Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Service μηχανής: Τι περιλαμβάνει;

Service μηχανής: Τι περιλαμβάνει;

Service μηχανής: Τι περιλαμβάνει;

Όταν πρόκειται για τη συντήρηση της μηχανής σου, η ασφάλεια και ο τακτικός έλεγχος θα πρέπει να είναι οι απόλυτες προτεραιότητες. Μια καλή συντήρηση μηχανής, προστατεύει επίσης την αξία της και βοηθά στη διατήρηση της λειτουργικότητάς της για περισσότερο καιρό. Στο άρθρο αυτό, θα εξετάσουμε τι περιλαμβάνει ένα τυπικό σέρβις μηχανής και τον ρόλο του στην μακροχρόνια επιβίωση του οχήματος.

Στόχος ενός σέρβις μοτοσυκλέτας είναι να διατηρηθεί η μοτοσυκλέτα σου σε βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας, να βελτιωθεί η απόδοσή της και να παραταθεί η διάρκεια ζωής της. Τα τακτικά σέρβις μοτό βοηθούν επίσης στον εντοπισμό τυχόν πιθανών προβλημάτων προτού αυτά προκαλέσουν πραγματική ζημιά. Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες τεχνικοί συμβουλεύουν έντονα τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών να τηρούν τα τακτικά διαστήματα σέρβις μηχανής.

Γιατί πρέπει να κάνεις συχνά service στη μηχανή σου;

Το τακτικό σέρβις συμβάλλει στη διατήρηση της μοτοσικλέτας σου σε άριστη κατάσταση, προλαμβάνοντας πιθανά προβλήματα, όπως φθαρμένα ή κατεστραμμένα εξαρτήματα, πριν γίνουν πιο δαπανηρά. Επίσης παρέχει:

 • Βελτιωμένη ασφάλεια: Διασφαλίζοντας ότι όλα τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας σου βρίσκονται σε καλή κατάσταση λειτουργίας, μπορούν να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την ασφάλεια.
 • Βελτιωμένη απόδοση: Το τακτικό σέρβις μοτοσυκλέτας συμβάλλει στη διατήρηση της απόδοσης της, επιτρέποντάς της να λειτουργεί πιο αποδοτικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και ισχύος.
 • Εξοικονόμηση χρημάτων: Είναι πολύ φθηνότερο να πληρώνεις για το τακτικό σέρβις της μοτοσικλέτας σου από το να περιμένεις να εμφανιστεί κάποια βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

📍 Διάβασε επίσης: Ασφάλεια μηχανής 125cc – Ποιο πακέτο & τι διάρκεια να διαλέξεις;

Τι περιλαμβάνει ένα service μοτοσυκλετών;

Συνήθως περιλαμβάνει επιθεώρηση, καθαρισμό και ανάλυση των εξαρτημάτων της μοτοσικλέτας, για να διασφαλιστεί η σωστή συντήρησή της. Ανάλογα με τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος της μοτοσικλέτας σου, το σέρβις μπορεί επίσης να είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες που παρουσιάζει.

Ακολουθούν ορισμένες από τις συνήθεις τακτικές σέρβις μηχανής που μπορεί να περιλαμβάνονται:

 • Λίπανση: Προσθήκη φρέσκου λιπαντικού στην αλυσίδα και σε άλλα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας για να μειωθούν οι τριβές και να λειτουργούν όλα ομαλά.
 • Φίλτρα: Αντικατάσταση των φίλτρων για τα συστήματα αέρα, καυσίμου, λαδιού και υδραυλικών συστημάτων της μοτοσικλέτας για να διασφαλιστεί ότι όλα τα εξαρτήματα είναι καθαρά και λειτουργούν σωστά.
 • Ελαστικά: Ρύθμιση των πιέσεων των ελαστικών και μέτρηση του πέλματος των ελαστικών για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση και αποδοτικότητα καυσίμου.
 • Υγρά: Έλεγχος και αναπλήρωση των υγρών της μοτοσικλέτας, όπως το ψυκτικό υγρό, το υγρό φρένων και το λάδι κινητήρα.
 • Ανταλλακτικά: Έλεγχος και αντικατάσταση τυχόν φθαρμένων εξαρτημάτων ή στοιχείων, όπως μπουζί, πλάκες συμπλέκτη και ελατήρια.
 • Μπαταρία: Έλεγχος και επαναφόρτιση της μπαταρίας της μοτοσικλέτας, εάν είναι απαραίτητο.
 • Φωτισμός: Έλεγχος και αντικατάσταση των προβολέων, των πίσω φώτων και άλλων φωτιστικών σωμάτων της μοτοσικλέτας.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο στοιχείο της συντήρησης μηχανής είναι η συνεκτική και τακτική επίσκεψη σε ένα συνεργείο. Όπως συνηθίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η επιθεώρηση και η επισκευή όλων των υποσυστημάτων της μοτοσυκλέτας από ειδικούς τεχνικούς εξασφαλίζει την ασφάλεια και την απόδοση του οχήματος.

📍 Διάβασε επίσης: Κράνος μηχανής: Τι κράνος να επιλέξω για τη μηχανή μου;

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service μηχανής;

Η συχνότητα συντήρησης της μοτοσικλέτας σου εξαρτάται από το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείς, τον τύπο της μοτοσικλέτας και την κατάστασή της. Είναι σημαντικό να διαβάσεις το βιβλίο σέρβις μηχανής, του σχετικού κατασκευαστή, για τα συγκεκριμένα διαστήματα συντήρησης, καθώς αυτά εξαρτώνται από τη μάρκα και το μοντέλο της μοτοσικλέτας. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες μοτοσικλέτες πρέπει να συντηρούνται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ή κάθε 5.000 χλμ.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι ένα σέρβις moto;

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι η μηχανή σου χρειάζεται σέρβις. Ορισμένα σημάδια είναι τα εξής:

 • Υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου
 • Υπάρχει μείωση της απόδοσης του κινητήρα
 • Ο κινητήρας παράγει μειωμένη ποσότητα ισχύος και ροπής
 • Ακούς ασυνήθιστους θορύβους από τη μηχανή σου
 • Η μοτοσυκλέτα σου δυσκολεύεται να ξεκινήσει
 • Πρέπει να συμπληρώνεις συνεχώς το λάδι
 • Η απόδοση των φρένων της μοτοσυκλέτας έχει μειωθεί ορατά

Εάν ως οδηγός μοτοσυκλέτας, παρατηρείς κάποιο από αυτά τα σημάδια, είναι μια σαφής ένδειξη ότι πρέπει να κάνεις το συντομότερο δυνατό σέρβις μοτο.

Η τακτική συντήρηση μηχανής είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσεις τη μοτοσικλέτα σου σε ασφαλή, αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία.

📍Και για να μην έχεις καμία ανασφάλεια ακόμη και αν σου μείνει η μηχανή, εμείς είμαστε εδώ. Κλείσε την ασφάλεια μηχανής μέσω insurancemarket και πρόσθεσε την ασφαλιστική κάλυψη της Οδικής Βοήθειας στο πακέτο σου, πάντα με εγγύηση χαμηλότερης τιμής.

🎧 Άκουσε επίσης: Οδήγηση μηχανής: όλα όσα πρέπει να ξέρεις εάν κινείσαι σε δύο τροχούς


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου