Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ασφάλεια κλοπής για Smart – Ασφάλεια αυτοκινήτου Smart

Ασφάλεια κλοπής για Smart – Ασφάλεια αυτοκινήτου Smart

Ασφάλεια κλοπής για Smart

Στην Ελλάδα, τα Smart αυτοκίνητα αποτελούν μία όλο και πιο δημοφιλή επιλογή, ειδικά στις πόλεις όπου οι περιορισμένες συνθήκες πάρκινγκ και η έντονη κυκλοφορία απαιτούν ευέλικτα και πρακτικά οχήματα.

Το μικρό τους μέγεθος και η ευκολία στην οδήγηση τα καθιστούν ιδανικά για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Επιπλέον, η στροφή πολλών καταναλωτών προς πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, καθιστά τα Smart αυτοκίνητα μία εξαιρετική επιλογή λόγω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και των μικρών εκπομπών CO2.

Σύμφωνα με τις φετινές ταξινομήσεις, τα καινούργια Smart αυτοκίνητα υπολογίζονται στο 1% του στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Πάμε να δούμε όμως περισσότερες πληροφορίες και για τις κλοπές που γίνονται, όπως και μέτρα προστασίας που μπορείς να λάβεις, όπως την ασφάλεια smart ή άλλα αντικλεπτικά συστήματα.

Κλοπή Smart αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των κλοπών αυτοκινήτων είναι αρκετά υψηλό, με περίπου 230 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους. Ειδικά όσον αφορά τα Smart αυτοκίνητα, τα στατιστικά δεδομένα αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ των ετών 1998 και 2014 είναι τα πιο συχνά κλεμμένα στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι τα Smart αυτοκίνητα αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό των συνολικών κλοπών αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Το 2020, τα Smart αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν περίπου το 0.8% του συνολικού αριθμού των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πλειονότητα των κλοπών Smart αυτοκινήτων συμβαίνει στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα Smart αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται κυρίως για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Τέλος, τα Smart αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας ή σύστημα εντοπισμού GPS έχουν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να κλαπούν. Αυτό υπογραμμίζει την επένδυση σε διάφορα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του οχήματος.

Ασφάλεια smart για κλοπή

Προκειμένου να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή προστασία για το Smart αυτοκίνητό σου, επένδυσε σε ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει και την κλοπή. Αυτό θα διασφαλίσει ότι, ακόμη και σε περίπτωση κλοπής θα λάβεις αποζημίωση για την απώλειά σου, ανάλογα πάντα με το τι ορίζει το συμβόλαιο και το πακέτο που έχεις επιλέξει.

Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου οπότε αξίζει να δεις αν σου ταιριάζει η συγκεκριμένη επιλογή.

Το κόστος της ασφάλειας κλοπής για τα Smart αυτοκίνητα διαφέρει, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • την ηλικία του οδηγού,
  • τα χρόνια που διαθέτει δίπλωμα οδήγησης,
  • την περιοχή που οδηγείται το αυτοκίνητο, όπως και
  • το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Smart αυτοκίνητο: Ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει;

Τα Smart αυτοκίνητα, παρά την καινοτομία και την τεχνολογία που ενσωματώνουν, αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Το πρώτο και πιο προφανές είναι το μικρό τους μέγεθος, το οποίο μπορεί να περιορίζει την άνεση των επιβατών και την πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Ταυτόχρονα, λόγω της περιορισμένης τους χωρητικότητας, μπορούν να μεταφέρουν μόνο δύο επιβάτες και έναν περιορισμένο όγκο αποσκευών, κάτι που τα καθιστά ακατάλληλα για μεγάλες οικογένειες ή για μεγάλες μετακινήσεις.

Επίσης, τα Smart αυτοκίνητα δεν προσφέρουν την ίδια ευκολία σε αυτοκινητοδρόμους ή μεγάλες αποστάσεις, λόγω της μικρής ισχύος τους. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σχεδιάσεις τις διαδρομές σου πιο προσεκτικά και να αποφύγεις τις μεγάλες αποστάσεις.

Επιπρόσθετα, σε περίπτωση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, η ασφάλεια των Smart αυτοκινήτων μπορεί να αποτελέσει ζήτημα, λόγω του μικρού τους μεγέθους. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορεί να εκτεθούν σε αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Τέλος, τα Smart αυτοκίνητα είναι γνωστά για τα υψηλά τους κόστη επισκευών, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο κλοπής λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν και του μικρού βάρους τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να προβλέπουν πιθανές ανάγκες για επισκευές ή αντικαταστάσεις με τακτικά service αυτοκινήτου.

Συμβουλές προστασίας για smart αυτοκίνητο

Για να προστατεύσεις το Smart αυτοκίνητό σου από κλοπή, μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις παρακάτω συμβουλές:

  • Πάρκαρε σε περιοχές με καλό φωτισμό και προστασία, ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο κλοπής του αυτοκινήτου σου. Εάν μπορείς, επίλεξε πάρκινγκ που διαθέτει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως κάμερες ασφαλείας ή φράχτες.
  • Εξέτασε την εγκατάσταση ενός αντικλεπτικού συστήματος ασφαλείας ή ενός συστήματος εντοπισμού GPS, τα οποία μπορούν να προσφέρουν επιπλέον επίπεδα προστασίας. Έτσι, μπορεί να εμποδίσεις τους κλέφτες από το να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό σου, ενώ ένα σύστημα εντοπισμού GPS μπορεί να βοηθήσει να εντοπιστεί το όχημα σε περίπτωση κλοπής. Πολλοί χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση τα apple airtag, οπότε δες και αυτή την επιλογή.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να εξασφαλίσεις την προστασία του αυτοκινήτου σου από την κλοπή και να έχεις την απαραίτητη ηρεμία και ασφάλεια. Η προστασία του αυτοκινήτου σου είναι προτεραιότητα και με τα κατάλληλα μέτρα, μπορείς να αποφύγεις την άσκοπη ανησυχία και το άγχος που προκαλεί το ενδεχόμενο της κλοπής.

Έκανες σύγκριση ασφαλειών για να βρεις την ιδανική για σένα; Μην το αναβάλλεις άλλο! Προστάτευσε το Smart αυτοκίνητό σου από την κλοπή και άλλους πιθανούς κινδύνους. Μπες στο insurancemarket και βρες το πακέτο που σου ταιριάζει περισσότερο!


Πηγές

1. Ελληνική Στατιστική Αρχή. (2023). Οχήματα – Άδειες Κυκλοφορίας κατά κατηγορία.

2. NewsAuto. (2023). Τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα για κλοπή στην Ελλάδα.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου