Αρχική / Οδηγός Χρηματοοικονομικών / Δάνεια / Δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού; Δες πώς θα το πάρεις!

Δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού; Δες πώς θα το πάρεις!

δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού

Με αφορμή το lockdown, όλοι μας αρχίσαμε να παρατηρούμε με διαφορετικό μάτι το σπίτι. Και όλοι βρήκαμε πράγματα που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να αλλάξουμε. Αλλά τι γίνεται αν δεν έχουμε το κεφάλαιο; Για εμάς υπάρχει και το δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού.

Οι τράπεζες σου δίνουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσεις δάνειο για ανακαίνιση ή επισκευή του σπιτιού σου με γρήγορες διαδικασίες και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις χωρίς προσημείωση.

Τι να κάνω πριν ζητήσω δάνειο για ανακαίνιση σπιτιού;

Αν θες να πάρεις δάνειο για ανακαίνιση κατοικίας ή επισκευή σπιτιού θα πρέπει να έχεις αποφασίσει τις εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Με βάση αυτό το budget η τράπεζα θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το αίτημά σου.

Πριν προχωρήσεις στην κατάθεση αιτήματος στην τράπεζα τσέκαρε τις επιλογές που σου δίνουν προγράμματα, όπως το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σου με επιχορήγηση έως 70% των εργασιών.

Τι επιλογές έχω αν θέλω δάνειο για ανακαίνιση;

Υπάρχουν συγκεκριμένες τράπεζες που θα σε βοηθήσουν με το δάνειο για επισκευή σπιτιού – ανακαίνιση. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τις βασικές επιλογές σου για να κάνουμε τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη.

1. Alpha Bank – Δάνειο για Ανακαίνιση Κατοικίας

Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις, πριν ζητήσεις από την Alpha Bank δάνειο για ανακαίνιση κατοικίας:

 • Αν οι εργασίες που θέλεις να πραγματοποιήσεις είναι μικρής έκτασης, η τράπεζα σου χορηγεί δάνειο από 5.000 έως 15.000 ευρώ, χωρίς προσημείωση ακινήτου.
 • Το δάνειο χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις κι εσύ επιλέγεις τη διάρκεια αποπληρωμής, από 3 έως 8 έτη.
 • Αν οι εργασίες είναι μεγαλύτερης έκτασης, η Alpha Bank σου προσφέρει χρηματοδότηση έως 40.000 ευρώ, με προσημείωση ακινήτου αυτή τη φορά. Η διάρκεια αποπληρωμής φτάνει έως τα 20 χρόνια.
 • Το επιτόκιο του στεγαστικού προγράμματος είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3 μηνών πλέον σταθερού περιθωρίου 7%, για δάνεια έως 15.000 ευρώ. Το περιθώριο πέφτει στο 4% για δάνεια έως 40.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις περίοδο χάριτος έως 6 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να πληρώνεις μόνο τους τόκους του δανείου.📌 Υπολογισμός Δόσης: Για δάνειο ύψους 10.000 ευρώ χωρίς εξασφαλίσεις και περίοδο αποπληρωμής 3 έτη, η δόση διαμορφώνεται σε 309,77 ευρώ

❗ Expert tips:

 • Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις περίοδο χάριτος έως και 6 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας πληρώνεις μόνο τους τόκους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σου χαρίζονται τα χρήματα, αλλά μπορεί να σε διευκολύνει στην εξυπηρέτηση του δανείου.
 • Για κάθε 1 ευρώ δανείου κερδίζεις 2 bonus πόντους, τους οποίους μπορείς να εξαργυρώσεις στο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος bonus της τράπεζας. Μπορείς δηλαδή να επιλέξεις εξοπλισμό για το σπίτι σου αξιοποιώντας τους bonus πόντους.

2. Εθνική Τράπεζα – ESTIA Ανακαίνιση

Αν συνεργάζεσαι με την Εθνική Τράπεζα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και από εδώ μπορείς να ζητήσεις δάνειο για ανακαίνιση ή επισκευή του σπιτιού σου, ακόμα και online! Πριν προχωρήσεις, πρέπει να ξέρεις τα εξής:

 • Το ESTIA Ανακαίνιση της Εθνικής Τράπεζας προσφέρεται χωρίς προσημείωση υποθήκης και χρηματοδοτεί έως και το 100% του κόστους των εργασιών ανακαίνισης/επισκευής.
 • Έχει ανώτατο ποσό τα 20.000 ευρώ.
 • Χορηγείται με περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου 6,9% για όλη τη διάρκεια του δανείου.
 • Η Εθνική σου καταβάλλει το δάνειο τμηματικά σε έως και τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση είναι μέχρι το 30% του συνολικού ποσού και δίνεται μόλις οριστικοποιηθεί ο έλεγχος του εύλογου κόστους εργασιών από τον συνεργαζόμενο με την τράπεζα μηχανικό.
 • Η ενδιάμεση δόση ξανά έως το 30% του δανείου, δίνεται όταν οριστικοποιηθεί ο έλεγχος για την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης δόσης.
 • Η τελευταία δόση καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών.

❗ Expert tips:

 • Κερδίζεις πόντους στο πρόγραμμα επιβράβευσης go4more της Εθνικής Τράπεζας με την εκταμίευση και την πληρωμή κάθε δόσης του δανείου ανακαίνισης σπιτιού.
 • Μπορείς να εξοφλήσεις τμηματικά ή πρόωρα το δάνειο για την ανακαίνιση της κατοικίας σου χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τι δικαιολογητικά θα χρειαστώ για δάνειο ανακαίνισης;

Ανάλογα με την περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να χρειαστείς:

📍 Έγγραφο ταυτοπροσωπίας: Αστυνομική ταυτότητα – διαβατήριο σε ισχύ – δελτίο ταυτότητας υπηρετούντων σε Σώματα Ασφαλείας και Ειδικές Δυνάμεις – άδεια διαμονής σε ισχύ- βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για τη χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής με πλήρη δικαιολογητικά – δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού ή ομογενούς (ένα από όλα αυτά).

📍 Προσωπικά στοιχεία: Κάποιο έγγραφο που πιστοποιεί τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σου, όπως πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ κλπ.

📍 Οικονομικά στοιχεία: Εκκαθαριστικά δύο ή τριών τελευταίων ετών – πρόσφατη βεβαίωση μηνιαίων αποδοχών αν είσαι μισθωτός – πρόσφατο αποδεικτικό πληρωμής σύνταξης για συνταξιούχους – περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ τελευταίου τριμήνου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας καθώς και Ε3.

📍 Ακίνητη περιουσία: Εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ τελευταίου έτους -Αν δεν έχεις στην κατοχή σου κάποιο ακίνητο τότε θα σου ζητηθεί εκτύπωση της τρέχουσας «περιουσιακής κατάστασης» από το Taxisnet.

📍 Εργασίες: Για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο ακίνητο θα πρέπει να συμπληρώσεις το έντυπο προϋπολογισμού εργασιών, ενώ θα σου ζητηθεί και τελευταίος τίτλος ιδιοκτησίας.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να πάρεις δάνειο για ανακαίνιση και να φτιάξεις το σπίτι σου όπως το ονειρεύεσαι! Αν θέλεις να συγκρίνεις δάνεια και κάρτες για να επιλέγεις πάντα την πιο συμφέρουσα λύση, εμείς είμαστε εδώ.

Στην πλατφόρμα μας βρίσκεις μέσα σε 2 λεπτά πληροφορίες για όλα τα τραπεζικά προϊόντα που σε ενδιαφέρουν, για να επιλέγεις σωστά και να εξοικονομείς χρήματα!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...
δάνεια banner

Online σύγκριση δανείων σε 1′

Βρες το δάνειο που σου ταιριάζει, χωρίς να πας στην τράπεζα.