειας που εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλές από τις ανάγκες σου. Συγκεκριμένα:

  • Το φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο μέσω δικτύου, άρα δεν χρειάζεται να το παραγγείλεις. Είναι πάντα εκεί!
  • Είναι ιδανικό για μακροχρόνια αποθήκευση.
  • Πληρώνεις αφότου το καταναλώσεις, με τη μέτρηση και τη τιμολόγησή του να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια.
  • Έχεις πλήρη αυτονομία σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, μέσω του αυτόνομου λέβητα που θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, μπαλκόνι ή εντός της κατοικίας σου.
  • Οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές του Τεχνικού Κανονισμού εγγυώνται τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας, κάνοντας το φυσικό αέριο μία ασφαλή επιλογή.

🌳 Προστατεύει το περιβάλλον

Έως τώρα είδες πώς εξοικονομείς χρήμα και χρόνο, χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο. Επειδή λοιπόν νοιαζόμαστε για το περιβάλλον που ζούμε, κάθε στιγμή πρέπει να εκπληρώνουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, με σεβασμό προς αυτό.

Πολλές από αυτές τις ανάγκες σου γίνεται να τις καλύψεις με επιλογές φιλικότερες προς το περιβάλλον. Και η χρήση του φυσικού αερίου, ως η πιο καθαρή και λιγότερο ρυπογόνος μορφή ενέργειας, είναι πράγματι μία καλή επιλογή.

Η καύση του παράγει μόνο υδρατμούς και σημαντικά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, συμβάλλοντας στη μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Δεν είναι τοξικό, δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, και με την καύση δεν παράγεται διοξείδιο του θείου, το οποίο είναι υπεύθυνο για το φαινόμενο της όξινης βροχής.

Αποτελεί την πιο αποδοτική λύση και “γέφυρα” μετάβασης – μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να εξελιχθεί η τεχνολογία – σε μία εποχή όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καλύπτουν τις ενεργειακές μας ανάγκες.

Επιπλέον πλεονεκτήματα φυσικού αερίου έναντι πετρελαίου

Καθαριότητα – Δεν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου στον λέβητα! Η τέλεια καύση του δεν αφήνει ίχνη, μειώνοντας έτσι και τις δαπάνες για τον καθαρισμό του λέβητα φυσικού αερίου.

Εξοικονόμηση χώρου – Αν θες να αντικαταστήσεις το πετρέλαιο με φυσικό αέριο, τότε θα εξοικονομήσεις και χώρο μιας και ο λέβητας πετρελαίου δεν θα έχει καμία χρησιμότητα.

Ευκολία τοποθέτησης – Αφότου συνδεθείς με το κεντρικό δίκτυο φυσικού αερίου της πόλης σου, θα γίνει τοποθέτηση ενός μετρητή και η εγκατάσταση του λέβητα. Δεν χρειάζεται αλλαγή των σωλήνων νερού, θέρμανσης ή των σωμάτων καλοριφέρ.

Πληρωμή λογαριασμού – Η πληρωμή των λογαριασμών γίνεται βάσει της μέτρησης, σε αντίθεση με το πετρέλαιο το οποίο πρέπει να εξοφληθεί κατά την παραλαβή του.

Γιατί να βάλω φυσικό αέριο;

Για όλους τους παραπάνω λόγους! Όμως πρόσεξε, γιατί όσο σημαντική είναι η επιλογή του καυσίμου, άλλο τόσο είναι και η επιλογή παρόχου ενέργειας. Η οικιακή χρήση αφορά κυρίως την κεντρική ή την αυτόνομη θέρμανση, το ζεστό νερό, το μαγείρεμα και τον κλιματισμό, βασικές ανάγκες που το φυσικό αέριο καλύπτει.

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε μία εποχή που η τιμή του φυσικού αερίου έχει μεγάλη αύξηση, εμείς ως σύμμαχός σου στην εξοικονόμηση, ψάξαμε την αγορά για εσένα!

Συγκρίναμε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα και διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα Αέριο Οικιακό Πλήρες Extra από την εταιρεία Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, σου προσφέρει τη μέγιστη οικονομία εξαιτίας της ιδιαίτερα προσιτής τιμής του και την απουσία ρήτρας Αναπροσαρμογής (TTF).

Επιπλέον, έχεις μία αποκλειστική προσφορά! Συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος μέσω του insurancemarket, κερδίζεις αυτόματα ΔΩΡΟ 100€ στο επόμενο ταξίδι σου!

🔎 Έμαθες εάν σε συμφέρει το φυσικό αέριο & τα πλεονεκτήματά του! Όσο για το επόμενο βήμα, εμείς είμαστε εδώ! Βρες το κατάλληλο πρόγραμμα φυσικού αερίου στο insurancemarket.gr Ενέργεια και ζέστανε το σπίτι πιο οικονομικά!

Θέλεις πιο οικονομικό φυσικό αέριο;

Πάρε προσφορά και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!

Βρες πιο οικονομικό φυσικό αέριο