Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Σπίτι / Πόσο μπορεί να κοστίσει μια ασφάλεια σπιτιού;

Πόσο μπορεί να κοστίσει μια ασφάλεια σπιτιού;

πώς θα μειώσω το κόστος ασφάλισης κατοικίας

Η ασφάλεια σπιτιού μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, αλλά είναι μια σημαντική δικλείδα ασφαλείας για την περιουσία σου. Αν επέλθει ένας ασφαλισμένος κίνδυνος (φωτιά, σεισμός, διάρρηξη κλπ), θα σου καλύψει τις ζημιές που περιλαμβάνει το συμβόλαιό σου, έτσι ώστε να μη βρεθείς σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας τους.

Αλλά ποιο είναι το κόστος ασφάλειας σπιτιού; Από τι επηρεάζεται; Σε συμφέρει να την έχεις; Ας δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Πού ξεκινούν οι τιμές για ασφάλεια σπιτιού;

Στο insurancemarket συνεργαζόμαστε με 25+ ασφαλιστικές, με στόχο να σου δώσουμε περισσότερες επιλογές για να συγκρίνεις και να επιλέξεις το πακέτο που σε συμφέρει.

Ενδεικτικά, μπορείς να βρεις τιμές για κάλυψη κτιρίου:

  • 40 τ.μ. από €34 το χρόνο
  • 80 τ.μ. από €68 το χρόνο
  • 100 τ.μ. από €85 το χρόνο

Επίσης, για κάλυψη κτιρίου και περιεχομένου, μπορείς να βρεις:

  • 40 τ.μ. από €55 το χρόνο
  • 80 τ.μ. από €110 το χρόνο
  • 100 τ.μ. από €138 το χρόνο

Η τιμολόγηση αφορά μόνιμη κατοικία στην Αθήνα, στις 09/01/2023. Ανά περιόδους οι ασφαλιστικές μπορεί να κάνουν αλλαγές στην τιμολογιακή τους πολιτική ή μπορεί να βρεις ειδικές εκπτώσεις και προσφορές.

Από τι εξαρτάται το κόστος ασφάλισης;

Τέσσερις είναι οι βασικοί παράγοντες:

  1. Τα τετραγωνικά του σπιτιού (περισσότερα τετραγωνικά σημαίνει πιο ακριβή ασφάλιση)
  2. Η ποιότητα κατασκευής (συνήθης – εξαιρετική – πολυτελής)
  3. Χρήση του ακινήτου (μόνιμη ή εξοχική κατοικία)
  4. Κατηγορία του πακέτου (ασφάλεια κτιρίου ή κτιρίου και περιεχομένου)

Στην Ελλάδα, οι περισσότερες κατοικίες είναι κατασκευασμένες με τη “συνήθη” ποιότητα υλικών, οπότε ασφαλίζονται πιο οικονομικά, σε σχέση με κατοικίες που έχουν “πολυτελή” ποιότητα κατασκευής.

Αξίζει να γνωρίζεις πως η ασφάλιση εξοχικής κατοικίας κοστίζει περισσότερο από αυτή της μόνιμης. Αυτό συμβαίνει, γιατί το εξοχικό μένει ακατοίκητο για μεγάλο μέρος του χρόνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτο σε διάφορους κινδύνους.

Τελικά αξίζει να ασφαλίσω το σπίτι μου;

Από τις τιμές που αναφέρουμε παραπάνω, καταλαβαίνεις ότι η ασφάλεια θα είναι από τα μικρότερα έξοδα που έχεις για το σπίτι σου. Αν μπορείς να ασφαλίσεις ένα διαμέρισμα με λιγότερα από €37 το χρόνο, αυτό σημαίνει πως περισσότερα πληρώνεις για νερό (που είναι κλασικά από τους μικρότερους λογαριασμούς του νοικοκυριού)!

Οπότε ναι, αξίζει να το ασφαλίσεις. Κι αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές και παροχές, έλα στο insurancemarket. Εδώ συγκρίνεις προσφορές με ένα κλικ, επιλέγεις το πακέτο που σου ταιριάζει και κλείνεις συμβόλαιο εύκολα και αξιόπιστα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια σπιτιού ενφια

Προστάτεψε το σπίτι σου & μείωσε τον ΕΝΦΙΑ!

Κλείσε Ασφάλεια Κατοικίας και θα έχεις έως 10% μείωση στον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.