Αρχική / Οδηγός Ενέργειας / 1. Ρεύμα / Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Πόσο καίει το air condition στο ζεστό;

Το κόστος θέρμανσης τον χειμώνα είναι μεγάλο ζήτημα και κάθε νοικοκυριό σκέφτεται τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων. Ειδικά με την ενεργειακή κρίση και τις συνεχόμενες αυξήσεις τιμών σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, πολλοί έχουν επιλέξει τη θέρμανση με ρεύμα για να ζεσταθούν και πιο συγκεκριμένα, το air condition.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που θεωρούν τα κλιματιστικά εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αν είσαι από αυτούς που διστάζουν να πατήσουν το on για να θέσουν σε λειτουργία το κλιματιστικό τους, μην ανησυχείς! Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που θες για να δεις τι συμφέρει πραγματικά την τσέπη σου.

Πόσο ρεύμα καίει το κλιματιστικό στο ζεστό;

Πρόκειται για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Το πόσο καίει το κλιματιστικό σου, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Πριν όμως τους αναφέρουμε, ρίξε μια ματιά στον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα:

Κλιματιστικό (BTU) Ισχύς συσκευής σε W Κατανάλωση σε kWh Χρέωση κατανάλωσης σε ευρώ
9000 800 0.8 0.11
12000 1150 1.15 0.16
18000 1650 1.65 0.22
22000 2200 2.2 0.30

* Πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο 2024 με τιμή kWh στα 0.13635 ευρώ, για μηνιαία κατανάλωση έως 500kWh & 1 ώρα χρήσης.

Οι υπολογισμοί αφορούν λογαριασμούς με κατανάλωση έως 500 kWh το μήνα. Οπότε, εσύ θα πρέπει να κρατάς την συνολική κατανάλωση σε kWh όσο χαμηλότερα μπορείς.

Τι πρέπει να κάνω για να έχω χαμηλότερη κατανάλωση;

Για να πετύχεις χαμηλότερη κατανάλωση ακολούθησε τα 4 παρακάτω energy tips μας:

#1 Επίλεξε κλιματιστικό νέας τεχνολογίας

Αρχικά, δες τι ενεργειακή κλάση έχει το air condition σου. Η κλίμακα της ενεργειακής κλάσης δηλώνει το πόσο ενεργοβόρα είναι η συσκευή. Τα κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση A+ είναι εκείνα που θα σου εξοικονομήσουν τα περισσότερα χρήματα καθώς καίνε λιγότερο.

Αν όμως δεις ότι το air condition σου έχει C ή D, τότε αξίζει να σκεφτείς την αγορά νεότερης συσκευής. Σε βάθος χρόνου,θα δεις η επένδυση σ’ ένα σύγχρονο inverter κλιματιστικό, να αποδίδει.

#2 Διάλεξε τη σωστή θερμοκρασία

Θες να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης όταν ανάβεις το κλιματιστικό; Τότε η επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας θα σε βοηθήσει τα μέγιστα!

🌡️ Δες ποια είναι η θερμοκρασία έξω και ρύθμισε το air condition 10-12 βαθμούς περισσότερο. Αυτή είναι η ενδεδειγμένη επιλογή που προτείνουν οι θερμοϋδραυλικοί ώστε και να μην ξοδεύεις άσκοπα ενέργεια και να ζεσταίνεσαι όπως πρέπει.

#3 Χρησιμοποίησε ανεμιστήρα οροφής

Σου φαίνεται περίεργο; Και όμως, ο ανεμιστήρας οροφής είναι ικανός να σου εξοικονομήσει έως και 10% από τα χρήματα που ξοδεύεις για να ζεσταθείς. Πώς; Βάλτον σε λειτουργία απλά, με αντίθετη περιστροφή από αυτή που έχει το καλοκαίρι. Μ’ αυτό τον τρόπο ο ανεμιστήρας θα διανείμει τον ζεστό αέρα που βγάζει το air condition σε όλο τον χώρο και θα σε ζεστάνει καλύτερα.

#4 Κάνε συντήρηση το κλιματιστικό σου

Για να γλιτώσεις από τις φθορές, να αναπνέεις καθαρότερο αέρα και το air condition να αποδίδει, χρειάζεται να καθαριστεί. Για να γίνει όμως μία σωστή συντήρηση κλιματιστικού, καλό είναι να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία ψυκτικό. Εκείνος θα φροντίσει για τον καθαρισμό των φίλτρων, του ανεμιστήρα αλλά και της εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού σου.

Αν μάλιστα, θέλεις έξτρα οφέλη, τότε προτίμησε να κάνεις βιολογικό καθαρισμό. Ό,τι είδους συντήρηση και να επιλέξεις όμως, το σίγουρο είναι ότι θα έχεις σταθερή εξοικονόμηση ενέργειας.

Έχεις εφαρμόσει όλα τα παραπάνω αλλά δεν αρκείσαι; Μην ανησυχείς γιατί υπάρχει μία ακόμα επιλογή. Στο insurancemarket Ενέργεια μπορείς να δεις προσφορές & να επιλέξεις τον πάροχο ενέργειας που θα ζεστάνει οικονομικά το σπίτι σου!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Σύγκρινε παρόχους ρεύματος σε 1′

Πάρε προσφορά από έως 14 παρόχους ρεύματος και δες πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις!