Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 4. Χρήσιμα νέα / Φουσκωμένος Λογαριασμός ΔΕΗ; Δες Τι Φταίει!

Φουσκωμένος Λογαριασμός ΔΕΗ; Δες Τι Φταίει!

υψηλότερος λογαριασμός ΔΕΗ

Εάν έλαβες αυξημένο το λογαριασμό της ΔΕΗ σε σύγκριση με τους προηγούμενους λογαριασμούς, τότε μπορείς να προβείς στις παρακάτω ενέργειες για να ελέγξεις εάν ο λογαριασμός ανταποκρίνεται σε πραγματικά δεδομένα.

Εάν έλαβες αυξημένο το λογαριασμό της ΔΕΗ σε σύγκριση με τους προηγούμενους λογαριασμούς, τότε μπορείς να προβείς στις παρακάτω ενέργειες για να ελέγξεις εάν ο λογαριασμός ανταποκρίνεται σε πραγματικά δεδομένα.

Αν είναι λογαριασμός ΕΝΑΝΤΙ:

Ο υπολογισμός του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού γίνεται με βάση ιστορικά στοιχεία του πελάτη, όπως καταναλώσεις αντίστοιχης χρονικής περιόδου προηγούμενου έτους κτλ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις πραγματικές καταναλώσεις του.

Περιπτώσεις όμως τυχόν απότομων μεταβολών για κάποιους λόγους στις καταναλωτικές συνήθειες ενός πελάτη κατά την υπό έκδοση του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού χρονική περίοδο δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.

Εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά σου, σε περιπτώσεις βάσιμης αμφισβήτησης του ποσού του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού, πριν τη λήξη προθεσμίας πληρωμής του, μπορείς να ζητήσεις τη διόρθωσή του απευθυνόμενος στο αρμόδιο Κατάστημα που ανήκει το ακίνητό δίνοντας την ένδειξη του μετρητή σου (στοιχεία του αρμόδιου Καταστήματος θα βρείς στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού πάνω αριστερά).

Ακόμη όμως και αν το ποσό του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού είναι υψηλότερο της πραγματικής κατανάλωσης, αυτό συμψηφίζεται και αφαιρείται στον επόμενο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό.

Επίσης, ο μετρητής ενέργειας βρίσκεται στο σπίτι σου και η ένδειξή του μπορεί να αναγνωστεί οποτεδήποτε από εσένα. Μπορείς με αυτό τον τρόπο να λάβεις την ένδειξη που αναγράφεται στον μετρητή λίγες μέρες πριν από την έκδοση του λογαριασμού σου και να επικοινωνήσεις με τον πάροχό σου ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να πληρώνεις σύμφωνα με την κατανάλωσή σου.

Στις περισσότερες εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μπορείς τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής διαχείρισης κατανάλωσης που διαθέτουν, να καταχωρείς τα στοιχεία της κατανάλωσής σου ούτως ώστε κάθε φορά ο λογαριασμός σου να είναι εκκαθαριστικός και όχι έναντι.

Αν είναι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ:

Μπορείς να προβείς στις παρακάτω ενέργειες:

Ελέγχοντας το μετρητή σου, μπορείς να επιβεβαιώσεις και μόνος σου την ορθότητα των ενδείξεων με βάση τις οποίες εκδόθηκε ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός σου.

Στην περίπτωση που οι ενδείξεις του μετρητή σου είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχεις καταναλώσει τις κιλοβατώρες (kWh) για τις οποίες έχεις χρεωθεί.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη χρήση κάποιων ιδιαίτερα ενεργοβόρων οικιακών συσκευών (θερμοσίφωνας, κλιματιστικό, κουζίνα, κ.λπ.)

Εάν οι παρούσες ενδείξεις είναι μικρότερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχει ληφθεί λάθος ένδειξη.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσεις με τηλέφωνο Καταμέτρησης που αναγράφεται στο λογαριασμό σου ή να απευθυνθείς στο τμήμα Καταμέτρησης της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σου, και να δώσεις την ένδειξη, ώστε να διορθωθεί ο λογαριασμός σου.

Στην περίπτωση που οι ενδείξεις είναι σωστές, αλλά θεωρείς ότι οι καταναλωτικές σου συνήθειες δεν έχουν μεταβληθεί και δεν έχεις αυξήσει τον ηλεκτρικό σου εξοπλισμό, μπορείς να προβείς στις επιπλέον ενέργειες:

Αρχικά, κλείσε το γενικό διακόπτη του πίνακά σου (εσωτερική εγκατάσταση), ώστε να ελέγξεις αν ο δίσκος του μετρητή της παροχής σου περιστρέφεται (πάνω στο κουβούκλιο του μετρητή αναγράφεται σε σιδερένια πινακίδα ο αριθμός παροχής σου, αυτός που αναγράφεται και στον λογαριασμό).

Στην περίπτωση που περιστρέφεται, αυτό σημαίνει ότι πιθανόν υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην εσωτερική σου εγκατάσταση.

Τότε, θα πρέπει να καλέσεις άμεσα έναν ιδιώτη ηλεκτρολόγο, για να κάνει έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Εάν ο μετρητής σου δεν καταγραφεί καταναλώσεις όταν ο γενικός διακόπτης του πίνακα είναι κλειστός και συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν καταγράφει τις σωστές καταναλώσεις, μπορείς να ζητήσεις με αίτησή σου στο αρμόδιο Κατάστημα της ΔΕΗ έλεγχο του μετρητή.

Στην περίπτωση που ο έλεγχος δείξει ότι ο μετρητής δε λειτουργούσε σωστά, θα γίνει διόρθωση του λογαριασμού σου και αντικατάσταση του μετρητή χωρίς καμία χρέωση σε εσένα.

Σημείωσε όμως ότι στην περίπτωση σωστής λειτουργίας του μετρητή, θα επιβαρυνθείς με το κόστος του ελέγχου.

Εάν πραγματοποιήσεις τις παραπάνω ενέργειες αλλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ συνεχίζει να έρχεται αυξημένος, τότε μπορείς να εξετάσεις και την επιλογή της αλλαγής παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

Με την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας μπορείς να μειώσεις έως και 30% τον λογαριασμό του ρεύματός σου ενώ η διαδικασία αλλαγής είναι ιδιαίτερα απλή.

Σύγκρινε τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και μείωσε το λογαριασμό σου εύκολα και γρήγορα στην πλατφόρμα μας.

Πηγή


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!