Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Υγρασία στο αυτοκίνητο: Είναι επικίνδυνη;

Υγρασία στο αυτοκίνητο: Είναι επικίνδυνη;

Υγρασία στο αυτοκίνητο: Είναι επικίνδυνη;

Υπάρχουν κάποιες μέρες που τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου – και ειδικά το παρμπρίζ – θολώνουν με το που μπεις μέσα στο αυτοκίνητο και όσο σκληρά κι αν προσπαθείς να τα σκουπίσεις δεν καθαρίζουν. Για αυτό, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου στεγνό όλο το χρόνο.

Είναι σημαντικό να μειώσεις την υγρασία στο αυτοκίνητο, γιατί μέσα σε ένα όχημα είναι δυνατό η υγρασία να φτάσει σε επίπεδο μέχρι και 100%. Το αποτέλεσμα; Δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων, τα οποία μπορούν να είναι επιβλαβή για την υγεία σου!

Η υγρασία βλάπτει το αυτοκίνητο;

Η διάβρωση και η σκουριά είναι δύο σημαντικά ζητήματα που οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν συχνότερα σε υγρά κλίματα. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό ζήτημα επιφανειακά, αυτού του είδους η ζημιά μπορεί να οδηγήσει σε ακριβές επισκευές αν δεν ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα.

Η υψηλή υγρασία προκαλεί τη συγκέντρωση υγρασίας στο εσωτερικό των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κηλίδες νερού, φυσαλίδες και σκουριά στις επιφάνειες.

Μαζί με την τακτική συντήρηση, όπως η αλλαγή λαδιών και η περιστροφή ελαστικών, η παρακολούθηση για τυχόν σημάδια σκουριάς ή διάβρωσης λόγω υψηλών επιπέδων υγρασίας θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο τακτικό πρόγραμμα φροντίδας και service του αυτοκινήτου.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια απλά μέτρα που μπορείς να λάβεις, ώστε να διατηρήσεις το όχημά σου ασφαλές από ζημιές λόγω υγρασίας σε υγρά κλίματα.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το αυτοκίνητό μου από την υγρασία;

 • Επένδυσε σε έναν αφυγραντήρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις την υγρασία από τον αέρα και να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου φρέσκο.
 • Άνοιξε ένα παράθυρο όταν οδηγείς. Αυτό θα επιτρέψει σε μέρος του υγρού αέρα να διαφύγει και θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα πράγματα πιο δροσερά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
 • Το να διατηρείς το αυτοκίνητό σου καθαρό και στεγνό, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το προστατέψεις από ζημιές υγρασίας.
 • Το τακτικό πλύσιμο του οχήματός σου με ποιοτικά απορρυπαντικά θα απαλλάξει από κάθε βρωμιά και σκουριά που μπορεί να βλάψει το χρώμα.
 • Μετά από κάθε πλύσιμο, βεβαιώσου ότι έχεις στεγνώσει καλά το αυτοκίνητό σου, ώστε να είναι εντελώς απαλλαγμένο από σταγονίδια νερού, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες ζημιές.
 • Εάν παρκάρεις σε γκαράζ ή σε άλλο προστατευμένο χώρο, τότε χρησιμοποίησε ένα καλό κάλυμμα αυτοκινήτου για να απωθήσεις τυχόν υγρασία από το να συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.
 • Επιπλέον, ο τακτικός έλεγχος για σκουριά και το κερί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο διευκολύνουν τον εύκολο καθαρισμό, αποτρέπουν τη σκουριά και κάνουν το χρώμα να διαρκεί περισσότερο.
 • Εάν διαπιστώνεις ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου είναι λίγο υγρό το πρωί, ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσεις μερικές παγίδες υγρασίας.

Η συνεπής εφαρμογή αυτών των εύκολων μέτρων θα διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητό σου θα παραμείνει καθαρό και στεγνό σε καθημερινή βάση.

Υγρασία στο φανάρι αυτοκινήτου:

Πώς μπορεί να αφαιρεθεί: Σε κανέναν δεν αρέσει να ανάβει τα φώτα στο αυτοκίνητό του και να βλέπει ότι έχουν γίνει θολά και αμυδρά. Η υγρασία που παγιδεύεται στο εσωτερικό των προβολέων είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γίνει ακριβή επισκευή.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις την υγρασία στους προβολείς του αυτοκινήτου και να αποκαταστήσεις την ορατότητά σου.

 1. Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσεις σφιχτά πλαστική μεμβράνη γύρω από κάθε προβολέα, ώστε όταν παρκάρεις στον ήλιο, η θερμότητα να τραβήξει έξω την υγρασία που έχει συσσωρευτεί στο εσωτερικό του.
 2. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κιτ αποκατάστασης προβολέων για μια πιο ενδελεχή διαδικασία καθαρισμού. Άρχισε διαχωρίζοντας τον προβολέα από το υπόλοιπο αυτοκίνητο και, στη συνέχεια, επεξεργάσου τον με καθαριστικό πριν τον περάσεις εντελώς με κερί με το διάλυμα αποκατάστασης.
 3. Τέλος, διασφάλισε ότι δεν αφήνεις κανένα περιθώριο για τη συσσώρευση υγρασίας.

Η υγρασία στο αυτοκίνητό είναι μπελάς, ειδικά όταν οδηγεί σε δυσάρεστες οσμές ή ανάπτυξη μούχλας. Ωστόσο όπως θα είδες το να απαλλαγείς οριστικά από την υγρασία δεν είναι κάτι δύσκολο.

📌 Για να βρεις την ασφάλεια που θες, μπες στο insurancemarket, την #1 πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου και επίλεξε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου