Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Μηχανή / Ασφάλειες μηχανής: Τι να προσέξεις πριν επιλέξεις;

Ασφάλειες μηχανής: Τι να προσέξεις πριν επιλέξεις;

ασφάλεια μηχανής σημεία προσοχής

Είτε οδηγείς μηχανή για να κινείσαι άνετα στους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης, είτε είσαι ένας από τους αναρίθμητους λάτρεις των δύο τροχών, η ασφάλεια είναι το παν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρείς τους κανόνες οδικής ασφάλειας και να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν βρίσκεσαι στο δρόμο.

Εκτός όμως από το κράνος μηχανής και τον ειδικό εξοπλισμό που σε κρατάνε ασφαλή, μην ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι να έχεις και την κατάλληλη ασφάλιση. Με αυτό τον τρόπο, θα είσαι έτοιμος για κάθε βόλτα, γνωρίζοντας ότι έχεις λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Επομένως, τι πρέπει να προσέξεις στις ασφάλειες μηχανής και ποιες ενέργειες είναι καλό να κάνεις; Παρακάτω θα βρεις τις πέντε πιο σημαντικές προτάσεις μας.

1️. Μάθε για τις καλύψεις στην ασφάλιση μηχανής

Ξεκινώντας, το πρώτο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αξίζει να ξοδέψεις λίγο χρόνο για να ενημερωθείς για το σύνολο των καλύψεων που προσφέρουν τα συμβόλαια για ασφάλειες μηχανής.

Αυτό μπορείς φυσικά να το κάνεις πολύ γρήγορα και εύκολα μέσω του insurancemarket.

2️. Δες το κόστος για ασφάλιση μοτοσυκλέτας

Ένας παράγοντας που πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι ότι το κόστος των ασφαλίστρων αυξάνεται όσο περισσότερα είναι τα κυβικά της μηχανής. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως είναι ένα σημείο που θα πρέπει να έχεις κατά νου.

Ενδεικτικά, όπως μπορείς να τσεκάρεις μέσω του site μας, το ασφάλιστρο για μία μηχανή 100 κυβικών εκατοστών ξεκινά από 37€, ενώ το κόστος για μηχανή 500 κ.ε. ξεκινά στα 61€.

Οι τιμές αφορούν εξαμηνιαία ασφάλιση οδηγού ηλικίας 40 ετών στην Αθήνα.

3️. Διάλεξε τη σωστή διάρκεια πακέτου

Όταν έχεις ήδη επιλέξει την ασφαλιστική η οποία σου προσφέρει αυτά που ακριβώς θέλεις, δώσε βάση στη διάρκεια της ασφάλισης.

Μπορεί να σου φαίνεται ότι ένα τριμηνιαίο συμβόλαιο είναι φθηνότερο αφού δίνεις λιγότερα χρήματα αλλά σε σύγκριση με το μηνιαίο κόστος μιας ετήσιας ασφάλισης, στο χρόνο μπορεί να κερδίσεις έως και 15% επί του κανονικού τιμολογίου.

Τη μηχανή θέλεις να την απολαμβάνεις ολόκληρο το χρόνο. Γιατί να ανανεώνεις ανά τρίμηνο αφού μπορείς να γλιτώσεις χρήματα;

4️. Κάνε σύγκριση στις ασφάλειες μηχανής online

Αφού λοιπόν δώσεις βάση σε όλες τις παραμέτρους μιας σωστής και αποτελεσματικής ασφάλισης, θα πρέπει επίσης να προσέξεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις το πιο οικονομικό πρόγραμμα ασφάλισης για τη μηχανή σου είναι μέσω της σύγκρισης της αγοράς.

Μην θεωρείς ότι θα χάσεις χρόνο γιατί μπορεί να κερδίσεις έως και 40% στο ασφάλιστρο για ένα πρόγραμμα με τις ίδιες ακριβώς καλύψεις!

5️. Προστατεύσου και από τα ανασφάλιστα οχήματα

Επίλεξε την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» γιατί οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και το φαινόμενο των ανασφάλιστων δεν έχει εξαλειφθεί. Μην ξεχνάς ότι αν εμπλακείς σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα ο χρόνος ασφάλισης από το Επικουρικό Κεφάλαιο μπορεί να φτάσει και τα δύο χρόνια!

Τέλος, αν σκέφτεσαι να ασφαλίσεις τη μηχανή σου χωρίς δίπλωμα, πρέπει να γνωρίζεις ότι όχι μόνο δεν είναι νόμιμο, αλλά είναι και πολύ ριψοκίνδυνο. Σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα με την τροχαία ή ακόμα και με την ασφαλιστική σου εταιρεία, ειδικά αν εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα.

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να παραβλέψεις τη νομιμότητα ή την ασφάλειά σου και να θέσεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου και τους άλλους στο δρόμο, είτε οδηγούς είτε πεζούς. Η λύση είναι απλή – εξασφάλισε το δίπλωμά σου και ασφάλισε τη μηχανή σου σωστά. Ελπίζουμε σύντομα να εξαλειφθούν οι λανθασμένες αντιλήψεις που πολλοί έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους και να κάνουμε τον δρόμο ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους ❤

Πολύ απλό είναι να βρεις και προσφορές για ασφάλειες μηχανής. Στο insurancemarket μπορείς να συγκρίνεις δωρεάν έως και 29 ασφαλιστικές εταιρείες. Επωφελήσου άμεσα από τις προσφορές μας & επίλεξε την ασφάλεια μηχανής που σου ταιριάζει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
ασφάλεια μηχανής

Ασφάλεια Μηχανής Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου