Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Πληρωμή Κλήσης Τροχαίας μέσω E-banking με Απλά Βήματα!

Πληρωμή Κλήσης Τροχαίας μέσω E-banking με Απλά Βήματα!

πληρωμή κλήσης τροχαίας

Προσπαθείς να εξαφανίσεις ως δια μαγείας την κλήση της τροχαίας; Μάλλον δύσκολο. Σύντομα το ροζ χαρτί της κλήσης που βρίσκαμε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας θα είναι παρελθόν καθώς όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά!

Το Δημόσιο εκσυγχρονίζεται και πλέον θα γίνεται και η πληρωμή κλήσης τροχαίας online και μέσω ebanking. Απώτερος σκοπός του υπουργείου Μεταφορών είναι η βεβαίωση και καταχώρηση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα. Έτσι, κάθε παραβάτης του ΚΟΚ θα καταβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο από την παράβαση που έχει τελέσει. Κι όταν δεν πληρώνεις το πρόστιμο εμπρόθεσμα, θα το βλέπεις στο Taxis.

Η ηλεκτρονική πληρωμή προστίμων μέσω ebanking ή ATM είναι ένα από τα πράγματα που προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο που προωθούν οι αρμόδιες αρχές. Δες λοιπόν πώς μπορείς να ολοκληρώσεις την πληρωμή κλήσης σου ηλεκτρονικά.

Δημοτική Αρχή – Πληρωμή κλήσης μέσω e-banking

Ξεκινάμε με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι οι πιο συνηθισμένες. Το καλό νέο είναι ότι αυξάνονται συνεχώς οι Δήμοι που προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής κλήσεων τροχαίας ηλεκτρονικά. Στο e-banking της Τράπεζάς σου μπορείς να επιλέξεις τον Δήμο που έχει βεβαιώσει την κλήση και να πληρώσεις ηλεκτρονικά, εύκολα και γρήγορα.

💡Βασική προϋπόθεση είναι το έντυπο της κλήσης να μην είναι το γνωστό ροζ φύλλο αλλά η σύγχρονη εκδοχή του που περιλαμβάνει barcode και κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

Ο Δήμος Αθηναίων, για παράδειγμα, σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις ηλεκτρονικά από το καλοκαίρι του 2017.

Αν η κλήση της Δημοτικής Αρχής έχει κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής τότε:

 1. Εισέρχεσαι στην υπηρεσία web banking της τράπεζάς σου και επιλέγεις πληρωμές οφειλών και πληρωμών. Στην ενότητα «Δήμοι» επιλέγεις «Δήμος Αθηναίων» και συμπληρώνεις το ποσό της οφειλής και τον κωδικό πληρωμής (RF….) που αναγράφεται κάτω ακριβώς από το barcode στο Έντυπο της κλήσης που έχει βεβαιώσει η Δημοτική Αρχή.
 2. Αν η οφειλή σου είναι εκπρόθεσμη δηλαδή έχει βεβαιωθεί από την εφορία, τότε μπορείς να επισκεφθείς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και να επιλέξεις «myTaxisnet».

Έπειτα:

 • Πληκτρολογείς τους κωδικούς σου και μεταφέρεσαι στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο ίδιο περιβάλλον που βλέπεις όλες τις φορολογικές σου πληροφορίες και εκκρεμότητες.
 • Επιλέγεις την πάνω δεξιά καρτέλα «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση». Στην αριστερή στήλη επιλέγεις «Δήμοι» και βλέπεις την ταυτότητα της βεβαιωμένης οφειλής σου. Πληκτρολογείς τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και ολοκληρώνεις την πληρωμή κλήσης online.

⚠️ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτά ισχύουν για τα έντυπα κλήσεων που έχουν barcode και κωδικό πληρωμής. Αν η κλήση δεν έχει κωδικό πληρωμής και είναι παλαιού τύπου με το ροζ φύλλο, τότε δεν μπορείς να την πληρώσεις ηλεκτρονικά! Θα πρέπει να ακολουθήσεις την παραδοσιακή διαδικασία μέσω ταμείου ΕΛΤΑ ή Τράπεζας!

πινακίδα widget

Τροχαία – Πληρωμή κλήσης μέσω e-banking με 5 απλά βήματα!

 1. Επισκέπτεσαι τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και επιλέγεις «myTaxisnet».
 2. Πληκτρολογείς τους κωδικούς σου και μεταφέρεσαι στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο ίδιο περιβάλλον που βλέπεις όλες τις φορολογικές σου πληροφορίες και εκκρεμότητες.
 3. Επιλέγεις την πάνω δεξιά καρτέλα «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».
 4. Στην αριστερή στήλη επιλέγεις «Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή» και βλέπεις την ταυτότητα της βεβαιωμένης οφειλής σου.
 5. Εισέρχεσαι στο e-banking της Τράπεζάς σου για να πληρώσεις την οφειλή.

⚙️ Ας δούμε ένα παράδειγμα:

 • Στην κεντρική οθόνη της υπηρεσίας ibank της Εθνικής Τράπεζας επιλέγεις από την αριστερή στήλη την καρτέλα «Μεταφορές και Πληρωμές».
 • Στη συνέχεια επιλέγεις «Πληρωμή Λογαριασμών και Οφειλών»
 • Επιλέγεις «Δημόσιο» και «Βεβαιωμένων Οφειλών Δ.Ο.Υ.
 • Εισάγεις την ταυτότητα οφειλής, το ποσό και ολοκληρώνεις την πληρωμή της κλήσης της τροχαίας μέσω e-banking, κάνοντας χρήση του λογαριασμού σου, της πιστωτικής ή της προπληρωμένης κάρτας σου.

Τροχαία – Πληρωμή κλήσης σε περιβάλλον Taxis

 • Επιλέγεις το πλήκτρο (push button) «Eξόφληση». Το συνολικό ποσό πληρωμής εμφανίζεται αυτόματα.
 • Μετά το τέλος των επιλογών, πατώντας το πλήκτρο Έλεγχος και Πληρωμή μεταφέρεσαι στην επόμενη οθόνη «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης-Πληρωμή».
 • Αφού εισάγεις τα στοιχεία της κάρτας σου και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, πραγματοποιείται άμεσα η πίστωση των οφειλών σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με την πληρωμή κλήσης τροχαίας μέσω ebanking ή ηλεκτρονικά! Αν χρειαστείς χρεωστική – πιστωτική – προπληρωμένη κάρτα για εύκολη εξόφληση των οφειλών σου, εμείς είμαστε εδώ!

Μπες στο insurancemarket Money και σύγκρινε κάρτες εύκολα και γρήγορα, εντελώς δωρεάν και χωρίς να σηκωθείς από τον καναπέ σου!

📍 Διάβασε επίσης: Ραντάρ ταχύτητας τροχαίας: Πότε έρχεται κλήση


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου