Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Ποιοί είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο;

Ποιοί είναι οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο;

επικίνδυνοι δρόμοι

Χρειάζεται μεγάλη τόλμη για να περπατήσεις σε αυτούς τους δρόμους. 🛣️

10 Επικίνδυνοι δρόμοι που κόβουν την ανάσα λόγω υψόμετρου, των επικίνδυνων στροφών και των γκρεμών.

10. Atlantic Road, Νορβηγία

Ο Δρόμος του Ατλαντικού είναι ένα από τους πιο γραφικούς στην Ευρώπη αλλά και πολύ επικίνδυνος.

Έχει μήκος 8,3 χλμ., βρίσκεται στο χωριό Henningsvær και ενώνει τα νησάκια της περιοχής, συνδέοντας τις πόλεις Molde και Kristiansund.

Ο δρόμος διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας, με μια σειρά από 12 γέφυρες, που όλες στηρίζονται σε διαδοχικές νησίδες.

Είναι ένας δρόμος στον ωκεανό, όπως λένε οι ντόπιοι, και προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.

Ωστόσο, στο μέσο μιας καταιγίδας τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα, καθώς η οργή της φύσης ξεσπά στον αυτοκινητόδρομο με πελώρια κύματα και ισχυρούς ανέμους.

9. Kabul- Jalalabad, Αφγανιστάν

Δεκάδες ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο δρόμο των 64 χιλιομέτρων. Η επικινδυνότητα του δρόμου οφείλεται στους βράχους και τους απότομους γκρεμούς, που φτάνουν τα 609 μέτρα και τις επικίνδυνες στροφές.

8. Skippers, Νέα Ζηλανδία

Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά το 2012 όταν μεγάλα κομμάτια του κατέρρευσαν εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από τον ποταμό που -περνά δίπλα από την άσφαλτο.

Μάλιστα για να διασχίσει κάποιος ένα συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου απαιτείται ειδική άδεια.

7. Α537, Αγγλία

Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας. Είναι μεγάλη πρόκληση ακόμη και για τους πιο0 έμπειρους οδηγούς να τον διασχίσουν, οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα.

Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα είχαν αυξηθεί μέχρι το 2000 κατά 127%.

6. Sichuan, Θιβέτ- Κίνα

Ο δρόμος θεωρείται επικίνδυνος αφενός λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, αλλά και χάρη στη μορφολογία του εδάφους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί κάποιος να συναντήσει από χιονοθύελλες, που είναι συνηθισμένες, επικίνδυνους γκρεμούς, που μια λάθος κίνηση μπορεί αν αποβεί μοιραία.

Σε ορισμένα τμήματά του υπάρχουν μόνιμα στρατιώτες που φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του.

5. Αυτοκινητόδρομος Kolyma, Ρωσία

Ο δρόμος φτιάχτηκε από τους 2 εκατομμύρια αιχμαλώτους στα Γκουλάγκ, που έχασαν τη ζωή του λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η ολισθηρότητα του δρόμου είναι τόσο μεγάλη, που είναι σχεδόν απαγορευμένο να οδηγεί κάποιος μόνος του.

4. Luxor- Hurghada, Αίγυπτος

Επειδή στο συγκεκριμένο δρόμο πραγματοποιούνται ένοπλες επιθέσεις, οι οδηγοί οδηγούν ακόμη και τη νύχτα με σβηστά τα φώτα, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Έτσι, τα δυστυχήματα που σημειώνονται είναι συχνά, όπως και οι δολοφονίες από τους ενόπλους που πυροβολούν αδιακρίτως.

3. Cotopaxi, Εκουαδόρ

Είναι ένας δρόμος περίπου 40 χιλιομέτρων και οδηγεί στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της χώρας.

Όταν βρέχει, ο δρόμος μετατρέπεται σε παγίδα θανάτου για τους οδηγούς, λόγω της ολισθηρότητας και της αστάθειας του εδάφους.

2. Αυτοκινητόδρομος Pan-American, Costa Rica

Ο δρόμος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνος του κόσμου και λόγω του υψηλού υψομέτρου και της έλλειψης οξυγόνου, που επηρεάζει την κρίση κατά τη οδήγηση και οδηγεί σε ατυχήματα.

Έτσι, η ο δρόμος ονομάζεται η κοιλάδα του θανάτου λόγω των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

1. Yunas, Βολιβία

Έχει χαρακτηριστεί δικαίως ο δρόμος του θανάτου, καθώς περισσότεροι από 250 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Ο 61 χιλιομέτρων δρόμος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε έναν γκρεμό 914 μέτρων, με αποτέλεσμα μια λάθος στροφή να οδηγεί στο θάνατο.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε τέτοιους δρόμους, αλλά και πάλι ατυχήματα μπορεί να συμβούν κάθε μέρα. Αν εμπλακείς σε τροχαίο, ακόμα και χωρίς να προκληθούν ζημιές, υπάρχει η διαδικασία του Φιλικού Διακανονισμού για να δηλωθεί το ατύχημα στις ασφαλιστικές.

Για την ασφάλεια του οχήματός σου, εμείς είμαστε εδώ. Μπες στο insurancemarket.gr και σύγκρινε online έως 29 ασφαλιστικές. Κλείσε το συμβόλαιό σου και πάρε το στο email σου, από την άνεση του καναπέ σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου