Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Φοιτητική ζωή και αυτοκίνητο: Συμφέρει;

Φοιτητική ζωή και αυτοκίνητο: Συμφέρει;

Φοιτητική ζωή και αυτοκίνητο

Η εποχή των φοιτητικών χρόνων είναι μια περίοδος γεμάτη ευκαιρίες, εξερευνήσεις και νέες εμπειρίες. Καθώς πολλοί φοιτητές μετακινούνται σε μεγάλες πόλεις για να σπουδάσουν, η συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για ένα αυτοκίνητο στη ζωή τους γίνεται συχνή. Ένα από τα πιο διαδεδομένα ερωτήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι: “Είναι χρήσιμο ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων;”

Ένα αυτοκίνητο μπορεί να παρέχει ανεξαρτησία, ευκολία και ευελιξία στην καθημερινή ζωή του φοιτητή. Ωστόσο, πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου.

Θετικά όταν έχεις αυτοκίνητο ως φοιτητής

Το να έχεις αυτοκίνητο ως φοιτητής μπορεί να φέρει πολλά θετικά.

  • Πρώτα απ’ όλα, η ευκολία και η ελευθερία που προσφέρει η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου είναι ασύγκριτη. Μπορείς να μετακινηθείς όποτε και όπου θέλεις, χωρίς να εξαρτάσαι από τα δρομολόγια των δημόσιων μεταφορών ή τη βοήθεια άλλων.
  • Δεύτερον, το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, είτε για σπουδές είτε για ψυχαγωγία.
  • Σου δίνει την επιλογή να μετακινείσαι πιο άνετα μεταξύ σχολής και ενδεχόμενης δουλειάς που μπορεί να έχεις ως φοιτητής.
  • Ακόμη, μπορείς να οργανώνεις εύκολα εκδρομές με αυτοκίνητο, παρέα με τους συμφοιτητές σου, για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της σχολής και του διαβάσματος.

Τι πρέπει να ξέρεις ως φοιτητής που έχει αυτοκίνητο;

Αν αποφασίσεις ως φοιτητής να έχεις ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

  • Θα πρέπει να είσαι υπεύθυνος για τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό, την αλλαγή λαδιών, την επιθεώρηση και το service αυτοκινήτου.
  • Οφείλεις να ξέρεις πώς να οδηγείς ασφαλώς και να γνωρίζεις τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
  • Πρέπει να γνωρίζεις το κόστος που συνεπάγεται η κατοχή ενός αυτοκινήτου. Αυτό περιλαμβάνει τη βενζίνη, την ασφάλιση, τα διόδια, το πάρκινγκ και τις πιθανές επισκευές.

Το να έχεις αυτοκίνητο ως φοιτητής μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό, αλλά αποτελεί και σημαντική ευθύνη.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο αυτοκίνητο ως φοιτητής;

Εφόσον αποφασίσεις να έχεις αυτοκίνητο στη φοιτητική σου ζωή, είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου ορισμένα βασικά αντικείμενα. Αρχικά, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα του αυτοκινήτου:

Ακόμη, ως νέος/-α φοιτητής/φοιτήτρια στη πόλη καλό θα είναι να έχεις ένα GPS για να μπορείς να περιηγηθείς εύκολα. Φρόντισε τέλος να έχεις πάντα μαζί σου ένα κιτ έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει πρώτες βοήθειες, φακό, αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εναλλακτικές λύσεις

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τους φοιτητές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να έχουν αυτοκίνητο. Η χρήση των δημόσιων μεταφορών, των ποδηλάτων ή ενός σκούτερ μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Και αν τελικά το πάρεις το όχημα, η ασφάλισή του θα είναι η πιο εύκολη διαδικασία. Από το κινητό σου και μέσω του insurancemarket, συγκρίνεις & επιλέγεις το πακέτο ασφάλισης αυτοκινήτου που σου ταιριάζει περισσότερο!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου