Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Gadget σπιτιού: Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου;

Gadget σπιτιού: Πώς μπορείς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου;

Gadget σπιτιού

Γράφει η Έλενα Πάκου.

Το ζήτημα της ασφάλειας στο σπίτι δεν είναι καινούργιο – ούτε και διαπραγματεύσιμο. Ποιος δεν θέλει -άλλωστε- να αισθάνεται προστατευμένος στον χώρο του;

Τα καλά νέα είναι πως οι εξελίξεις της τεχνολογίας έχουν κάνει την ασφάλεια πιο άμεση, εύκολη και προσιτή από ποτέ. Τα ακόμη καλύτερα είναι ότι έχουμε την απάντηση στο ερώτημα που λογικά ήρθε αυτομάτως στο μυαλό σου: Σε ποια gadgets σπιτιού αξίζει να επενδύσω; Από πού να ξεκινήσω;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά (και εύκολα στην εγκατάσταση).

Φως εξωτερικού χώρου με αισθητήρα κίνησης

Ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι σε διαδικασία ανακαίνισης σπιτιού μπορείς πολύ εύκολα να τοποθετήσεις ένα φως εξωτερικού χώρου με αισθητήρα κίνησης και όχι μόνο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά να κάνεις και οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Χάρη στον έξυπνο αισθητήρα, το φως ανάβει όταν ανιχνεύει κίνηση και έτσι αποτρέπει τις ανεπιθύμητες επισκέψεις αλλά διευκολύνει και στην καθημερινότητα – αφού ξέρεις πως ό,τι ώρα και να επιστρέψεις θα έχεις άπλετο φως για να κινηθείς ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να κάνεις υπολογισμούς ή να έχεις το φως αναμμένο από την στιγμή που θα φύγεις.

Στην αγορά θα βρεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις αυτή που σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Smart θυροτηλέφωνο με κάμερα

Οι σύγχρονες συσκευές θυροτηλεφώνου δεν σου δίνουν μόνο τη δυνατότητα να έχεις άμεση εικόνα της κίνησης στην είσοδο του σπιτιού σου όταν χτυπάει το κουδούνι και βρίσκεσαι στο εσωτερικό αλλά σου επιτρέπουν να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης από όπου και αν βρίσκεσαι.

Συνδέονται με το smartphone σου και εφόσον το επιθυμείς μάλιστα, μπορείς να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για να ενημερώνεσαι κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στην είσοδο όπου και αν βρίσκεσαι. Αυτό θα πει έξυπνο σπίτι!

Smart βύσμα

Τα νέα έξυπνα βύσματα σου δίνουν την δυνατότητα να χειρίζεσαι οποιαδήποτε συσκευή του σπιτιού από όπου και αν βρίσκεσαι.

Το παλιό κόλπο με τον χρονοδιακόπτη που ενεργοποιούσε ένα φως ανά κάποιες ώρες στο σπίτι ώστε να φαίνεται ότι κάποιος είναι μέσα ακόμα και όταν λείπαμε διακοπές μπορεί να γίνει πιο εύκολα και αποτελεσματικά από ποτέ με το έξυπνο βύσμα που σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις την κίνηση ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο στον προκαθορισμένο χρόνο.

Είναι δε σωτήριο για τα σπίτια που ζουν ηλικιωμένοι αφού μπορείς να ελέγχεις τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές εξ’ αποστάσεως και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα μείνει κάτι ανοιχτό κατά λάθος.

Ανιχνευτής καπνού και διοξειδίου του άνθρακα

Και όχι – δεν εννοούμε την κλασική εγκατάσταση στην οροφή που συναντάμε σε γραφεία και σπίτια του εξωτερικού.

Οι σύγχρονοι, έξυπνοι ανιχνευτές καπνού και διοξειδίου του άνθρακα λειτουργούν με μπαταρία, δεν χρειάζονται ειδική τοποθέτηση και σε ειδοποιούν άμεσα στο smartphone για κάθε αλλαγή στην ποιότητα του αέρα. Και ναι, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται!

Διάβασε ακόμη τα πιο χρήσιμα gadgets αυτοκινήτου!

Kάμερα εσωτερικού χώρου

Είναι ίσως η πιο εύκολη προσθήκη που μπορείς να κάνεις – ακόμα και σήμερα! Μία κάμερα εσωτερικού χώρου χρειάζεται μόνο παροχή ρεύματος και σύνδεση στο wifi και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις ανά πάσα στιγμή εικόνα στο κινητό σου για το τι συμβαίνει στο σπίτι.

Επειδή δεν χρειάζεται σταθερή εγκατάσταση δε, μπορείς να την μεταφέρεις από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς περιορισμούς. Και αν είσαι από αυτούς που δεν αφήνουν την διακόσμηση του σπιτιού στην τύχη θα χαρείς ιδιαίτερα να μάθεις ότι τα σύγχρονα σχέδια είναι μοντέρνα, καλαίσθητα και προσεγμένα ώστε να χάνονται στον χώρο και να δένουν τέλεια με κάθε στυλ deco.

Βέβαια μπορείς και να κάνεις και ένα τελευταίο βήμα για να προστατεύσεις το σπίτι σου στον μέγιστο βαθμό. Και αυτό είναι από τα πιο απλά.

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να συγκρίνεις όλη την ασφαλιστική αγορά για να βρεις την ασφάλεια σπιτιού στην τιμή και τις καλύψεις που θέλεις; Έτσι, θα έχεις την απόλυτη σιγουριά πως ακόμη και αν κάτι συμβεί στην κατοικία σου, εσύ δεν θα έχεις καμία οικονομική “ανησυχία” για αυτό.

Άρα, μπες σήμερα στο insurancemarket, κάνε μία σύγκριση ασφαλειών κατοικίας και διάλεξε εκείνη που σε καλύπτει περισσότερο.

Ιδού λοιπόν! Από έξω προς τα μέσα, αυτές ήταν οι συμβουλές μας για gadget σπιτιού – και όχι μόνο – που αξίζουν και μπορείς εύκολα και άμεσα να επιστρατεύσεις για να νιώθεις πιο ασφαλής από ποτέ, χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία αλλά και χωρίς περίπλοκες εγκαταστάσεις και χρονοβόρες διαδικασίες. Με ποιο λες να ξεκινήσεις;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.