Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Δάνεια / Δάνειο σε 24 ώρες: Πώς θα το πάρεις;

Δάνειο σε 24 ώρες: Πώς θα το πάρεις;

δάνειο σε 24 ώρες

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και οι τράπεζες ακολουθούν, απλοποιώντας διαδικασίες και εξυπηρετώντας τους πελάτες online. Πλέον, πολλές παραδοσιακές συναλλαγές με την τράπεζα γίνονται ηλεκτρονικά και μέσω ebanking, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο.

Έτσι, θα περίμενε κανείς να μπορεί να πάρει δάνειο όχι σε 24 ώρες αλλά σε λίγα λεπτά. Δεν έχουμε φτάσει όμως εκεί. Προς το παρόν, υπάρχουν κάποιες επιλογές για σένα που θέλεις να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες, αλλά πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ας δούμε αναλυτικά τι χρειάζεσαι και τι μπορείς να κάνεις.

Υπάρχει τρόπος να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες;

Εξαρτάται από το είδος του δανείου που θέλεις και το ύψος του ποσού. Σε γενικές γραμμές, οι χρόνοι έχουν μειωθεί σημαντικά, όμως απέχουμε ακόμη από το σημείο που θα γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα ολοκληρώνεις τις διαδικασίες για να πάρεις δάνειο μεγάλου ποσού, σε 24 ώρες.

Αν θέλεις να καλύψεις άμεσα μικρές προσωπικές ή οικογενειακές σου ανάγκες, υπάρχουν κάποιες λύσεις για γρήγορη εκταμίευση.

#1 Το Δάνειο «ΕΞΠΡΕΣ» της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις από 300 έως 2.000 ευρώ γρήγορα, συμπληρώνοντας απλώς μία αίτηση μέσω της υπηρεσίας internet banking «ibank».

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι φυσικά πρόσωπα με μόνιμη κατοικία και ατομικό εισόδημα που δηλώνεται στην Ελλάδα. Η διάρκεια του δανείου είναι έως 24 μήνες για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ και έως 48 μήνες για ποσά από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Η ιδιαιτερότητα του δανείου «ΕΞΠΡΕΣ» είναι ότι μπορείς να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες χωρίς να απαιτείται η κατάθεση δικαιολογητικών αγοράς ειδών ή υπηρεσιών.

Για να προχωρήσει όμως γρήγορα η διαδικασία θα πρέπει να είσαι πελάτης της τράπεζας, να διατηρείς λογαριασμό, να είναι ενημερωμένα τα προσωπικά και φορολογικά σου στοιχεία και φυσικά να πληρούνται τα τραπεζικά κριτήρια.

Δες περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Εθνικής Τράπεζας.

#2 Το e-loan της Πειραιώς

Μία ακόμη περίπτωση που υπό προϋποθέσεις μπορείς να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες είναι το e-loan της Τράπεζας Πειραιώς. Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά online μέσω των υπηρεσιών web banking της τράπεζας και ολοκληρώνεται online, χωρίς επίσκεψη στην τράπεζα.

Μέσω της υπηρεσίας winbank μπορείς να σχεδιάσεις το δάνειο που επιθυμείς, επιλέγοντας το ποσό, τη διάρκεια και τη δόση. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεις τα στοιχεία σου, επισυνάπτεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και καταχωρείς την αίτηση.

Η αίτηση αξιολογείται από την τράπεζα και αν εγκριθεί υπογράφεις τα συμβατικά έγγραφα με εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή και τα χρήματα πιστώνονται στον λογαριασμό σου.

Μάθε περισσότερα στον ιστότοπο της Τράπεζας Πειραιώς.

Τι είναι οι μικροπιστώσεις & τι όφελος σου προσφέρουν;

Τον Ιούνιο του 2020 εγκρίθηκε το πλαίσιο χορήγησης μικροπιστώσεων, μέσω του οποίου φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν ρευστότητα έως 25.000 ευρώ με απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Είναι μία τάση που είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό. Τα πρώτα δάνεια με αυτή τη μορφή αναμένεται να δοθούν προς το τέλος του έτους, μετά την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σίγουρα θα απλοποιηθεί ο τρόπος που θα παίρνεις δάνειο για μικρά ποσά, όμως μένει να δούμε αν θα μπορείς να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες.

