Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Ταξίδι με αυτοκίνητο: Tips για ένα καλά οργανωμένο road trip

Ταξίδι με αυτοκίνητο: Tips για ένα καλά οργανωμένο road trip

ταξίδι με αυτοκίνητο

Μπήκε η άνοιξη και λογικά ήδη άρχισες να προγραμματίζεις τις εξορμήσεις σου!

Είτε πρόκειται για ολονύκτιο ταξίδι είτε για μια σύντομη ημερήσια εκδρομή, παρακάτω θα βρεις ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, ώστε η εμπειρία του ταξιδιού σου με αυτοκίνητο να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Προετοίμασε ένα πλάνο πριν από το ταξίδι

Ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού εκ των προτέρων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να έχεις μια υπέροχη διαδρομή και του να εύχεσαι να μην είχες φύγει ποτέ από το σπίτι σου.

Πριν καν κοιτάξεις τα δωμάτια ξενοδοχείων ή τα αξιοθέατα, είναι σημαντικό να εξετάσεις τις πιθανές διαδρομές και τις καιρικές συνθήκες, κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού.

Η γνώση του τι να περιμένεις μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τα συνήθη προβλήματα στον δρόμο και να προγραμματίσεις αναλόγως, εξασφαλίζοντας ότι το ταξίδι σου θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Έλεγξε στο Google Maps τη διαδρομή με αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα έχε το νου σου για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που μπορεί να ισοδυναμούν με ανωμαλίες στον δρόμο. Μπορείς επίσης να κάνεις και μία ενημέρωση στην εφαρμογή έτσι ώστε να έχεις τις τελευταίες ενημερώσεις με τις διαδρομές. Ποτέ δεν ξέρεις!

Φρόντισε να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι έχεις μαζί σου τα παρακάτω:

  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σου
  • Άδεια κυκλοφορίας
  • Τέλος, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις έναν κατάλογο επαφών έκτακτης ανάγκης

Μπορείς εναλλακτικά να κατεβάσεις το insurancemarket app, στο οποίο υπάρχει το ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου μαζί με όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Έτσι, μόνο με το κινητό σου, θα έχεις πρόσβαση σε ό,τι χρειαστείς ανά πάσα στιγμή.

Κάνε έναν έλεγχο συντήρησης στο αυτοκίνητό σου, πριν το ταξίδι

Όταν σχεδιάζεις ένα μακρινό ταξίδι με αυτοκίνητο, θα πρέπει να ελέγξεις στο όχημά σου αν λειτουργούν όλα σωστά εκ των προτέρων. Διαφορετικά, θα έχεις αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για απρόοπτες βλάβες και κλήσεις προς την οδική. Επειδή μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά, κάνε απλώς την σωστή προετοιμασία.

Εφόσον πάρεις τα κατάλληλα μέτρα, δεν θα προστατεύσεις μόνο τον εαυτό σου, αλλά τους συνεπιβάτες σου καθώς και όλους τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Φροντίστε λοιπόν να κάνεις το ετήσιο service στο αυτοκίνητό σου, εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, και πριν από κάθε ξεκίνημα έλεγξε τα παρακάτω:

  • Τα επίπεδα λαδιού και νερού
  • Τα φρένα και τα ελαστικά σου

Πάρε τις σωστές προμήθειες μαζί σου!

Μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς ότι έχεις τα απαραίτητα: κουβέρτες, μαξιλάρια, σνακ, μπουκάλια νερού και οτιδήποτε άλλο θα κάνει το ταξίδι σου πιο ευχάριστο και άνετο. Φρόντισε να τα προμηθευτείς πριν ξεκινήσεις, ώστε να έχεις ένα σνακ ή ένα δροσιστικό αναψυκτικό οποτεδήποτε το χρειαστείς.

Όρισε έναν προϋπολογισμό για το ταξίδι σου

Ο προγραμματισμός των διακοπών δεν χρειάζεται να κοστίζει πολλά. Άλλωστε αν ορίσεις έναν προϋπολογισμό, μπορείς να κάνεις και εξοικονόμηση χρημάτων. Πριν φύγεις, λάβε υπόψη όλα τα σχετικά έξοδα, όπως βενζίνη, φαγητό, διαμονή και οποιαδήποτε άλλα πρόσθετα έξοδα που μπορεί να προκύψουν.

Λίγη προνοητικότητα μπορεί να σου εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα. Οπότε, αφού υπολογίσεις τα πάντα, τήρησε τον προϋπολογισμό σου και απολαύστε ένα ταξίδι χωρίς να έχεις διαρκώς στο νου σου μη τυχόν ξεφύγεις το budget σου.

Κάνε την έρευνά σου για ξενοδοχεία ή θέρετρα & κλείσε το κατάλυμα που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να φτάνεις στον προορισμό σου μετά από μια μακρά διαδρομή και να διαπιστώνεις ότι τα φιλικά προς τον προϋπολογισμό σου καταλύματα είναι πλήρως κλεισμένα. Ψάξε για ξενοδοχεία ή θέρετρα κατά μήκος της διαδρομής σου και κάνε ανάλογη κράτηση. Αξιοποίησε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις προηγούμενων ταξιδιωτών προτού πάρεις μια απόφαση.

Προγραμμάτισε τις δραστηριότητές σου κατά τη διάρκεια της διαδρομής

Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, μπορεί να προσθέσει έναν επιπλέον ενθουσιασμό κατά την προσμονή του. Ίσως υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο που θέλεις να δοκιμάσεις στην πόλη από την οποία περνάς, ίσως θα θέλεις να δεις ένα ιστορικό ορόσημο ή μουσείο, είτε να επισκεφθείς κάποιες από τις δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας.

Ό,τι κι αν σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, αξίζει να κάνεις κάποια έρευνα για τη διαδρομή σου και να βρεις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για κάθε πόλη. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις προτάσεις από ντόπιους, για κρυμμένα διαμάντια και να έχεις την ευκαιρία να συνδεθείς με ντόπιους σε κάθε μέρος.

Διασκέδασε με ασφάλεια!

Είναι επίσης σημαντικό να οδηγείς προσεκτικά και με ασφάλεια. Δώσε προσοχή σε λεπτομέρειες όπως τα όρια ταχύτητας και τις καιρικές συνθήκες. Να σέβεσαι τυχόν περιορισμούς ταχύτητας και να έχεις το νου σου στις αναρτημένες πινακίδες, καθώς υπάρχουν για να προστατεύουν τόσο τη δική σου ασφάλεια όσο και των γύρω σου.

Τέλος, εάν οδηγείς με βροχή, φρόντισε να προσαρμόσεις ανάλογα την ταχύτητά σου, καθώς αυτές οι δυσμενείς συνθήκες μπορεί να μειώσουν την ορατότητα και να προκαλέσουν δυσκολία στη διατήρηση του ελέγχου του οχήματος.

Αφιέρωσε χρόνο για να ερευνήσεις, να προγραμματίσεις και να προϋπολογίσεις σωστά το ταξίδι με αυτοκίνητο, ώστε να το απολαύσεις στο έπακρο.

Ενώ για την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου, φροντίζουμε εμείς για σένα! Μπες στο insurancemarket, σύγκρινε ασφαλιστικά προγράμματα εύκολα και γρήγορα και βρες αυτό που σου ταιριάζει.


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου