Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Τι είναι το “πάγωμα” των ασφαλιστικών;

Τι είναι το “πάγωμα” των ασφαλιστικών;

γιατί παγώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Σίγουρα μια φορά στο τόσο βλέπεις διαφημίσεις από ασφαλιστικές, με ελκυστικές προσφορές και πακέτα σχεδιασμένα να σε πείσουν να ασφαλίσεις σε αυτές το σπίτι, το αυτοκίνητο, τη μηχανή σου κλπ. Η δική μας συμβουλή είναι πάντα: Σύγκρινε πριν αγοράσεις.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κάποιες περίοδοι που ακόμα κι αν θέλεις να συγκρίνεις, δεν βρίσκεις πακέτα, ειδικά στην περίπτωση του σπιτιού! Βλέπεις, δηλαδή, πως οι ασφαλιστικές έχουν “παγώσει”, έχουν σταματήσει να δίνουν προσφορές.

Γιατί συμβαίνει αυτό και πόσο μπορεί να κρατήσει;

Πότε ΔΕΝ δίνουν προσφορές για νέες ασφάλειες οι εταιρείες;

Κυρίως όταν μια περιοχή πλήττεται από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο (π.χ. πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό) ή άλλο κίνδυνο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πιθανό οι ασφαλιστικές εταιρείες να σταματήσουν για λίγο να δίνουν προσφορές και να κλείνουν νέα συμβόλαια στην εν λόγω περιοχή.

Αν έχουν ήδη ασφαλισμένους στην περιοχή αυτή, οι οποίοι είχαν ζημιές στην περιουσία τους, τότε αξιολογούν την κατάσταση και αναλόγως τους αποζημιώνουν, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας του κινδύνου που επήλθε. Όμως δεν προσπαθούν να κλείσουν νέα συμβόλαια στην περιοχή που έχει πληγεί, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Για πόσο μπορεί να κρατήσει το “πάγωμα”;

Τυπικά, θα κρατήσει για μερικές μέρες ή στη χειρότερη, λίγες εβδομάδες. Βασικά, οι εταιρείες περιμένουν να καταλαγιάσει ο κίνδυνος και στη συνέχεια αρχίζουν ξανά να δίνουν προσφορές.

💡 Hint: Σε περίπτωση σεισμού, μπορεί το “πάγωμα” να κρατήσει περισσότερες μέρες, γιατί ενέχει τον κίνδυνο μετασεισμού, που μπορεί να προκαλέσει κι άλλες ζημιές.

Οπότε, τι κάνεις αν θέλεις να ασφαλίσεις την περιουσία σου και πέσεις πάνω σε περίοδο που δεν βρίσκεις προσφορές; Βασικά, κάνεις υπομονή λίγες μέρες και δοκιμάζεις ξανά. Στο insurancemarket συνεργαζόμαστε με 25+ ασφαλιστικές εταιρείες, έτσι ώστε να σου δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για να συγκρίνεις και να επιλέξεις το πακέτο που σου ταιριάζει.

Πότε έχει νόημα να ασφαλίσω το σπίτι μου;

Αν θέλεις να “φυλάς τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά”, καλό είναι να κλείσεις μια ασφάλεια σπιτιού, πριν επέλθει κάποιος κίνδυνος (π.χ. ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο).

Αν ασφαλιστείς μετά την επέλευση ενός κινδύνου (φωτιάς, σεισμού κλπ), τότε η ασφαλιστική σου δεν θα σε καλύψει για τις ζημιές που σου προκάλεσε ο κίνδυνος αυτός. Μπορείς να αποζημιωθείς μόνο για ζημιές:

  • που προβλέπονται στο συμβόλαιό σου
  • και που θα προκύψουν ενώ η περιουσία σου είναι ήδη ασφαλισμένη.

Θέλεις να ασφαλίσεις την περιουσία σου; Έλα στο insurancemarket, σύγκρινε προσφορές και επίλεξε το πακέτο που σου ταιριάζει.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.