Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Dentist Pass: Αιτήσεις & Δικαιούχοι

Dentist Pass: Αιτήσεις & Δικαιούχοι

Dentist Pass: Αιτήσεις & Δικαιούχοι

Είσαι γονέας ή κηδεμόνας παιδιού μεταξύ 6 και 12 ετών; Αν ναι, υπάρχει ένα κρατικό voucher το οποίο δικαιούσαι. Πρόκειται για το πρόγραμμα Dentist Pass στο vouchers.gov.gr, με τις αιτήσεις να είναι ακόμη ανοιχτές.

Το Dentist Pass είναι μία προληπτική οδοντιατρική πρωτοβουλία, που αφορά πάνω από 660.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας, χωρίς να εφαρμόζεται κανένα εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο. Για την αίτηση, τις προθεσμίες και το σκοπό του προγράμματος, συνέχισε να διαβάζεις.

Τι είναι το πρόγραμμα Dentist Pass;

Το πρόγραμμα Dentist Pass, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας M.A.E., είναι στην ουσία ένα voucher αξίας 40 ευρώ το οποίο, στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας της προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τι σημαίνει όμως αυτό για ένα παιδί;

Σημαίνει εστίαση στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία, διδάσκοντάς του αρχικά τη σημασία της στοματικής υγιεινής και διασφαλίζοντας ότι θα μεγαλώσει με υγιή δόντια.

Τι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας;

Σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το πρόγραμμα Dentist Pass προσφέρει μια σειρά από συγκεκριμένες δράσεις. Αυτές οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν την “φιλοσοφία” της πρόληψης στα παιδιά και τις οικογένειές τους, εντοπίζοντας παράλληλα πιθανά οδοντιατρικά προβλήματα.

Ακολουθεί μια ενδεικτική λίστα προληπτικών ενεργειών και της εξειδικευμένης οδοντιατρικής φροντίδας:

  • Έλεγχος στοματικής υγιεινής
  • Καθαρισμός δοντιών και αφαίρεση πλάκας
  • Φθορίωση
  • Οδηγίες στοματικής υγιεινής

Η αίτηση Dentist Pass για τον οδοντιατρικό έλεγχο

Είναι απλό. Όλοι οι γονείς ή οι κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος vouchers.gov.gr ή και μέσω ΚΕΠ. Κάθε οικογένεια μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση που περιλαμβάνει όλα τα επιλέξιμα παιδιά της οικογένειας.

Θα πρέπει, λοιπόν, ένας από τους κηδεμόνες να συνδεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TaxisNet. Στη συνέχεια, γίνεται η έκδοση της ψηφιακής κάρτας όπου και πιστώνεται με το ποσό της ενίσχυσης.

Η αίτηση απαιτεί τον ΑΜΚΑ ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α) του ανήλικου, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα που υποβάλλει την αίτηση, δηλαδή:

  • αριθμό κινητού τηλεφώνου, και
  • το email σου.

📍 Όλες οι αιτήσεις Dentist Pass πρέπει να υποβληθούν πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023.

Ποια οφέλη προσφέρει το πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας;

Κάθε ωφελούμενο παιδί λαμβάνει ψηφιακή χρεωστική κάρτα φορτωμένη με 40 ευρώ. Αυτή η κάρτα μπορεί να καλύψει ολόκληρο το κόστος των συνταγογραφούμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας μέχρι αυτό το ποσό.

Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε οποιονδήποτε ιδιώτη οδοντίατρο και το ποσό ισχύει για ένα ημερολογιακό έτος.

Το Dentist Pass είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δίνει προτεραιότητα στην υγεία των δοντιών των παιδιών και αξίζει να κάνεις την αίτηση για να λάβεις το voucher.

Πέρα όμως από το πρόγραμμα αυτό, φρόντισε για την οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών σου με μία κάρτα υγείας από το insurancemarket. Εδώ, συγκρίνεις προσφορές και διαλέγεις προσιτά και ολοκληρωμένα πακέτα καλύψεων, που διασφαλίζουν πραγματικά το χαμόγελο των παιδιών σου!

📍 Διάβασε επίσης: Ασφάλεια Υγείας Παιδιού: Τι να προσέξω;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.