Αρχική / Οδηγός Ασφάλισης / Αυτοκίνητο / Σύγκριση ασφαλειών αυτοκινήτων

Σύγκριση ασφαλειών αυτοκινήτων

σύγκριση ασφαλειών

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου σίγουρα δεν είναι ίδια για όλους. Κάθε οδηγός έχει ξεχωριστές ανάγκες και η τιμή των ασφαλίστρων του προσαρμόζεται με βάση τις καλύψεις που θα επιλέξει. Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι η online σύγκριση ασφαλειών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, χρόνο με το χρόνο.

Γιατί όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα συγκρίνουν και αγοράζουν ασφάλεια online; Και πόσο εύκολο είναι να το κάνεις κι εσύ; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις περισσότερα.

Πώς θα κάνεις σωστή σύγκριση τιμών για ασφάλεια αυτοκινήτου;

Συγκεντρώσαμε 8+1 συμβουλές για να συγκρίνεις σωστά και να πάρεις την προσφορά που σου ταιριάζει περισσότερο.

1. Σύγκρινε τακτικά

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ακολουθούν διαφορετικές τιμολογιακές πολιτικές μεταξύ τους. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι προς το συμφέρον των οδηγών, γιατί έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ασφάλιστρα και περιστασιακές εκπτώσεις που μπορείς να προλάβεις.

Το insurancemarket είναι το ιδανικό μέρος για να συγκρίνεις καθώς συνεργαζόμαστε με εως 29 ασφαλιστικές εταιρείες. Καμία άλλη υπηρεσία σύγκρισης δεν έχει τόσες συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες!

Μην ξεχνάς, πάντα να συγκρίνεις τις καλύψεις, τις εξαιρέσεις και τις αντίστοιχες απαλλαγές ανά ασφαλιστική, πριν υπογράψεις συμβόλαιο.

2. Επίλεξε προσεκτικά τις καλύψεις

Ανάλογα με την περιοχή όπου συνήθως κινείσαι, την κατάσταση του αυτοκινήτου και άλλους παράγοντες που αλλάζουν ανάλογα με τη χρήση του οχήματος, χρειάζεσαι και διαφορετικές καλύψεις.

Για παράδειγμα, αν το αυτοκίνητο είναι μιας κάποιας ηλικίας, δε γίνεται να μην βάλεις Οδική Βοήθεια. Αν μένεις σε περιοχή με έντονη εγκληματικότητα, δε γίνεται να μη βάλεις κάλυψη για ολική / μερική κλοπή (δηλαδή γίνεται, γιατί ο Νόμος δε σε υποχρεώνει να βάλεις, αλλά είναι καλύτερα να το κάνεις).

Δηλαδή, πρέπει να επιλέγεις καλύψεις ανάλογα με τις πραγματικές ασφαλιστικές ανάγκες που έχεις. Όπως είναι φυσικό, περισσότερες καλύψεις σημαίνει μεγαλύτερο κόστος. Οπότε επίλεξε σοφά!

3. Πρόσεξε το ύψος της απαλλαγής

Απαλλαγή στην ασφάλεια είναι το ποσό κάτω από το οποίο δεν αποζημιώνεσαι, όταν επέλθει ένας κίνδυνος.

Παράδειγμα:

Έστω ότι το συμβόλαιό σου έχει μια απαλλαγή 500€ για συγκεκριμένη κάλυψη κι εσύ παθαίνεις ζημιά που καλύπτεται από το συμβόλαιο αυτό.

Όμως, για την επιδιόρθωση της ζημιάς έχεις κόστος 700€.

500€ θα μπουν από την τσέπη σου και 200€ από την αποζημίωση της ασφαλιστικής.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι η ζημιά χρειάζεται 400€ για να επιδιορθωθεί. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα σε αποζημιώσει η ασφαλιστική, αλλά θα πληρώσεις τη ζημιά από την τσέπη σου.

Στη μικτή ασφάλιση, όπως και στην πυρός κλοπής, η έννοια της απαλλαγής είναι πολύ συνηθισμένη. Και πώς αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερη σύγκριση τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου;

Αρκεί να θυμάσαι, πως μεγαλύτερο ποσό απαλλαγής σημαίνει χαμηλότερα ασφάλιστρα για σένα!

4. Δες αν δικαιούσαι ειδικές εκπτώσεις

Υπάρχουν ειδικές τιμές ασφαλίστρων για ανέργους. Το ίδιο ισχύει για ένστολους και δημοσίους υπαλλήλους. Συμπληρώνοντας στη φόρμα ότι έχεις μια από αυτές τις ιδιότητες (και εφόσον βέβαια την έχεις), μπορείς να πάρεις καλύτερες τιμές στη σύγκριση ασφαλειών.

5. Αναπροσάρμοσε την αξία του αυτοκινήτου

Πρέπει να ασφαλίζεις το όχημά σου στην τρέχουσα αξία της αγοράς. Η αξία του δεν παραμένει ίδια από τη στιγμή της αγοράς και μέχρι 10-15 χρόνια αργότερα. Ακόμα κι ένα χρόνο μετά την αγορά, υπάρχει μείωση της εμπορικής αξίας

Οπότε, είναι καλό να ελέγξεις μήπως από αβλεψία έχεις δηλώσει μικρότερη εμπορική αξία, για να αποφύγεις περίπτωση υπασφάλισης.

Επίσης καλό είναι να παρακολουθείς αν η ασφαλιστική σου εταιρεία, κατά την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σου, αναπροσαρμόζει αυτόματα και το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο! Αν όχι, θα συνεχίσεις να πληρώνεις τα ακριβότερα ασφάλιστρα που πλήρωνες όταν το πρωτασφάλισες!

6. Οδήγησε με ασφάλεια

Οι ασφαλιστικές καταγράφουν τα ατυχήματα και τις ζημίες που προκαλούν οι ασφαλισμένοι τους. Έπειτα, επιβραβεύουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν εκείνους που προκαλούν, με ακριβότερα ασφάλιστρα σε επόμενες περιόδους ασφάλισης.

7. Προτίμησε ετήσια διάρκεια

Όταν κάνεις σύγκριση τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου, να ξέρεις πως τα ετήσια συμβόλαια κοστίζουν αναλογικά λιγότερα, σε σχέση με τα συμβόλαια μικρότερης διάρκειας.

Π.χ. ένα ετήσιο ασφαλιστήριο είναι έως 40% φθηνότερο από ένα μηνιαίο και έως 20% φθηνότερο από ένα εξάμηνο – συγκρίνοντας πάντα το κόστος ασφάλισης ανά μήνα.

Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν πως θα έπρεπε να δώσεις ένα μεγαλύτερο ποσό με τη μια και αυτό ήταν δύσκολο. Εμείς σου δίνουμε τη δυνατότητα να βάλεις έως 12 άτοκες δόσεις ώστε να εξοφλείς τα ασφάλιστρά σου με μεγαλύτερη ευκολία.

8. Ενημέρωσε για τυχόν αλλαγές

Μετακομίζεις; Ενημέρωσε τη διεύθυνσή σου, γιατί οι οδηγοί σε διαφορετικούς ταχυδρομικούς κώδικες μπορεί να πληρώνουν διαφορετικά ασφάλιστρα, ακόμα και για το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου.

Είχες κάποιο επασφάλιστρο νέου οδηγού; Ενημέρωσε την εταιρεία για να δεις πότε πρέπει να αφαιρεθεί και ως εκ τούτου, να πληρώνεις λιγότερα στην ασφάλειά σου.

9. Βάλε εξοπλισμό ασφαλείας

Ένα καλό αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού στο αυτοκίνητο, ίσως κάνει την ασφαλιστική σου να το δει με διαφορετικό μάτι και να σου κάνει κάποια μείωση στα ασφάλιστρα.

Και φυσικά, σύγκρινε ασφάλειες οχημάτων στο insurancemarket, οποιαδήποτε ώρα θέλεις, εντελώς δωρεάν!


1 αστέρι2 αστέρια3 αστέρια4 αστέρια5 αστέρια (Αξιολόγησε αυτό το άρθρο)
Loading...

Ασφάλεια Αυτοκινήτου Online σε 1′

Εξοικονόμησε έως 40% στο ετήσιο ασφαλιστήριό σου