Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ενοικίαση Αυτοκινήτου: 5+1 Συμβουλές

Ενοικίαση Αυτοκινήτου: 5+1 Συμβουλές

ενοικίαση αυτοκινήτου

Για όσους δεν διαθέτουν δικό τους όχημα ή έχουν και απλά δεν επιθυμούν να το μετακινούν σε περίοδο διακοπών, η λύση είναι μία.

Το φετινό καλοκαίρι πλησιάζει και σταδιακά τα σχέδια για διακοπές αποκτούν ξανά την τιμητική τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν δεν διαθέτεις δικό σου όχημα ή όταν έχεις και δεν επιθυμείς να το ταλαιπωρείς σε νησιά και λοιπά δύσβατα οδικά δίκτυα;

Η απάντηση ακούει στο όνομα «ενοικίαση αυτοκινήτου» και με 5+1 βασικές κινήσεις θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο:

1) Το γοργόν και χάριν έχει

Για να μην πληρώσεις για την ενοικίαση ενός οχήματος, όσα θα έδινες για την αγορά του, καλό θα ήταν να το δεσμεύσεις από νωρίς, καθώς οι τιμές για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ακολουθούν την ανιούσα, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με αυτές των ξενοδοχείων ή των αεροπορικών εισιτηρίων.

💡Παράλληλα, εάν κινηθείς έγκαιρα, πέρα από την προσιτή τιμή, θα έχεις τη δυνατότητα επιλογής μέσα από μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων.

2) Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο

«Συν Αθήνα και χείρα κίνει», έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και αυτό οφείλεις να πράξεις και εσύ. Κάνε έρευνα, ψάξε για προσφορές, μην περιμένεις να τις ανακαλύψεις ουρανοκατέβατες και σίγουρα θα εκτιμήσεις το γεγονός ότι αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου έχουν ειδικές προσφορές ακόμη και για πολυήμερες κρατήσεις.

3) Εσύ αποφασίζεις (για την τοποθεσία)

Η πλειοψηφία των γραφείων ενοικίασης διαθέτει αρκετά υποκαταστήματα, τόσο στο μέρος στο οποίο σκοπεύεις να ταξιδέψεις, όσο και σε αυτό που βρίσκεσαι ήδη, οπότε έχεις την δυνατότητα επιλογής για την παραλαβή του αυτοκινήτου της αρεσκείας σου, ανάλογα με το που σε βολεύει καλύτερα .

4) Μην ξεχνάς τα αυτονόητα!

Βασική προϋπόθεση για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι να διαθέτεις ενεργό δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα ή διαβατήριο (για χώρες εκτός ΕΕ) και κυρίως να τα έχεις όλα αυτά μαζί σου!

💡 Οι νέοι οδηγοί (έως 2 χρόνια) είναι πολύ πιθανό να μην ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης.

5) Προσοχή πού βάζεις την υπογραφή σου

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοικίασης αυτοκινήτου περιλαμβάνει την υπογραφή της ανάλογης σύμβασης με το γραφείο που επέλεξες. Ωστόσο έχε το νου σου στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» του συμβολαίου και σε τυχόν «περίεργους» όρους.

💡 Πρέπει να σου δώσουν οπωσδήποτε το αντίγραφο των όσων τελικά υπέγραψες.

Τσέκαρε το αυτοκίνητο που σου δίνουν!

Πριν παραλάβεις το όχημα που επέλεξες προς ενοικίαση, φρόντισε να το ελέγξεις για τυχόν ζημιές (έτσι ώστε να μην τις φορτώσουν μετά σε σένα), τη στάθμη του λαδιού και κυρίως την πίεση των ελαστικών. Σε ότι αφορά στο καύσιμο, οφείλεις να το επιστρέψεις με όση βενζίνη (ή diesel) το παρέλαβες.

💡 Στη διάρκεια των ημερών της ενοικίασης να έχεις πάντα μαζί σου, το αντίγραφο της σύμβασης που παρέλαβες, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου και φυσικά το τηλέφωνο επικοινωνίας με το γραφείο ενοικίασης.

Για να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλεια αυτοκινήτου και για το δικό σου όχημα, μπες στο insurancemarket.gr και επίλεξε την ασφάλεια αυτοκινήτου, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου!

Bon Voyage! 🚗

📌Διάβασε επίσης: Νυχτερινή οδήγηση: 6 tips για να είσαι ασφαλής

🎧 Άκουσε επίσης: Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Πόσο εύκολα αποζημιώνομαι αν τρακάρω με ανασφάλιστο όχημα;


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου