Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Υγεία / Ασφάλεια Υγείας Παιδιού: Τι να προσέξω;

Ασφάλεια Υγείας Παιδιού: Τι να προσέξω;

ασφάλεια υγείας παιδιού

Μόλις έφερες στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι. Προετοιμαζόσουν μήνες για αυτή τη στιγμή και τα συναισθήματά σου είναι ένα κοκτέιλ αδρεναλίνης, ευτυχίας και ευθυνών.

Έχεις διαβάσει κάθε βιβλίο σχετικά με τη φροντίδα του νέου μέλους στην οικογένεια, έχεις δει κάθε youtube tutorial που κυκλοφορεί και φυσικά έχεις συμβουλευτεί γονείς και φίλους που έχουν εμπειρία στο θέμα.

Ίσως μέσα σε αυτή την πολιορκία γνώσεων κάποιος να σου ανέφερε πάνω στην κουβέντα και για την αξία να ασφαλίσεις το νεογέννητο μωρό σου με μια ασφάλεια υγείας παιδιού. Ή κάτι έμαθες για τη σημασία του να έχεις (πέρα από τις κοινωνικές παροχές) και ιδιωτική ασφάλεια παιδιού από μια ασφαλιστική εταιρεία.

Γιατί όμως αξίζει να κάνεις ασφάλεια παιδιού;

Η ιδιωτική ασφάλεια υγείας για παιδιά δίνει έξυπνες εναλλακτικές σε σχέση με τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης. Παρέχει μια πολυτέλεια επιλογών σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δομές υγείας. Σε περίπτωση συμμετοχής του επαγγελματικού ταμείου σου, μπορεί ακόμα και να σε επιβραβεύσει με συγκεκριμένα επιδόματα.

Οι περισσότεροι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι προτρέπουν τους ασφαλισμένους τους να ασφαλίσουν τα νέα μέλη της οικογένειάς τους μόλις κλείσουν τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν κάθε πιθανό σενάριο.

Ποια είναι η βασική έννοια ανάμεσα στους νέους γονείς;

Η βασικότερη απορία που έχουν οι περισσότεροι γονείς (που λειτουργεί και σαν ανασταλτικός παράγοντας) είναι ποιον να εμπιστευτούν. Σε ποιον ασφαλιστικό πράκτορα να απευθυνθούν και ποια είναι η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία για το παιδί τους.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έχει και η τιμή ασφάλειας υγείας παιδιού, όπως επίσης και οι σχετικές παροχές του προγράμματος. Αν θέλεις να βρεις απαντήσεις που ταιριάζουν ειδικά στο παιδί και την οικογένειά σου, οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είναι δίπλα σου για να σε καθοδηγήσουν.

Για τα ψιλά γράμματα στα συμβόλαια, τους όρους και τις παροχές «κλειδιά» των συμβολαίων, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές:

8+1 σημεία προσοχής στην ασφάλεια υγείας παιδιού

Τι να προσέξεις πριν κλείσεις ασφάλεια υγείας παιδιού; Ξεκίνα με τα εξής:

#1 Τι καλύπτει ένα συμβόλαιο υγείας παιδιού;

Η ασφάλεια υγείας μωρού ή παιδιού μπορεί να καλύψει από ένα προληπτικό check up, μέχρι κάτι έκτακτο. Να επισκεφθεί γιατρούς, να αντιμετωπίσει ένα επείγον περιστατικό (π.χ. ένα σπασμένο χέρι, μακριά από μας), να χρειαστεί να νοσηλευτεί για έναν πυρετό που δεν πέφτει, να χρειαστεί οποιαδήποτε επέμβαση για οποιοδήποτε λόγο. Είτε είναι ρουτίνας είτε υψηλού κινδύνου.

Εννοείται πως οι καλύψεις διαφέρουν από συμβόλαιο σε συμβόλαιο (και από ασφαλιστική σε ασφαλιστική). Πάντα να προσέχεις τις λεπτομέρειες του συμβολαίου για τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις, πριν υπογράψεις.

Παράδειγμα: Κάποιες ασφαλιστικές δεν καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις ή καλύπτουν συγκεκριμένες εξετάσεις ή μέχρι κάποιο ποσό ή χρειάζεται ξεχωριστή κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος που απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση χωρίς νοσηλεία.

#2 Προγράμματα υγείας στα μέτρα σου

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά προγράμματα ασφάλειας υγείας παιδιού. Αυτό που χρειάζεσαι είναι το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες, στην ανάλογη τιμή.

Αναρωτιέσαι “ποια ασφάλεια υγείας να διαλέξω;” Είσαι στο κατάλληλο μέρος! Στην πλατφόρμα μας θα βρεις ασφαλιστικούς συμβούλους να επικοινωνήσουν μαζί σου και να σε ενημερώσουν για τις επιλογές που πλησιάζουν περισσότερο στις ανάγκες της δικής σου οικογένειας. Οπότε μην αργείς, μπες τώρα στο insurancemarket.gr και μάθε τα πάντα για την ασφάλεια υγείας του παιδιού σου.

Τι αλλάζει σε κάθε περίπτωση; Αλλάζουν πολλές παράμετροι, όπως οι ασφαλιστικές καλύψεις που παρέχονται ανά προϊόν, το ανώτατο όριο ευθύνης, η θέση νοσηλείας.

Οπότε, οι τιμές στα ασφάλιστρα καθορίζονται από την απαλλαγή / συμμετοχή, την ηλικία, τη θέση νοσηλείας, την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και αν είναι κλειστού ή ανοικτού δικτύου.

#3 Τι σημαίνει απαλλαγή στις ασφάλειες υγείας»;

Απαλλαγή στις ασφάλειες υγείας, είναι το ποσό που θα πληρώσεις με δικά σου έξοδα στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, πριν ξεκινήσει η ασφαλιστική να καλύπτει ό,τι έχετε συμφωνήσει στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει.

Υπάρχουν απαλλαγές €500 και απαλλαγές €1.500 ή και παραπάνω. Επίσης και απαλλαγές €750 και €1000. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συμμετοχή του δημοσίου φορέα αφαιρείται από την απαλλαγή (δηλαδή τη συμμετοχή του λήπτη).

Όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή, τόσο μικρότερο είναι και το ασφάλιστρο, δηλαδή το κόστος του συμβολαίου.

#4 Τι σημαίνει ο όρος «ποσό κάλυψης»;

“Είναι το ανώτατο όριο ευθύνης που φέρει η ασφαλιστική εταιρεία. Πέραν αυτού του ορίου δεν υπάρχει ευθύνη της ασφαλιστικής επιχείρησης”.

Με απλά λόγια τώρα, είναι το ποσό με το οποίο σε καλύπτει η ασφαλιστική σου σε περίπτωση απαίτησης. Υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που καλύπτουν ετησίως νοσηλείες έως και π.χ. €20.000, υπάρχουν όμως και ασφαλιστήρια τα οποία καλύπτουν μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ (και υπάρχουν και κάποια με απεριόριστη κάλυψη!).

Η μέση νοσηλεία στην Ελλάδα έχει σχετικά χαμηλό κόστος (αναλόγως το περιστατικό). Το κεφάλαιο (μεγάλο ή μικρό) διαμορφώνει το κόστος αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

#5 Ισόβια ή ετησίως ανανεούμενα;

Υπάρχουν δύο ειδών ασφαλιστήρια συμβόλαια όσον αφορά τους όρους:

  • τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια
  • τα ισόβια συμβόλαια

Στα ισόβια προγράμματα η εταιρεία δεν μπορεί να τροποποιήσει τους όρους. Οι εταιρείες οφείλουν να έχουν σε αποθεματικό βάση της ΤτΕ. Αυτό οδηγεί συνήθως σε μεγαλύτερες αναπροσαρμογές.

Στα ετησίως ανανεούμενα οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης των όρων (πολλές φορές προς όφελος του ασφαλισμένου). Η τροποποίηση των όρων αφορά στο σύνολο των ασφαλισμένων του προγράμματος και όχι μεμονωμένα.

*Στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, στις περισσότερες περιπτώσεις η εταιρεία ανανεώνει την ισχύ του προγράμματος για τον ασφαλισμένο για όλη του τη ζωή (ακόμα και στην τρίτη ηλικία, αλλά ας μείνουμε στο θέμα της ασφάλειας για παιδιά).

Οι περισσότερες ασφαλιστικές πλέον προσανατολίζονται στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, δηλαδή αυτά που ανανεώνονται σε ετήσια βάση και έχουν και μικρότερο κόστος για τους ασφαλισμένους.

#6 Κάθε πότε πρέπει να πληρώνω τα ασφάλιστρα υγείας;

Συνήθως οι ασφαλιστικές δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια βάση. Πολύ συνηθισμένος τρόπος εξόφλησης είναι και ο μηνιαίος με πάγια εντολή λογαριασμού ή κάρτας.

#7 Να επιλέξω οικογενειακό ή ατομικό πρόγραμμα;

Οι ασφαλιστικές προσφέρουν τη δυνατότητα να ασφαλίσεις όλη την οικογένεια και να πάρεις έκπτωση ασφαλισμένων μελών. Έτσι μπορείς να πετύχεις ένα πιο προσφιλές ασφάλιστρο, από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί η οικογένεια.

Αλλά και πάλι, όπως αναφέρουμε παραπάνω, τα κόστη καθορίζονται από την απαλλαγή / συμμετοχή, την ηλικία, τη θέση νοσηλείας και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και αν είναι κλειστού ή ανοικτού δικτύου.

Άρα δεν είναι απαραίτητο ότι τελικά το οικογενειακό πρόγραμμα θα έχει μεγαλύτερο όφελος για σένα. Μίλα με τους ειδικούς, πριν αποφασίσεις!

#8 Τι είναι αναμονή;

Συχνά, στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της ασφαλιστικής σου κάλυψης, στο οποίο δεν καλύπτεσαι για ασθένειες ή άλλα συμβάντα.

Το διάστημα διαφέρει από ασφαλιστική σε ασφαλιστική και από περιστατικό σε περιστατικό. Επίσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί οι χρόνοι αναμονής να διαφέρουν.

Σε συγκεκριμένες καλύψεις και παθήσεις μπορεί ο χρόνος αναμονής να είναι μεγαλύτερος (στις συγγενείς παθήσεις υπάρχει αναμονή από 30 ημέρες έως 10 έτη!).

#9 Μπορώ να κάνω και ασφάλεια ζωής παιδιού;

Η ασφάλεια ζωής τυπικά απευθύνεται σε ενήλικες. Είναι ένα ιδιαίτερο είδος ασφάλισης, για ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους, σε περίπτωση που οι ίδιοι χάσουν τη ζωή τους ή λόγω μιας σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος δεν μπορούν πια να εργαστούν.

📌 Συμβουλή bonus: Προσοχή στις εξαιρέσεις!

Πριν υπογράψεις το ασφαλιστήριο για ιδιωτική ασφάλεια υγείας παιδιού, πρόσεξε τι καλύψεις εξαιρούνται από το συμβόλαιο! Από τις πιο γνωστές εξαιρέσεις σε παρόμοια συμβόλαια είναι οι «συγγενείς παθήσεις», που είναι με απλά λόγια οι ασθένειες εκ γενετής.

Επίσης, αξίζει να προσέξεις ότι σε κάποια συμβόλαια μπορεί τέτοιου είδους ασθένειες να είναι στις εξαιρέσεις, ενώ σε άλλα να έχουν ειδική περίοδο αναμονής.

Δες επίσης αν καλύπτει νοσηλείες στο εξωτερικό, αν στις καλύψεις περιλαμβάνεται αεροδιακομιδή σε περίπτωση που συμβεί ατύχημα ή ασθένεια σε περιοχή χωρίς τις αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες ή δομές. Μακάρι ποτέ να μην χρειαστείς κάτι τέτοιο, αλλά αν το χρειαστείς;

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την ασφάλεια υγείας παιδιού; Στην πλατφόρμα μας μπορείς πλέον να βρεις ασφαλιστές στην περιοχή σου, για επιλέξεις τον προσωπικό σου σύμβουλο και να σου προτείνει λύσεις, ειδικά για εσένα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Βρες τον ασφαλιστή σου στην ασφάλεια υγείας!

Επίλεξε ασφαλιστή στην περιοχή σου & βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για εσένα.