Αρχική / Η Ομάδα Μας / Εταιρικά Νέα / Πώς το insurance pro βοηθά τις επιχειρήσεις;

Πώς το insurance pro βοηθά τις επιχειρήσεις;

insurance pro

Το insurancemarket τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει μία νέα υπηρεσία, το insurance pro, μια digital insurance enabler σουίτα υπηρεσιών για επιχειρήσεις και ασφαλιστικά γραφεία.

Στην ουσία, ήρθε για να δώσει τόσο στους ασφαλιστές όσο και σε άλλες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις ασφαλιστικές εργασίες προς το πελατολόγιό τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του insurancemarket. Έτσι, μπορούν να αυτοματοποιήσουν όλες τις διαδικασίες και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Παρακάτω, θα εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το insurance pro και όσα μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις.

Με ποιον τρόπο λειτουργεί το insurance pro σε επιχειρήσεις;

Η διάθεση της υπηρεσίας insurance pro σε επιχειρήσεις, είναι ένα εγχείρημα αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη γνωστό ως «Affinity» ή «Embedded Insurance».

Η υπηρεσία αυτή δίνει σε κάθε επιχείρηση τη δυνατότητα να επεκτείνει και να αυξήσει το υπάρχον της κανάλι διανομής, με νέες ροές εσόδων από ασφαλιστικές λύσεις προς τους πελάτες της, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη τους προς την εταιρεία.

Επιχειρήσεις όπως:

 • έμποροι αυτοκινήτων,
 • μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης,
 • μεσίτες ακινήτων,
 • λογιστές, ακόμα και
 • μεγάλα e-shops

μπορούν να ενσωματώσουν το insurance pro στο «customer journey» τους και να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους.

To insurance pro διαθέτει στον κάθε συνεργάτη την τεχνολογία, την υπηρεσία, την κανονιστική συμμόρφωση, αλλά και την εξυπηρέτηση, ώστε η επιχείρηση, γρήγορα και εύκολα, είτε μέσα από το «plug&play» ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε μέσα από το εσωτερικές υποστηρικτικές εργασίες, να προσφέρει σαν υπερπώληση/ διασταυρούμενη πώληση εξατομικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες ασφαλιστικών προϊόντων.

Το insurance pro λοιπόν αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία με στόχο την ικανοποίηση των πελατών, αλλά και την υψηλή επιχειρηματική απόδοση, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητα της επιχείρησης.

Λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό ασφαλιστικό γραφείο που παρέχει μια σειρά από σύγχρονα εργαλεία για επιχειρήσεις που θέλουν να προωθήσουν ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πελάτες τους, όπως:

 • Αυτοματοποιημένη ψηφιακή διαχείριση χαρτοφυλακίων
 • Ολοκληρωμένο σύστημα εισπράξεων και παραδόσεων
 • Διαρκή παρακολούθηση προσφορών
 • Αναλυτικές σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις
 • Προσωποποιημένη πληροφόρηση ανά χρήστη
 • Άμεση έκδοση ασφαλιστήριων συμβολαίων, ακόμα και μέσα σε 2 λεπτά.

Πώς διαφοροποιείται το insurance pro από τον ανταγωνισμό;

Δεν υπάρχει καμία σουίτα υπηρεσιών αυτή την στιγμή στην αγορά που να μπορεί να συνδυάσει, την τεχνολογία του insurance pro και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από το insurancemarket, στο να εξελίσσει συνεχώς το customer journey του πελάτη, από την αγορά, στην εξυπηρέτηση και στην ανανέωση.

Το insurancemarket έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής σε νέες πωλήσεις και τη μέγιστη ανανεωσιμότητα, η οποία αγγίζει το 90%. Όλη αυτή η τεχνογνωσία, η οποία και συνεχώς εξελίσσεται, περνάει και στο insurance pro.

Έτσι, οι συνεργάτες αυτόματα έχουν πρόσβαση στις καινοτόμες λύσεις του insurancemarket όπως:

 • το Best Price Alert (που ενημερώνει τον συνεργάτη στην ανανέωση συμβολαίου των πελατών του, αν υπάρχει καλύτερη προσφορά για τις καλύψεις τους),
 • το EasyBuy (για άμεση ασφάλιση χωρίς δικαιολογητικά) και
 • τον αλγόριθμο πιθανότητας ακύρωσης (υπολογίζει την πιθανότητα «φυγής» του πελάτη με πολύ μεγάλη ακρίβεια).

Τι αξίζει να θυμάσαι για το insurance pro;

Ξεκίνησε σαν υπηρεσία το 2014 και σήμερα εξυπηρετεί παραγωγή ασφαλίστρων άνω των €10.000.000. Μέσω της πλατφόρμας τιμολόγησης του insurance pro, επιχειρήσεις και ασφαλιστές έχουν πρόσβαση σε 29 ασφαλιστικές εταιρείες!

Το 2023, οι Top 50 συνεργάτες είχαν μέση αύξηση οργανικής παραγωγής 30%, αυξάνοντας παράλληλα κατά 35% την διατηρησιμότητα των πελατών τους. Τέλος, κάθε συνεργάτης έχει τον προσωπικό του account manager για εξατομικευμένη & άμεση πληροφόρηση και εξυπηρέτηση.

Δες τη σχετική συνέντευξή μας στο Marketing Week.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου