Αρχική / Η Ομάδα Μας / Fun Facts / Γιώργος Τάσσης: Το αστέρι των μεγάλων αποστάσεων!

Γιώργος Τάσσης: Το αστέρι των μεγάλων αποστάσεων!

Γιώργος Τάσσης Δρομέας

Ο Γιώργος Τάσσης είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στο χώρο των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων δρόμου. Αν και μόλις 24 ετών, έχει καταφέρει να κόψει πολλές φορές την κορδέλα του τερματισμού, χαρίζοντάς μας στιγμές περηφάνιας και πίστης πως αν έχεις έναν στόχο και ένα όνειρο, μπορείς να το πετύχεις.

Ο Γιώργος έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Κάποιες σημαντικές νίκες του είναι:

  1. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών
  2. (3.000μ.) στο οποίο έχει λάβει διάκριση 3 φορές.
  3. Οι Μεσογειακοί Αγώνες Νέων (10.000μ.) στην Ιταλία, όπου κατέκτησε την 5η θέση παρά το γεγονός ότι έπαθε θερμοπληξία μέσα στον αγώνα! Παρά τη θερμοπληξία δεν εγκατέλειψε, για χάρη όπως μας είπε, της ομάδας και της πατρίδας.
  4. Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας (21.195μ.)
  5. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Νέων (8.000μ.)
  6. Το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Α/Γ (5.000μ.)
  7. Το Πανευρωπαϊκό Κύπελο (10.000μ.) στην Αγγλία

Εμείς, λίγες μέρες πριν τον επόμενο μεγάλο του αγώνα, τον ημιμαραθώνιο της Κυριακής 20 Μαρτίου, τον πετύχαμε σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις του και μας μίλησε για την αθλητική του πορεία, τους στόχους του και τη διαχείριση της αποτυχίας.

Αν θες κι εσύ να εμπνευστείς από έναν σπουδαίο αθλητή, συνέχισε να διαβάζεις και πού ξέρεις… μπορεί να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα από τα λόγια του Γιώργου. Άλλωστε η αφοσίωση και τα όνειρα δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο ενός δρομέα… 😉

ΙΜ: Πότε και πώς ξεκίνησαν όλα;

ΓΤ: Με τον αθλητισμό ασχολούμαι από πολύ μικρός. Ξεκίνησα με το μπάσκετ αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζουν τα ομαδικά αθλήματα.

Με αφορμή τον πατέρα μου ο οποίος έκανε από μικρός στίβο, ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον κλασικό αθλητισμό. Στη συνέχεια, η φίλη μου Νικόλ Κυριακοπούλου, πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, με έβαλε μέσα στο χώρο. Ξεκίνησα κι εγώ με το άλμα επί κοντώ και συνέχισα με τις μεγάλες αποστάσεις, στις οποίες δραστηριοποιούμαι μέχρι και σήμερα.

ΙΜ: Τι σημαίνει για εσένα το άθλημά σου;

ΓΤ: Οι μεγάλες αποστάσεις, όπως ο μαραθώνιος και ο ημιμαραθώνιος, μου προσφέρουν πολύ μεγάλες συγκινήσεις. Η προσωπική διάκριση του καθενός είναι πολύ σημαντική αλλά και τα συναισθήματα που παίρνω μέσα από το τρέξιμο με γεμίζουν πάρα πολύ.

Γι’ αυτό ακόμη και οι ερασιτέχνες που ασχολούνται με το τρέξιμο, κολλάνε και δεν το αλλάζουν με καμία άλλη μορφή άσκησης.

ΙΜ: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό;

ΓΤ: Με τον πρωταθλητισμό ασχολούμαι από 14 ετών, δηλαδή 10 χρόνια τώρα. Ο πρωταθλητισμός είναι επιλογή και είναι κάτι στο οποίο μπαίνεις σταδιακά. Στην αρχή έκανα 3-4 προπονήσεις και τώρα πλέον προπονούμαι σχεδόν κάθε μέρα.

Το πρώτο πρωτάθλημα που έλαβα μέρος ήταν στα 15 μου, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πανπαίδων.

ΙΜ: Πόσες ώρες την ημέρα προπονείσαι; Ακολουθείς μία συγκεκριμένη διατροφή και αν ναι, τι είδους;

ΓΤ: Προπονούμαι μία ώρα το πρωί και 2,5 με 3 ώρες το απόγευμα, σχεδόν καθημερινά.

Όσον αφορά τη διατροφή μου, γενικώς τρώω ό,τι θέλω, απλώς προσπαθώ τα γεύματά μου να έχουν πρωτεΐνες, δατάνθρακες και φυτικές ίνες. Έχω επισκεφτεί ειδικούς διατροφολόγους και γιατρούς και προσπαθώ να εντάσσω όλα αυτά που μου έχουν πει, μέσα στα καθημερινά μου γεύματα.

ΙΜ: Έχεις κάποιο πρότυπο; Έναν άνθρωπο που να θαυμάζεις;

ΓΤ: Έχω σαν πρότυπο έναν μαροκινό αθλητή με παγκόσμια ρεκόρ που κάνει μεσαίες αποστάσεις. Ήταν ένα από τα φαβορί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, του 2000 και του 2004. Μετά από δύο αποτυχημένες ολυμπιάδες, κατάφερε το 2004 να κερδίσει και τα 1500 μέτρα και τα 5 χλμ. Είναι ένας αθλητής που με την αφοσίωση κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε.

Ένας ακόμη αθλητής που θαυμάζω είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος κάνει κι αυτός μεγάλες αποστάσεις αλλά στο κολύμπι. Ο συγκεκριμένος αθλητής έχει πάει νομίζω σε 5 ολυμπιάδες όμως το μετάλλιο ήρθε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, στα 36 του. Και αυτός ο αθλητής λοιπόν, που πάλεψε να κερδίσει το μετάλλιο, είναι πολύ ξεχωριστός για εμένα.

ΙΜ: Πώς είναι να πετυχαίνεις ένα όνειρο;

ΓΤ: Είναι σαν μια προσωπική λύτρωση. Και δεν είναι πάντα εύκολο να πετυχαίνεις τους στόχους σου γιατί δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη στήριξη. Έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί δεν έρχονται όλα έτοιμα.

Όταν λοιπόν έρχονται άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθειά μου, όπως κάνει και το insurancemarket, τα συναισθήματά μου όταν πετυχαίνω τους στόχους μου είναι ακόμη πιο έντονα!

Επίσης, όταν αγωνίζομαι για πρωταθλητής Ελλάδος, έχω την ευκαιρία πολλές φορές να συμμετέχω με την εθνική ομάδα. Η στιγμή που ξέρω ότι θα αγωνιστώ με το εθνόσημο, είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για εμένα.

Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ένα όραμα και ένα όνειρο. Όταν αυτό εκπληρωθεί είναι πολύ ιδιαίτερο το συναίσθημα.

ΙΜ: Ποιος είναι ο μελλοντικός σου στόχος;

ΓΤ: Αυτή τη στιγμή, ο επόμενος στόχος είναι η νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου που είναι σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Μέσα από αυτή τη νίκη θέλω να κάνω και άλλον έναν ημιμαραθώνιο στο εξωτερικό. Τέλος, αν με το καλό γίνουν και οι μεσογειακοί αγώνες ανδρών το καλοκαίρι στην Αλγερία, στοχεύω να τρέξω και εκεί.

ΙΜ: Τι θα έλεγες σε νέα παιδιά που ονειρεύονται το “αδύνατο”;

ΓΤ: Συζητάω πολύ με μικρότερα παιδιά και θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν μικρότερος που έβλεπα το βάθρο και ένιωθα ότι η κατάκτησή του ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Αυτό που προσπαθώ να εξηγώ στα παιδιά, είναι ότι πρέπει να κάνουν μεγάλα όνειρα, να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες και – το πιο σημαντικό για εμένα – να ευχαριστιούνται την προπόνηση. Τους λέω να αισθάνονται κάθε μέρα τυχεροί και ευλογημένοι όταν έρχονται στο γήπεδο.

Πώς διαχειρίζεται ο Γιώργος Τάσσης την αποτυχία;

Υπάρχουν στιγμές που μέσα του εγκαταλείπει; Και πώς διαχειρίζεται μια αποτυχία;

Σε αυτά τα ερωτήματά μας, ο Γιώργος μας απαντά πως “όταν έρχεται η κούραση μέσα στον αγώνα αυτό που σκέφτεσαι είναι το πόσο έχεις προσπαθήσει μέχρι σήμερα.”

Όσα έχει κερδίσει και όσα έχει θυσιάσει. Ακόμα και στον αγώνα που υπέστη θερμοπληξία, έχοντας μπροστά του να διανύσει ακόμα 4 χιλιόμετρα, άντεξε. Γιατί ήταν ένα από τα όνειρά του να πάρει μετάλλιο σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση και γιατί ήθελε να εκπροσωπήσει επάξια την εθνική ομάδα και την πατρίδα.

Και αν τελικά κάπου δεν τα καταφέρει, σκέφτεται τι δεν έκανε σωστά. Προσπαθεί κάθε φορά να μάθει από τις δυσκολίες. Κοιτά τον επόμενο στόχο διορθώνοντας τα λάθη του είτε αυτά ήταν περισσότερη προπόνηση είτε ξεκούραση. “Αρκεί να σκεφτείς τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, να μην το βάζεις κάτω και να ονειρεύεσαι” τονίζει.

Τι γίνεται με τα έξοδα ενός αθλητή;

Τα έξοδα για τη προπόνηση και τον εξοπλισμό είναι κάτι που παραγνωρίζουμε στις επιτυχίες και το ταλέντο ενός αθλητή. Συμβάλουν όμως σημαντικά στην επιτυχία.

“Αυτό που σε κρατά στο χώρο του αθλητισμού είναι η αγάπη. Είμαστε μία χώρα με ευνοϊκό κλίμα, με ζέστη και καλές συνθήκες για τα αγωνίσματα στίβου. Ταλέντα υπάρχουν αλλά συχνά αποθαρρύνονται από τέτοιου είδους δυσκολίες. Οι χορηγίες ή μία μεγάλη διάκριση μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια σου” μας είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος.

Γιώργο σε ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διέθεσες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε έχουμε κοντά μας, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ημιμαραθώνιο και πολλές ακόμα νίκες!

Από την ομάδα του insurancemarket ❤️


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου