Στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2014 ισχύει ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα και προβλέπει υψηλά πρόστιμα. Η ασφάλιση του αυτοκινήτου για την κάλυψη της αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική τόσο για την δική μας ασφάλεια όσο και για των συνανθρώπων μας. Ανεξάρτητα από το αν το όχημα σας κυκλοφορεί ή όχι τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται παρά μόνο εφόσον έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους (διαδικασία ακινησίας).Η διασταύρωση για την εύρεση των ανασφάλιστων οχημάτων πραγματοποιείται ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ και την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Τα στοιχεία που διασταυρώνονται είναι ο Αριθμός κυκλοφορίας και το ΑΦΜ ιδιοκτήτη. Όσοι ιδιοκτήτες βρεθούν να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα ενημερώνονται είτε με email είτε μέσω ταχυδρομείου ότι πρέπει άμεσα να ασφαλίσουν τα οχήματά τους αφού πρώτα εξοφλήσουν το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250€. Σε περίπτωση που ο κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος δεν συμμορφωθεί και δεν προχωρήσει στην καταβολή του παραβόλου και στην ασφάλιση του οχήματός του τότε θα ακολουθήσουν οι κυρώσεις σύμφωνες με τα άρθρα 5 παράγραφος 4 και 12 του Π.Δ. 237/1986.
Σε αυτές τις κυρώσεις, εκτός του επιπλέον προστίμου, θα υποστεί αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
Εάν δε, ο ιδιοκτήτης ανασφάλιστου οχήματος προκαλέσει ζημιά σε άλλο ασφαλισμένο όχημα τότε οι συνέπειες είναι ακόμα πιο αυστηρές καθώς ο Νόμος προβλέπει αφαίρεση των πινακίδων για 2 χρόνια και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.


Επομένως, εάν έχετε ανασφάλιστο όχημα προστατέψτε την δικιά σας ασφάλεια και των συνανθρώπων σας αλλά και γλιτώστε τα υψηλά πρόστιμα, ασφαλίζοντας το όχημα σας! Εξάλλου, το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από το κόστος της ετήσιας ασφάλισης του οχήματός σας! Προστάτεψε τον εαυτό σας και τους γύρω σας.
Στο insurancemarket.gr μπορείτε απλά και γρήγορα να αναζητήσετε και να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Διαλέγοντας ένα πρόγραμμα σοφά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που παρέχουν αρκετές ασφαλιστικές καθώς και από το γεγονός ότι τα περισσότερα ασφαλιστικά συμβόλαια κοστίζουν λιγότερο από ότι το πρόστιμο.
Συγκρίνετε προσφορές από 21 ασφαλιστικές εταιρίες, επιλέξτε το ασφαλιστικό πρόγραμμα με την καλύτερη τιμή για εσάς και λάβετε το ασφαλιστήριο σας σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Πάρτε προσφορά εδώ