Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Παρκάρισμα αυτοκινήτου: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Παρκάρισμα αυτοκινήτου: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Παρκάρισμα αυτοκινήτου: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Το παρκάρισμα αυτοκινήτου μπορεί να είναι μπελάς είτε είσαι νέος οδηγός είτε είσαι πολλά χρόνια στο τιμόνι. Ενώ απολαμβάνεις την οδήγηση, όταν έρχεται η ώρα να βρεις μια θέση πάρκινγκ σε πιάνει κρύος ιδρώτας και φοβάσαι μήπως γίνεις viral στο YouTube; Πίστεψέ με, δεν είσαι ο μόνος!

Είναι μια δεξιότητα που απαιτεί ακρίβεια και υπομονή, αλλά με την εξάσκηση και με κάποια εύκολα tips, μπορείς να γίνεις pro και να παρκάρεις ακόμη και εκεί που θεωρούσες αδύνατο πριν λίγο καιρό.

Οδηγίες για εύκολο παρκάρισμα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρκαρίσματος, αλλά το παράλληλο παρκάρισμα είναι εκείνο που βασανίζει τους περισσότερους. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι “πώς παρκάρω ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα“, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

#1 Υπολόγισε το χώρο

Αρχικά, χρειάζεται να έχεις μια εικόνα του αυτοκινήτου σου. Χωράει στη θέση στάθμευσης που βρήκες; Για να το καταλάβεις αυτό, απλά ακολούθησε την εξής διαδικασία:

  • Αρχικά, βγάλε φλας. Δεν είσαι μόνος στον δρόμο, πρέπει να ειδοποιήσεις και τα αυτοκίνητα που είναι πίσω σου ότι θα σταματήσεις.
  • Έπειτα, έλεγξε τους καθρέφτες και σταμάτησε μόλις δεις από τον καθρέφτη το μπροστινό φανάρι του παρκαρισμένου αυτοκινήτου που βρίσκεται πίσω σου.
  • Τώρα υπολόγισε: Διαθέτεις ένα μέτρο απόσταση από το μπροστινό αμάξι; Αν ναι, bingo! Μόλις βρήκες θέση πάρκινγκ!

#2 Πάρε τη σωστή θέση παρκαρίσματος

Για να παρκάρεις με επιτυχία το αυτοκίνητό σου, χωρίς να αγχώνεσαι τοποθέτησέ το από την αρχή στην κατάλληλη θέση. Συγκεκριμένα:

  • Τοποθέτησε παράλληλα το αυτοκίνητό σου από το σταθμευμένο όχημα, διατηρώντας πλαϊνή απόσταση τουλάχιστον μισό μέτρο.

παρκάρισμα αυτοκινήτου παράδειγμα 1

  • Μόλις ο μπροστά προφυλακτήρας φτάσει στο μέσο του προπορευόμενου σταθμευμένου οχήματος, τότε ξεκινάει η διαδικασία του παράλληλου παρκαρίσματος.

#3 Ολοκλήρωσε το παράλληλο παρκάρισμα

Τώρα που έχεις πάρει τη θέση που πρέπει, κάνε τα εξής:

  • Στρίψε το τιμόνι προς το πεζοδρόμιο ώστε να φέρεις το αυτοκίνητο σε γωνία 45 μοιρών.

παρκάρισμα αυτοκινήτου παράδειγμα 2

  • Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, έλεγξε ξανά πίσω για πεζούς, ποδηλάτες ή κάποιο άλλο εμπόδιο.
  • Πήγαινε σιγά σιγά προς τα πίσω και σταμάτησε όταν η γωνία του αυτοκινήτου βρίσκεται στη μέση του πίσω προφυλακτήρα.
  • Με το αμάξι ακινητοποιημένο, βάλε το τιμόνι σε ευθεία θέση. Έπειτα, πήγαινε προς τα πίσω μέχρι η “μούρη” του αυτοκινήτου σου να περάσει το μπροστινό.

παρκάρισμα αυτοκινήτου παράδειγμα 3

  • Τέλος, γύρισε όλο το τιμόνι τέρμα και κινήσου προς τα πίσω. Μόλις το αυτοκίνητό σου είναι παράλληλα με το πεζοδρόμιο, κλείσε τη μηχανή.

Συγχαρητήρια, κατάφερες να παρκάρεις! Δεν ήταν και τόσο δύσκολο σωστά;

πινακίδα widget

Χρησιμοποίησε τα adas

Πολλοί οδηγοί, προτιμούν να έχουν μία επιπλέον βοήθεια στο παρκάρισμα και ενεργοποιούν τα adas που διαθέτει το αμάξι τους.

Park Assist

Το park assist είναι το πιο γνωστό σύστημα υποβοήθησης αυτοκινήτου για να σταθμεύσεις το αμάξι σου με ασφάλεια.Είναι ουσιαστικά ο φίλος σου στο παρκάρισμα και το διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Βασίζεται σε αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στα κατάλληλα σημεία και μόλις ενεργοποιηθούν από εσένα, ανιχνεύουν τον χώρο, βλέπουν που υπάρχουν αντικείμενα που μπορούν να σε εμποδίσουν και σε οδηγούν να κάνεις τους κατάλληλους ελιγμούς ώστε να παρκάρεις ευκολότερα το αμάξι.

Κάμερα οπισθοπορείας

Ένα ακόμη χρήσιμο σύστημα για να το έχεις σύμμαχο στο παρκάρισμα μέσα στην πόλη, είναι και η κάμερα οπισθοπορείας. Αυτή, σου επιτρέπει να βλέπεις τα πάντα πίσω από το αυτοκίνητό σου. Έτσι, θα καταφέρεις να γλιτώσεις από τυχόν χτυπήματα σε κολωνάκια που δε φαίνονται ή άλλα αντίστοιχα αντικείμενα. Αυτή η κάμερα όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει υλικές ζημιές στο αμάξι σου αλλά και να σε προειδοποιήσει όταν βρίσκονται κοντά διερχόμενοι άνθρωποι.

Βρες εύκολα θέση στάθμευσης

Το πάρκινγκ στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχουν οι οδηγοί. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σου λύνει τα χέρια, καθώς μπορείς να βρεις ευκολότερα θέση για παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Το παρκάρισμα αυτοκινήτου με τους κατάλληλους χειρισμούς και τη χρήση της τεχνολογίας μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο δύσκολο όσο πίστευες. Παρόλα αυτά, επειδή πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο του λάθους κατά τη στάθμευση, η επιλογή μιας ασφάλειας αυτοκινήτου που περιλαμβάνει αντίστοιχες φθορές, μπορεί να αποβεί σωτήρια τόσο για την ασφάλειά σου όσο και για την τσέπη σου.

Όπως είδαμε παραπάνω μπορείς να έχεις και τη βοήθεια προηγμένων συστημάτων αυτοκινήτων για να αποφύγεις λάθη, καθώς και λιγότερο άγχος στην αναζήτηση θέσης πάρκινγκ. Όλα αυτά σίγουρα μπορούν να σε ανακουφίσουν και να επιτρέψουν να δώσεις την προσοχή σου εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Στη σωστή και ασφαλή οδήγηση.

Και για να επιλέγεις πάντα το καλύτερο δες, σύγκρινε & επίλεξε την ασφάλεια αυτοκινήτου μέσα από το insurancemarket, την #1 πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων, με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου