Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Έμεινες από μπαταρία; 7 Μυστικά για να το αποφύγεις τον χειμώνα!

Έμεινες από μπαταρία; 7 Μυστικά για να το αποφύγεις τον χειμώνα!

έμεινα από μπαταρία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ταλαιπωρούν τις μπαταρίες των αυτοκινήτων. Αυτό που χρειάζεσαι, ώστε να μην μείνεις τον χειμώνα στον δρόμο με μία “νεκρή” μπαταρία, είναι απλά κάποια προληπτικά μέτρα. Είναι αλήθεια άλλωστε πως δεν είναι λίγες οι κλήσεις προς τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας, μέσα στο κρύο του χειμώνα, για οχήματα που δεν παίρνουν εμπρός εξαιτίας των αδύναμων ή άδειων μπαταριών.

Βεβαίως και στις μπαταρίες υπάρχει ένας κύκλος ζωής, μετά την ολοκλήρωση του οποίου πρέπει να αλλαχθούν. Ωστόσο, εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους η διάρκεια ζωής μίας μπαταρίας, καθώς ορισμένες προληπτικές ενέργειες λειτουργούν σίγουρα θετικά και εξασφαλίζουν μεγαλύτερη μακροβιότητα για την “ενεργειακή αποθήκη” του αυτοκινήτου.

Γιατί μένεις πιο εύκολα από μπαταρία τον χειμώνα;

Ενας από τους βασικούς λόγους, που υποφέρει η μπαταρία, είναι η ταυτόχρονη χρήση πολλών καταναλωτών ενέργειας στο αυτοκίνητο τον χειμώνα, όπως είναι για παράδειγμα οι υαλοκαθαριστήρες, ο κλιματισμός με τον ανεμιστήρα στο φουλ, τα θερμαινόμενα παρμπρίζ και καθρέπτες, η χρήση των φώτων, τα θερμαινόμενα καθίσματα (όπου υπάρχουν) κ.λπ. Πρόκειται για ενεργοβόρα συστήματα, τα οποία δεν αφήνουν αρκετή υπόλοιπη ενέργεια για τη φόρτιση της μπαταρίας μας, που αδειάζει σταδιακά.

Σε αυτό συμβάλλει επίσης η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω υγρασίας, ενώ και το λάδι του κινητήρα γίνεται στο κρύο πιο παχύρρευστο και ζορίζει περισσότερο τον κινητήρα κατά την εκκίνηση, με αποτέλεσμα να καταναλώνει επιπρόσθετη ενέργεια σε σχέση π.χ. με το καλοκαίρι.

Τι μπορείς να κάνεις για να μην μείνεις από μπαταρία;

Πέρα από την τακτική επίβλεψη και συντήρηση του οχήματός σου, υπάρχουν κάποια μυστικά για την σωστή συντήρηση των μπαταριών των αυτοκινήτων μας, χάρη στα οποία μειώνεται δραστικά η πιθανότητα να αδειάσουν και να μην πάρει το όχημα μπροστά. Συγκεκριμένα:

1. Καθαρίζoυμε τη μπαταρία τακτικά με ένα αντιστατικό πανάκι, ώστε να μη μαζεύεται ανάμεσα στους πόλους της βρωμιά και υγρασία, που προκαλούν διαρροή ρεύματος.

2. Ελέγχουμε τακτικά, αν πιάνουν σφιχτά τα καλώδια με τους ακροδέκτες τους στους πόλους της μπαταρίας, γιατί αν έχουν χαλαρώσει, δεν φορτίζεται σωστά.

3. Αλείφουμε τους πόλους με το ειδικό αντισκωριακό γράσο και απομακρύνουμε το χαρακτηριστικό λευκό στρώμα σκουριάς γύρω από αυτούς.

4. Προσέχουμε, ώστε να είναι πάντα σωστά τεντωμένος ο ιμάντας του δυναμό, για να εφοδιάζει με το απαιτούμενο ρεύμα τη μπαταρία.

5. Ελέγχουμε τη στάθμη των υγρών και συμπληρώνουμε αποσταγμένο νερό, όποτε χρειάζεται, εφόσον δεν διαθέτει το όχημα μπαταρία κλειστού τύπου.

6. Πρώτα βάζουμε εμπρός τον κινητήρα και μετά ανοίγουμε τα διάφορα συστήματα, που καταναλώνουν ενέργεια, όπως τον κλιματισμό, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, κλπ.

7. Αν κάνουμε συνέχεια κοντινές διαδρομές, τότε φροντίζουμε αραιά και πού να βγαίνουμε λίγο πιο μακριά βόλτα με το αυτοκίνητό μας, για να φορτιστεί η μπαταρία του.

Εννοείται βέβαια, ότι έχουμε πάντα καλώδια μπαταρίας μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί τον χειμώνα αποτελούν…είδος πρώτης ανάγκης!

📌Και για να μην έχεις καμία ανασφάλεια ακόμη και αν σου μείνει το αυτοκίνητο, εμείς είμαστε εδώ. Κλείσε την ασφάλεια αυτοκινήτου μέσω insurancemarket & πρόσθεσε την ασφαλιστική κάλυψη της Οδικής Βοήθειας στο πακέτο σου, πάντα με εγγύηση χαμηλότερης τιμής!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου