Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Κακοκαιρία: Πώς θα προστατεύσω το σπίτι μου;

Κακοκαιρία: Πώς θα προστατεύσω το σπίτι μου;

Κακοκαιρία

Η κακοκαιρία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ένα σπίτι, από μικροζημιές μέχρι και σημαντικές καταστροφές.

Με τις παρακάτω συμβουλές, μπορείς να λάβεις κάποια μέτρα για να προστατεύσεις το χώρο σου και να μειώσεις τον κίνδυνο ζημιών από όλα τα φυσικά φαινόμενα, που προκαλούν καταστροφές.

Προστασία σπιτιού στην κακοκαιρία

Όταν μιλάμε για κακοκαιρία, το σπίτι μας είναι η πρώτη γραμμή άμυνας. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Ξεκινώντας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να ασφαλίσουμε όλα τα αντικείμενα που ενδέχεται να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εξωτερικά έπιπλα, κεραίες, τέντες ή οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να προκαλέσει καταστροφές ή τραυματισμούς, αν παρασυρθεί από τον αέρα.

Μέτρα προστασίας από πλημμύρες

Για την προστασία από πλημμύρες, είναι κρίσιμο να εξασφαλίσεις την καλή κατάσταση και λειτουργία των αντιπλημμυρικών μέτρων του σπιτιού.

Έλεγξε λοιπόν αν είναι φραγμένες οι υδρορροές. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, μία φραγμένη υδρορροή μπορεί να προκαλέσει διαρροή νερού, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην κατοικία σου. Επίσης, για τη μέγιστη προστασία πόρτας από πλημμύρα, εξέτασε την εγκατάσταση αντιπλημμυρικών φραγμών ή ειδικών πορτών για να αποτρέψεις την είσοδο του νερού.

Βεβαιώσου ότι όλα είναι καθαρά και λειτουργούν σωστά, για να αποφύγεις οποιαδήποτε ανεπιθύμητη έκπληξη.

Τέλος, όσο και αν είναι ευθύνη της πολιτείας, καλό είναι να διασφαλίσεις ότι ο τοπικός σχεδιασμός περιλαμβάνει κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα. Ειδικότερα, αν έχεις μετακομίσει πρόσφατα σε νέο μέρος, φρόντισε να μάθεις αν υπάρχει κάποια τοπική ιδιαιτερότητα (π.χ. αν περνάει κάποιο ρέμα).

Προστασία από κεραυνούς στο σπίτι

Η προστασία από κεραυνούς στο σπίτι είναι μία από τις κρίσιμες κινήσεις που πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Τα πολύπριζα ασφαλείας μπορούν να αποτρέψουν τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ένας κεραυνός. Προτείνεται επίσης, η χρήση ασφαλιστικών διακοπτών υπερτάσεων στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τις ηλεκτρικές συσκευές και τα συστήματα του σπιτιού.

Η ασφάλιση κατοικίας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση. Έχοντας την κάλυψη φυσικών φαινομένων για το κτίριο και περιεχόμενο, θα έχεις οικονομική υποστήριξη ακόμα και για ζημιές από κεραυνό.

Προστασία από πλημμύρα σε εξωτερικούς χώρους

Είναι σημαντικό να αποφεύγεις τη διέλευση χειμάρρων και ρεμάτων. Αυτά μπορούν να πλημμυρήσουν ξαφνικά και να προκαλέσουν ατυχήματα.

Το ίδιο ισχύει και για τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα ή πινακίδες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Σε δεύτερο χρόνο, αν τελικά συμβεί κάτι αρνητικό, και πάλι μπορείς να έχεις προστασία. Αναφερόμαστε στην οικονομική προστασία που μπορεί να σου δώσει η ασφαλιστική σου εταιρεία με την αποζημίωση από πλημμύρες.

Προμήθειες για έκτακτη ανάγκη στην κακοκαιρία

Εκτός από τα μέτρα προστασίας, είναι απαραίτητο να έχουμε προμηθευτεί με εφόδια και προμήθειες για έκτακτη ανάγκη.

Ένα έτοιμο σακίδιο έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να περιλαμβάνει νερό, τρόφιμα που δεν χρειάζονται συντήρηση όπως κονσέρβες, φακό, επιπλέον μπαταρίες, φαρμακείο πρώτων βοηθειών, φορητό ραδιόφωνο, αντικείμενα προσωπικής υγιεινής και τα σημαντικά έγγραφα σε αδιάβροχη συσκευασία.

Επίσης, είναι χρήσιμο να έχεις έναν χάρτη της περιοχής σου και σχέδιο εκκένωσης, καθώς και εφόδια για τις ιδιαίτερες ανάγκες οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας, όπως για βρέφη, ηλικιωμένους ή κατοικίδια.

👉🏼 Η προετοιμασία αυτών των εφοδίων εκ των προτέρων μπορεί να είναι καταλυτικής σημασίας για την ασφάλεια και την επιβίωση κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κατάστασης.

Διαβάζοντας συμβουλές ασφάλειας για φυσικές καταστροφές και έχοντας ένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, θα αισθανθείς μεγαλύτερη σιγουριά για σένα και για τους αγαπημένους σου.

Μία τέτοια κατάσταση, η αλήθεια είναι δύσκολα μπορεί να συμβεί. Ωστόσο το να κάνεις κάτι από σήμερα για αύριο, είναι βέβαιο πως μπορεί να βοηθήσει.

Η ασφάλεια σπιτιού για προστασία από φυσικά φαινόμενα είναι κάτι που μπορεί επίσης να σε στηρίξει, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε πακέτα ασφάλισης και επίλεξε αυτό που σε καλύπτει περισσότερο.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.