Η εναλλακτική αυτή μορφή χρηματοδότησης δεν θα προσφέρεται μόνο από τις τράπεζες αλλά και από άλλους οργανισμούς, όπως λ.χ. εταιρείες πληρωμών και πάροχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι θα λάβουν τη σχετική άδεια.

Δικαιούχοι των μικροπιστώσεων θα είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, ιδιώτες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή πρόκειται να συστήσουν πολύ μικρή επιχείρηση, άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας ή προερχόμενα από ευάλωτες ομάδες.

Τι ισχύει ανάλογα με τον τύπο δανείου;

1. Καταναλωτικό δάνειο

Τα δάνεια για κάλυψη προσωπικών αναγκών είναι τα πιο γρήγορα. Αλλά και πάλι, εκτός από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, μεσολαβούν περισσότερες από δύο ημέρες από τη στιγμή της αίτησης έως τη στιγμή της εκταμίευσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Προσκομίζεις τα απαιτούμενα προσωπικά, επαγγελματικά και φορολογικά δικαιολογητικά στην τράπεζα.
Υπογράφεις το αίτημα χορήγησης συγκεκριμένου ποσού και αναφέρεις την αιτία που ζητάς τα χρήματα.
Ενημερώνεσαι για το αποτέλεσμα του ελέγχου και αν εγκριθεί το αίτημα καλείσαι να υπογράψεις τη δανειακή σύμβαση και τα χρήματα μπαίνουν στον λογαριασμό σου.
Σημείωση: Αν δεν είσαι πελάτης της τράπεζας από την οποία ζητάς το δάνειο, θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία ταυτοποίησης νέου πελάτη και ανοίγματος λογαριασμού.

2. Στεγαστικό δάνειο

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα και σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις online στεγαστικό δάνειο σε 24 ώρες.

Δικαιολογημένα, καθώς εκτός από την αξιολόγηση της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη και του εγγυητή (αν υπάρχει), είναι απαραίτητη και η εκτίμηση του ακινήτου που μπαίνει υποθήκη.

Η τράπεζα προχωρά σε νομικό και τεχνικό έλεγχο του ακινήτου που προσημειώνεται. Οι δικηγόροι της ελέγχουν το ακίνητο στο Υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολόγιο για να διασφαλίσουν ότι είναι νόμιμο και ελεύθερο από διεκδικήσεις, αγωγές και βάρη.

Τον τεχνικό έλεγχο πραγματοποιεί ανεξάρτητος μηχανικός με εσωτερική αυτοψία και καθορίζει την αξία του ακινήτου

Σημείωση: Δάνειο με εξασφάλιση δεν παίρνεις μόνο όταν αγοράζεις, χτίζεις ή ανακαινίζεις σπίτι.

Η προσημείωση μπορεί επίσης να αφορά δάνειο πάνω από ένα όριο (π.χ. 30.000 ευρώ) για καταναλωτικές ανάγκες ή για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου.

Προφανώς και σε αυτές τις περιπτώσεις η εκταμίευση του δανείου θέλει περισσότερο χρόνο από τα καταναλωτικά μικρότερου ποσού.

Τώρα ξέρεις σε ποιες περιπτώσεις μπορείς να πάρεις δάνειο σε 24 ώρες! Θέλεις να συγκρίνεις δάνεια, προγράμματα επιβράβευσης και κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες); Μπες στο insurancemarket, βρες αυτό που σου ταιριάζει και εξοικονόμησε χρήματα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
δάνεια banner

Online σύγκριση δανείων σε 1′

Βρες το δάνειο που σου ταιριάζει, χωρίς να πας στην τράπεζα.