Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Πώς βγάζω e-pass και πού ισχύει;

Πώς βγάζω e-pass και πού ισχύει;

e pass

Το e-pass είναι μία υπηρεσία που επιτρέπει στους οδηγούς να περνάνε άνετα από όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, χωρίς να χάνουν χρόνο στα γκισέ.

Πρόκειται για έναν πομποδέκτη που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και που χάρη σε αυτόν οι οδηγοί μπορούν να έχουν εύκολες διελεύσεις από τις ηλεκτρονικές λωρίδες που υπάρχουν στα διόδια ανά την Επικράτεια.

Πλέον, δε χρειάζεται να ψάχνεις για ψιλά κάθε φορά που πλησιάζεις στους σταθμούς διοδίων, ούτε να περιμένεις υπομονετικά τη σειρά σου για να περάσεις. Απλά χαμήλωσε λίγο την ταχύτητα του αυτοκινήτου (20 χλμ.) ώστε το σύστημα να αναγνωρίσει τον πομποδέκτη σου, να σου χρεώσει τον συνδρομητικό λογαριασμό και να σηκώσει την μπάρα για να συνεχίσεις ανεμπόδιστα το ταξίδι σου. Τόσο απλά!

Επειδή όμως σίγουρα θα έχεις απορίες, φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε και να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται σχετικά με το e-pass.

Πώς βγάζω e-pass;

Θα πρέπει αρχικά να κάνεις εγγραφή σε έναν αυτοκινητόδρομο. Η Αττική Οδός για παράδειγμα, διαθέτει διάφορα συνδρομητικά προγράμματα, αναλόγως με τη χρήση και το όχημα που διαθέτεις. Για να επιλέξεις πιο εύκολα ποιο e-pass συμφέρει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το calculator ή να διαλέξεις μόνος σου ένα από τα συνδρομητικά προγράμματα που διατίθενται.

Μόλις βρεις το κατάλληλο πρόγραμμα έχεις δύο επιλογές.

1) Προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ένα από τα 12 σημεία εξυπηρέτησης ή

2) Κάλεσε την τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών Αττικής Οδού, στο 210 668 2222 και πραγματοποίησε τη διαδικασία από την άνεση του σπιτιού σου. Με αυτόν τον τρόπο θα παραλάβεις δωρεάν μέσω courier το μηχάνημα e-pass σου, καταβάλλοντας το ποσό των 30 ευρώ που αφορά το “γέμισμα” του e-pass για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία και να κάνεις τις πρώτες σου διελεύσεις.

Πώς τοποθετώ το e-pass;

Η συσκευή e-pass πρέπει να είναι τοποθετημένη πάντα μπροστά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Πριν το τοποθετήσεις, καθάρισε με ένα πανάκι το σημείο. Έπειτα, αφαίρεσε την αυτοκόλλητη ταινία που υπάρχει στη βάση του e-Pass και τέλος κόλλησε με πολλή προσοχή τη συσκευή στο εσωτερικό του παρμπρίζ, τοποθετώντας το e-Pass στη βάση. Αν το έχεις κολλήσει σωστά θα πρέπει να βλέπεις την εικόνα της Αττικής Οδού και το τηλέφωνο επικοινωνίας που υπάρχει στη συσκευή.

Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σου διαθέτει αθερμικό παρμπρίζ, προβλέπεται ειδικός χώρος τοποθέτησης του e-PASS. Για να δεις ποιος είναι αυτός, διάβασε τις οδηγίες χρήσης του οχήματός σου.

Πώς φορτίζω το e-pass μου;

Η φόρτιση του e-pass είναι μία αρκετά εύκολη διαδικασία και έχεις τρεις επιλογές για να την πραγματοποιήσεις. Συγκεκριμένα:

💻Ηλεκτρονική ανανέωση

Τα βήματα είναι τα εξής:

 • Επισκέψου το website της Αττικής Οδού και ανανέωσε μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας τον λογαριασμό σου, ή
 • την ιστοσελίδα της τράπεζας που επιθυμείς από το δίκτυο συνεργαζόμενων τραπεζών που διαθέτει η Αττική Οδός ή
 • κατέβασε και εγκατέστησε την εφαρμογή my e-Pass για να μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις τις συναλλαγές σου και να έχεις στη διάθεσή σου όλες τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό σου.

🏦Δια ζώσης ανανέωση

Επισκέψου τα σημεία εξυπηρέτησης της Αττικής Οδού και ανανέωσε είτε με μετρητά, είτε με επιταγή είτε με κάρτα τις μονάδες που υπάρχουν στο e-pass σου, ή πήγαινε σε κάποια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και κάνε την κατάθεση των χρημάτων που θες να προστεθούν στο e-pass.

📞Τηλεφωνική ανανέωση

Κάλεσε στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών και ζήτησε να γίνει “γέμισμα” του e-pass με το ποσό που επιθυμείς. Η χρέωση θα γίνει στην κάρτα σου και το e-pass σου θα φορτίσει την ίδια στιγμή!

πινακίδα widget

Πού ισχύει το e-pass της Αττικής Οδού;

Το e-pass της Αττικής Οδού, ισχύει σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα όπου υπάρχουν σύστημα διέλευσης διοδίων. Πιο συγκεκριμένα:

 • Αττική Οδός
 • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
 • Νέα Οδός
 • Εγνατία Οδός
 • Κεντρική Οδός
 • Ιόνια Οδός
 • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
 • Ολυμπία
 • Οδός Μορέας

χάρτης e-pass

Πώς βγάζω e-pass για όλα τα διόδια;

Αναρωτιέσαι πώς θα αποκτήσεις ένα e-pass για όλα τα διόδια; Είναι πολύ απλό μιας και όποιο e-pass και να έχεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού. Αναλυτικότερα:

1. Επιλογή εταιρείας ή αυτοκινητόδρομου:

Αν δεν έχεις ήδη τη συσκευή του e-pass, τότε διάλεξε την εταιρεία ή τον αυτοκινητόδρομο από τον οποίο θέλεις να προμηθευτείς τον πομποδέκτη σου. Ανάλογα:

 • τον τόπο διαμονής σου,
 • τις συχνές διαδρομές που κάνεις και
 • τα προσφερόμενα εκπτωτικά πακέτα,

θα διαλέξεις μεταξύ των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

2. Απόκτηση e-pass για όλα τα διόδια/ αγορά πομποδέκτη:

Μετά, θα ακολουθήσεις τις διαδικασίες της επιλεγμένης εταιρείας για την έκδοση του πομποδέκτη.

Εμείς, στο παρόν άρθρο αναφερθήκαμε ενδεικτικά στην Αττική Οδό. Εσύ μπορείς να απευθυνθείς σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία επιθυμείς.

3. Φόρτιση και χρήση:

Μόλις αποκτήσεις τον πομποδέκτη, θα χρειαστεί να τον φορτίσεις με χρήματα.

Τα ποσά φόρτισης και οι τρόποι πληρωμής θα αναφέρονται στις οδηγίες της επιλεγμένης εταιρείας.

Επεξήγηση του GRITS:

Για να το εξηγήσουμε με απλά λόγια, από τη στιγμή που έχεις τον πομποδέκτη και είναι ενεργοποιημένος, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας μέσω της υπηρεσίας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS).

Δηλαδή, αν είσαι ήδη κάτοχος πομποδεκτών δεν χρειάζεται να προβείς σε κάποια ενέργεια, καθώς η διαλειτουργικότητά του θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος!

Συνοπτικά, το e-pass θα σε γλιτώσει από επιπλέον ταλαιπωρία στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα σου εξοικονομήσει και σημαντικό ποσό χρημάτων, εφόσον επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για τις ανάγκες σου.

Αν όμως θέλεις να γλιτώσεις ακόμα παραπάνω χρήματα από τα έξοδα που έχει το αυτοκίνητό σου, μπορείς να μπεις στο insurancemarket και να επιλέξεις, την ιδανική ασφάλεια αυτοκινήτου. Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού σου, μπες στην #1 πλατφόρμα σύγκρισης τιμών για ασφάλειες αυτοκινήτου, εξέτασε τις επιλογές και απόκτησε στη στιγμή αυτή που σου ταιριάζει!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου